11 trin til succes

Vi lever i en tid, hvor den professionelle konkurrenceevne er konstant. Til enhver tid kommer nye talentfulde medarbejdere ind på arbejdsmarkedet med et ønske om at blive anerkendt. For det skal du dog vide, hvordan du styrer din egen karriere.

Denne situation kan trods alt skabe en del angst, da der er en følelse af, at det er umuligt at nå mål uden at blive påvirket af eksterne faktorer. Men hvad kan du gøre for at være en professionel ønsket af erhvervslivet og have fuld kontrol over din forretningsvej?

I denne artikel adskiller vi nogle forslag til, hvordan du kan få succes og skille dig ud i din karriere. Følge efter!

1. Opdag dine talenter

Du har helt sikkert allerede hørt om “selvviden”, det vil sige at have opfattelsen af ​​dine styrker og svagheder. At gøre dette er ikke altid let. Den menneskelige tendens er jo at se mere på andre end på os selv.

Hvis du har vanskeligheder i denne sag, så spørg en kollega, din chef eller en ven, hvad dine færdigheder er. En anden måde at opdage dine talenter på er gennem færdighedstests. På den måde lærer du en masse om din professionelle profil.

En tredje måde er at deltage i en coachingproces. Ved hjælp af denne metodik vil du opdage alle dine styrker og kanalisere dem ind i din karriereudvikling.

2. Udvikle færdigheder

Efter at have anerkendt dine færdigheder, er det vigtigt, at du begynder at udvikle dem. Dette er en meget besværlig proces, og mange beslutter sig for at søge professionel hjælp.

I øjeblikket har de teknikker, der bruges i coaching, vist sig at være stærke værktøjer til udvikling af professionelle. Til dette bruges adskillige ressourcer til at opmuntre og udvikle arbejderens færdigheder, der hjælper ham med at nå sit fulde potentiale.

3. Konkrete ideer

Nogle gange har du måske en idé – måske er det en ny måde at udføre en service på i virksomheden – men af ​​forskellige årsager ender du med at lade den ligge i “skuffen”. Det er en holdning, der skal undgås.

Når alt kommer til alt, er det at være innovativ en grundlæggende egenskab for enhver, der ønsker at vejlede deres egen karriere. Derfor, når du har en ny idé, så skriv den ned på papir og prøv at tænke på måder, hvorpå du kan virkeliggøre denne idé. Derefter præsenteres det for virksomhedens ledere.

Selvom de ikke “køber” dit forslag, vil du blive kendt af dem som en kreativ professionel.

4. Lav en god plan

Et gammelt ordsprog siger, at “ingen vind blæser til fordel for en, der ikke ved, hvor han vil hen”. Disse ord gælder for professionelle, der ønsker at vejlede deres egen karriere.

For at kalde “fair vind” skal du sætte mål og bestemme, hvordan du agter at nå dem. Det kan du gøre ved at skrive de mål ned, du ønsker at nå på kort, mellemlang og lang sigt.

Nogle metoder kan hjælpe dig med at skabe et trin for trin for at nå et mål. Med hvert afsluttet trin fremmer du projektet og øger din vilje til at nå målet.

5. Invester i viden

Viden er stadig hemmeligheden bag professionelt talent. Selv dem, der har været i det samme forretningsområde i lang tid, har brug for konstant intellektuel næring.

Tilmeld dig derfor de uddannelsesprocesser, som din virksomhed tilbyder. Derudover deltage i møder og foredrag rettet mod det arbejdsmarked, det opererer på. Tag specialiseringskurser og læs frem for alt meget.

Det er også muligt at investere i ny placering. Denne metode rådgiver fagfolk, der ønsker at definere et fremtidigt projekt, såsom:

  • karriere overgang;
  • udskiftning på arbejdsmarkedet; eller
  • planlægning efter karrieren.

Med hjælp fra en ekspert vil den professionelle ikke blive overrasket af uventede situationer i sin karriere. Tværtimod vil han have kontrol over disse ændringer.

6. Forfølge et mål

Det nytter ikke noget at opdage dine talenter og investere i viden, hvis du ikke er klar over dine kort-, mellem- og langsigtede mål. Når alt kommer til alt, vil de tjene som en guide for dig til at guide din egen karriere mod succes.

For dette, prøv at forstå, hvor du vil hen i forhold til dit erhverv. Definer ikke kun en målrettet sektor, men også en virksomhed og endda et løninterval. I det øjeblik, vær ikke ambitiøs, men benyt lejligheden til at “drømme større”, ikke?

7. Sæt mål

Nogle gange kan vores mål virke så langt fra, hvor vi er lige nu, at vi har svært ved at finde modet til at blive ved med at bevæge os hen imod dem.

For at forhindre det i at ske, er et godt tip at sætte sig mål, der er nemmere at nå. På den måde får du en klarere opfattelse af din faglige udvikling, og du vil kunne se, at målene er tættere på at blive nået.

8. Netværk

En anden måde at få succes i din karriere på er at satse på praksis med godt netværk. For at gøre dette, prøv at holde kontakten med andre fagfolk – uanset om du er fra dit område eller fra andre sektorer – som du møder på virksomheden, på kurser eller endda til arrangementer.

På den måde kan du blive indiceret til udvælgelsesprocesser og interviews, udover at holde dig opdateret på begivenheder, der kan tjene som en måde at præsentere dit arbejde for andre virksomheder eller potentielle kunder.

9. Hold dig opdateret

I denne tekst har vi allerede talt om vigtigheden af ​​at investere i viden. Det er dog værd at nævne den betydning, som dette tillægger opdateringen af ​​den professionelle.

Når alt kommer til alt, er det lige meget, hvad din karriere er: den gennemgår helt sikkert konstante ændringer som følge af teknologiske fremskridt, for eksempel. Med dette bliver det i stigende grad differentieret den person, der er på toppen af ​​de seneste innovationer i sektoren, samt de teknikker og værktøjer, der vil være trends i den nærmeste fremtid.

For dette, når det er muligt, prøv at deltage i begivenheder relateret til dit ekspertiseområde, såsom symposier, foredrag og workshops. Tag dig også tid til at følge publikationer, såsom magasinartikler eller blogs.

10. Invester i personlig markedsføring

Hvis du vil forstå, hvordan du guider din egen karriere til succes, skal du vide, at personlig markedsføring kan være et ekstremt vigtigt værktøj i denne proces.

Når alt kommer til alt, nytter det ikke noget at fokusere alle dine kræfter på kun at promovere de tjenester og løsninger, du kan tilbyde – du skal også være opmærksom på referencebilledet i emnet, som du og dit brand giver videre til kunderne.

11. Kom ud af din komfortzone

Til sidst er vores sidste tip i dette indlæg, at du kommer ud af din komfortzone og gør noget, der udfordrer dig fagligt. Når alt kommer til alt, er en af ​​de største fejl, som enhver professionel kan begå, at være stillestående i sin karriere, ikke?

Som vi har set, kan arbejdsmarkedet være et fjendtligt og udfordrende miljø. Men for dem, der har tøjlerne i deres professionelle liv, vil der altid være nye muligheder. Så spild ikke mere tid: Nu hvor du ved, hvordan du guider din egen karriere, så brug vores tips i praksis og foretag din forandring nu!

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *