5 e-læringslektioner i 2023

2023 var året for online læring på både gode og dårlige måder. Her er, hvad vi har lært indtil videre.

Få år i nyere historie har været så revolutionerende som 2020. Livet har ændret sig for os alle på mange niveauer, og mens nogle ting er i bero, indtil den nuværende pandemi aftager, vil den post-pandemiske verden også betyde at finde en “ny normal” . Og kan man lide det eller ej, uddannelse er en af ​​de ting, der sandsynligvis har ændret sig for altid.

Til at begynde med, lad os erkende, at for mange mennesker har dette års erfaring med online læring været svær. Undervisere var nødt til i sidste øjeblik at rykke for at migrere indhold, de havde leveret personligt i årevis, til et onlineformat, mens administratorer skulle skalere deres eksisterende systemer i et hurtigt tempo for at imødekomme dem. I mellemtiden har elever, der modtager dette nye format, kæmpet med forældet og vanskelig teknologi og må ofte nøjes med færre supportressourcer for at hjælpe dem. I betragtning af alt dette er det ikke underligt, at mange mennesker begynder at stille spørgsmålstegn ved, om online-uddannelse virker.

Det ville dog være en fejl at give formatet skylden for de seneste mangler ved online uddannelse. Der har altid været måder, hvorpå online uddannelse ikke kan erstatte ansigt-til-ansigt undervisning – og det gælder især for unge publikummer. Men det åbner også op for en mere tilgængelig og overkommelig måde at modtage undervisning i en række forskellige færdigheder – herunder specifikke fag. Og når det kommer til online voksenuddannelse, er de fleste af de kampe, vi har set, mere direkte resultatet af overbelastede systemer, der ikke har været i stand til at tilpasse sig den hæsblæsende hastighed, som den nuværende pandemi kræver.

Det betyder, at der er meget håb for undervisere – både dem, der arbejder inden for et system, og dem, der starter på egen hånd. Hvis du vil bygge et bedre online kursus end det, du har nu, kan du det. Her er hvor du skal starte.

1. Zoomudmattelse er reel.

Indtil videre i år har jeg taget to onlinekurser, der næsten udelukkende var Zoom-baserede. Jeg lagde endda min egen russisktalende gruppe online, da vi ikke kunne fortsætte med at mødes ansigt til ansigt længere. Så jeg ved af erfaring, hvor nem denne løsning er – og hvor trættende den på samme tid kan være.

Mens videokonferencer er en hurtig løsning for mange undervisere, har det mange ulemper, når det er det eneste leveringsformat til online læring. Den største er, at når eleverne er hjemme, omgivet af deres andre interesser og familieforstyrrelser, er det meget sværere at holde fokus på læring, end når de rejser til en destination for at tage undervisning i et miljø, der er sat op til lærepladsen.

Så den første lektion er, at under Zoom-timerne ≠ ansigt-til-ansigt-timer. Men vigtigst af alt, Zoom-klasser ≠ online læring.

2. At forberede et onlinekursus af høj kvalitet kræver tid og planlægning.

Hvis online læring ikke helt kan ske over Zoom, betyder det, at der er meget arbejde at gøre bag kulisserne, hvis en underviser ønsker at levere en god læringsoplevelse. Ikke overraskende var det her, mange pædagoger kæmpede sidste år. De, der uventet har tilpasset materiale til et online-format, med lidt tid eller budget til at gøre det godt, føler sandsynligvis smerten ved dette mere end andre.

Det betyder også, at undervisere, der længe har arbejdet i et traditionelt format, har et valg foran sig: Vil de planlægge mere online uddannelse, selv efter at pandemien har lagt sig? Eller vil de skrotte alt det onlinemateriale, de har udviklet i år, når de vender tilbage til ansigt-til-ansigt læring?

Hvor svær tilpasningen end har været for mange, vil de, der har valgt at fortsætte med at udvikle deres materialer, have chancen for at lægge mere omtanke og omsorg i denne proces, nu hvor de ikke skal skifte kursus på en uge.

3. Skab undervisningsmaterialer, der kan skaleres uden ekstra tid ansigt til ansigt.

Den største fordel ved online uddannelse er, at den kan skaleres (næsten) i det uendelige. I et face-to-face forløb kan kun et vist antal elever passe rundt om bordet – eller i auditoriet alt efter tilfældet. Men et enkelt online kursus kan tjene titusindvis af studerende, forudsat at den underliggende infrastruktur kan understøtte det.

For at få mest muligt ud af dette, skal undervisere bruge hovedparten af ​​deres ressourcer i materialer af høj kvalitet, der er alsidige nok til mange anvendelser. Dette omfatter infografik, som kan tjene som referencemateriale og studievejledninger, eller som kan brydes i stykker og bruges på sociale medier. De kan også involvere videoer, der kan deles online eller endda vises i klasseværelset, når en underviser har brug for en pause fra at tale for længe.

4. Interaktivt indhold holder eleverne engagerede længere uden at kede dem.

“Engagement” har været et buzzword inden for onlineuddannelse i årevis, men de, der er nybegyndere, kan finde sig i at kæmpe. Online undervisning kan være særligt foruroligende på denne front, fordi undervisere ikke kan se deres elever og derfor ikke ved, om de er interesserede i materialet eller ikke kun ved deres ansigtsudtryk.

Nøglen er at bruge interaktivt indhold, der giver eleverne mulighed for at teste deres viden på en mere dynamisk måde. Dette inkluderer forgreningsscenarier, miniquizzer og endda elementer, der inkluderer AR eller VR. Jo dybere eleverne er involveret i materialet, jo mindre vil deres reserver af viljestyrke blive opbrugt, og de vil være i stand til at holde ud uden næsten ikke at prøve.

5. Brug individuel tid til at fokusere på elevstøtte.

For at komme fuld cirkel, mens det kan være udmattende at have et onlinekursus, der ikke er andet end en videokonference, er der stadig tidspunkter, hvor dette er den mest værdifulde måde at levere undervisning på. En af de mest positive online læringsoplevelser, jeg har haft i år, kom fra en en-til-en session med min instruktør, hvor hun gav mig personlig feedback på mit arbejde. Hvis denne klasse havde fokuseret på online forelæsninger givet uden mine specifikke behov i tankerne, tvivler jeg på, at min oplevelse ville have været tilfredsstillende. I stedet var det en kæmpe kilde til opmuntring at tale direkte med instruktøren – selv om det kun var i femten minutter.

En-til-en mødetid er det mest arbejdskrævende for pædagogen, da det ikke er noget, der kan skaleres uendeligt og ofte kræver lidt forberedelsestid på forhånd. Men brugt på en målrettet måde til at tilbyde direkte støtte til enkeltpersoner, kan det også føre til nogle af de bedste elevresultater.

2020 har lært os, at online læring kan blive bedre. Du kan komme dertil.

Det er rigtigt, at online uddannelse har været hård i år. Men det har også forbedret adgangen til uddannelse for studerende med handicap, som ofte har svært ved at deltage i traditionelle klasser. Det har udvidet repertoiret af tilgængelige kurser og givet flere studerende mulighed for at udforske deres passioner. Og det har været en økonomisk redningsplanke for mange pædagoger, der har vendt sig til det som en måde at dele deres kompetencer på.

Når verden vender tilbage til ansigt-til-ansigt læring, vil det være med et nyt sæt pædagogiske værktøjer, fra quizzer til brug for at hjælpe dine elever med at teste deres færdigheder og forberede sig til tests til rigt medieindhold, de kan bruge i deres forelæsninger. Og studerende, der har brugt dette år på at lære at oprette forbindelse gennem online-fællesskaber, vil stadig have disse fællesskaber at trække på uden for klasseværelset.

Jeg tror, ​​de fleste af os håber, at vi ikke skal stå over for en indlæringskurve som 2020 en anden gang. Lad os også tage det, vi har lært i år, og bruge det til at bygge mere effektive onlinekurser til fremtiden.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *