5 strategier for en effektiv integrationsproces

“Ledelsesjargon”onboarding og dets strategier” dukkede op på erhvervsscenen i midten af ​​1970’erne og er selv i dag en del af det arsenal af strategier, der gør en succesrig organisation.

Google, Linkedin, Facebook det er æble er eksempler på store virksomheder, der gør brug af proces af onboarding at byde velkommen til dine nye medarbejdere.

Og hvorfor investerer de førnævnte organisationer i onboarding? For at forstå fordelene ved at anvende metoden og vigtigheden af ​​at byde velkommen og glæde medarbejderen på deres første arbejdsdag.

Hvad er onboarding?

På en enkel og direkte måde betyder det processen med at integrere en ny medarbejder. Det vil sige alle de anvendte strategier for at indarbejde den nyansatte medarbejder i virksomhedens daglige aktiviteter.

Integrationsprocessen er ansvarlig for at bryde isen mellem medarbejderen og det nye arbejdsmiljø, og transformere medarbejderens frygt til følelser af tillid og velvære.

Det er nødvendigt, at den nyankomne fagmand integreres på en komplet måde, så han i virkeligheden bliver en samarbejdspartner i forretningen.

Ellers vil forholdet mellem virksomhed og medarbejder kun have to veje:

  • Kontraktbruddet, forårsaget af den nyoprettede medarbejders afgang.
  • Permanensen af ​​en umotiveret medarbejder.

Vi er sikre på, at det ikke er dit mål, når du ansætter en ny medarbejder, vel? Derfor, hvis ingen af ​​de ovennævnte alternativer virker acceptable for dig, er det tid til at sætte onboarding I praksis. Det er trods alt dem, der vil undgå skaden forårsaget af de præsenterede muligheder.

Se eksempler på strategier onboarding for at du kan ansøge i de første dage af det nye medlem i din organisation:

1. Brug onboarding-processen på den nyansattes første dag

Der er ikke noget bedre tidspunkt at begynde at sætte processen af onboarding i praksis end på den nyansattes første dag på jobbet. For det er i dette øjeblik, at forventningerne til det nye medlem er høje og skal overvejes nøje.

Derfor skal medarbejderens første kontakt til virksomheden være planlagt og perfekt udført. Husk: du ønsker ikke, at din nye investering forlader din virksomhed – på din første arbejdsdag – frustreret.

2. Vælg en mentor til at ledsage den nye medarbejder

Som vi nævnte i det første emne, er den nye professionelle også en investering. Derfor er det første indtryk vigtigt og bør tages alvorligt.

I modsat fald vil udgifterne til ansættelse og kort tid derefter fyring ikke kompensere for den investerede kapital. For at indfri forventningerne, også nævnt ovenfor, er det derfor en god strategi at vælge en mentor til at ledsage dig i løbet af dine første dage i organisationen.

Til denne opfølgning, betro et medlem af HR eller endda en medarbejder, der bærer virksomhedens skjorte og motiverer den professionelle af den grund.

3. Udvikl en lille håndbog til medarbejderen

Lav didaktisk materiale med de opgaver, som entreprenøren skal udføre på sin første arbejdsdag. På den måde vil samarbejdspartneren ikke føle sig utilpas, fordi han ikke ved, hvor han skal starte.

Indsæt også nyttige tips om organisationen, sektorerne og samarbejdspartnere. Således vil han være i stand til at gøre sig bekendt med den nye arbejdsplads, og vil lettere kunne gå ind i den produktive tilstand.

4. Præsenter virksomhedens organisationskultur

Udlever sammen med manualen materiale, der introducerer medarbejderen til virksomhedens organisationskultur. Mission, værdier, mål og målsætninger skal også indgå, udover – naturligvis – de fordele, som virksomheden kulturelt tilbyder sine medarbejdere.

På den måde tilpasser og former medarbejderen sig fra begyndelsen efter institutionens organisationskultur. Dette materiale kan for eksempel være et hæfte eller en video.

En interessant idé ville være at stille manualen og materialet til rådighed, som præsenterer din organisationskultur, sammen med en velkomstsouvenir, såsom et krus med virksomhedens logo.

5. Introducer den nyankomne for alle medarbejdere

Præsentér endelig alle virksomhedens medarbejdere for den nyankomne, da både det nye medlem og teamet har brug for dette øjeblik, de skal trods alt arbejde sammen dagligt.

Introducer, herunder, lederne af din virksomhed. Ved at gøre dette demonstrerer organisationen, at den bekymrer sig om medarbejderen, og at der er gensidig respekt mellem alle.

Hvem ved, måske er du selv formidleren af ​​denne præsentation? Din nye medarbejder vil helt sikkert føle sig vigtig, som han faktisk er.

Eksempler på onboarding-strategier fra store virksomheder

1. Netflix

I øjeblikket er Netflix er selskabet af streaming Platformen er den mest berømte i verden og har mere end 154 millioner medlemmer fordelt på mere end 190 lande.

Film- og serieplatformen forstår drømmen om nyansættelser på en anden måde. Selskabet mener ikke, at gratis fester, pizza og sushi er en god strategi for at modtage nye medlemmer og dermed fastholde dem.

EN Netflix udnytter den nyansattes entusiasme for det nye job og giver mulighed for at sætte ambitiøse mål på den første arbejdsdag, så medlemmerne med det samme indser, at de kan udrette store ting i virksomheden.

2. Twitter

Det sociale netværk kvidre består af mere end fem tusinde medarbejdere, der leverer deres tjenester på 35 kontorer rundt om i verden.

For at byde velkommen til sine nye ansatte oprettede virksomheden en onboarding kaldet “Yes to Desk”, hvilket bogstaveligt talt betyder “ja til bordet”. Det vil sige, at fra det øjeblik, medarbejderen siger “ja” til jobtilbuddet, begynder velkomsten, der går videre til “skrivebordet” hos det nye medlem.

Inden det nye teammedlem sætter sig ved sit nye skrivebord, modtager han sin e-mailadresse, en T-shirt og en flaske vin. På deres første dag spiser medarbejderen også morgenmad med den administrerende direktør og tager for at fuldende oplevelsen en tur for virksomheden.

3. Linkedin

virksomheden allerede Linkedinde professionelles sociale netværk, byder nybegynderen velkommen med en sæt velkomstbrev, sammensat af specifikke genstande – generelt i henhold til det nye medlems personlighed og stilling – og en kopi af bogen “Start with you”, skrevet af grundlæggeren Reid Hoffman.

Derudover venter den nyintegrerede medarbejders skrivebord på medlemmet fuld af kort og bannere med sætningen ”Du er [In]”, som betyder “Du er med”, et ordspil, der refererer til virksomhedens logo.

Vi ved, at du lige nu er ved at falde i kæben, ikke? Og før du spørger, er disse simple strategier faktisk en del af processen onboarding.

De præsenterede strategier bruges til en effektiv integrationsproces og har direkte indflydelse på den nye medarbejders langsigtede varighed. Så samles – nu! – din virksomheds personaleledelse og udarbejde en plan for at omsætte førnævnte strategier i praksis.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *