6 teknikker til konstruktivt at navigere i teamkonflikt

Konflikter opstår på alle hold. Fra store udfordringer til små daglige gnidninger, hvordan du håndterer konflikter definerer teamkulturen. Disse 6 teknikker kan hjælpe dig med at håndtere konflikter på inkluderende, retfærdige og produktive måder for at hjælpe dit team med at trives.

Konflikt, præstationer, retfærdighed og inklusion

Det er nemmere at behandle alle godt, når alle er sammen. Det er meget sværere under konflikt. Mishandling af konflikter – at undgå, vende tilbage til gamle vaner, knuse modstand, intern favorisering – bekræfter medarbejdernes værste frygt og kan føre til tilbagetrækning og nedsat produktivitet. I modsætning hertil opbygger håndtering af konflikter godt – lytning, fleksibilitet, ansvarlighed, behandling af alle lige – troværdighed og tillid. At håndtere konflikter godt kan også bringe mennesker på linje, tydeliggøre teamets forventninger og øge teammedlemmernes følelse af at høre til og endda stolthed.

Hvis dit team ikke står over for en større konflikt lige nu, er det et godt tidspunkt at opbygge dit teams grundlæggende psykologiske sikkerhed. Hvis du går igennem en konflikt, er det et endnu bedre tidspunkt!

Hvis du forsøger at omsætte retfærdighed og inklusion til handling på daglig basis i din virksomhed, skal du være særlig opmærksom på, hvordan du håndterer konflikter. Træning i disse 6 enkle teknikker vil komme langt. Øv disse teknikker selv og/eller undervis og modeller dem som facilitator.

Teknik 1: Observer og navngiv din indre tilstand

Træk vejret. Tag tre. Tag tre mere. Mens du trækker vejret, tjek dig selv ind og observer din indre tilstand. Hvad er dine fysiske fornemmelser? Hvilke følelser føler du? Hvad er dit mindscape? Kører bestemte tanker eller historier gennem dit sind?

Uanset hvad der foregår indeni dig, så se det og prøv at navngive det. Dette kaldes “annotering” eller “mærkning”. Det sætter dig i kontakt med, hvad der foregår indeni dig, samtidig med at det giver en lille smule afstand. Med denne afstand kan du føle dig roligere. Du kan også opleve, at du kan vælge dine ord og handlinger, i stedet for at blive drevet af adrenalin, følelser, antagelser, tidligere traumer eller hvad der nu endte med at køre bussen, før du stoppede.

Afbrydelse af autopilot giver dig plads til at vælge dine ord og handlinger.

Teknik 2: Bed om samtykke

Det kræver energi, opmærksomhed og tid at håndtere konflikter godt. Når du rejser en konflikt med en holdkammerat, skal du ikke bare hoppe på den og dykke direkte ind. I stedet kan du spørge: “Jeg har en konflikt, jeg gerne vil diskutere med dig. Er du åben for at gøre dette (nu, på et tidspunkt, med støtte fra en neutral tredjepart…)? ”

At bede om samtykke viser respekt og giver dem mulighed for at samarbejde med dig om at vælge det bedste tidspunkt og den bedste tilgang til at håndtere konflikten konstruktivt.

Teknik 3: Gennemsigtighedspraksis

Gennemsigtighed betyder her at afsløre din indre tilstand for andre. Konflikt er svært for de fleste. Hvis du er så nervøs, at din mave er ked af det, kan du sige: “Jeg er så nervøs, min mave er ked af det.” Hvis du er bange for, at konflikten allerede har skadet et værdifuldt forhold, kan du sige: “Jeg er bange for, at dette allerede har skadet vores forhold, som jeg virkelig værdsætter. Jeg vil rydde luften og rette op på tingene mellem os. ” Hvis du er bange for at miste dit job på grund af dette, selvom du mener, at det ikke er en rationel frygt, kan du sige: ”Jeg glæder mig til at miste mit job på grund af dette. Jeg tror virkelig ikke på, at det her kommer til at ske, men jeg er stadig bange, og mit hjerte suser. “

At afsløre din indre tilstand kan føles sårbart. Det afslører, at resultatet er vigtigt, måske at den anden person er vigtig for dig – altså at de har magten til at såre dig. At afsløre dette kan gøre dig mere menneskelig over for dem – ikke kun en kollega, medarbejder eller chef. Det kan også dæmpe din frygt for, at konflikten vil få dig til at afvise dem eller påvirke andre til at afvise dem. Tilsammen kan alle disse blødgøre dem i deres position og give dem mulighed for at lytte mere til dig.

Især under konflikter er ærlig sårbarhed stærk. Især under konflikter er ærlig sårbarhed stærk.

Teknik 4: Afslør virkningen

Brug denne gennemsigtighedsteknik til at lade den anden person vide, at de gjorde en forskel for dig, godt eller dårligt. Det kan enkelt indrammes:

“Når du [fez ou disse isso] jeg følte [essa emoção ou sensação física] .”

“Når du … ” er en objektiv redegørelse for den anden persons ord eller handlinger – citerer deres ord, beskriver deres handling med ord, som alle tilstedeværende kan bruge. Et fuldt objektivt udsagn er ikke et angreb eller anklage og kan ikke argumenteres eller benægtes. At sige den anden persons ord og handlinger neutralt kan hjælpe mig til at se situationen mere objektivt og roligt, hvilket er en stor fordel, når jeg er ked af det.

MÅL: “Når du slukkede dit kamera, mens jeg talte…”

IKKE-OBJECTIVE: “Når du ignorerede mig…” (Jeg går ud fra, at du ignorerede mig. Du kunne jo have lyttet godt efter, mens dit kamera var slukket.)

Tip: vær opmærksom på dine hensigter her. Del ikke en påvirkning for at fremkalde skyld eller medlidenhed eller for at manipulere andre. Hvis du har svært ved dette, så vær meget forsigtig med at bruge neutralt sprog i Når du skilles.

“Jeg følte …” det er anden del. Det er totalt subjektivt, fordi det handler om, hvad der skete inde i dig. Det viser forholdet mellem den anden persons ord og handlinger, og hvordan du har det lige nu, uden at bebrejde eller kreditere dem for din indre tilstand. Eksempler:

  • “Da du slukkede kameraet, mens jeg talte, følte jeg en trykken i mit bryst, og jeg følte mig afvist, vred og magtesløs.”
  • “Da du sagde, du var vred over, at Rodrigo forlod virksomheden, følte jeg resonans og kammeratskab.”
  • “Da du talte om at hjælpe din nabo med at genopbygge efter oversvømmelsen, følte jeg respekt og taknemmelighed.”

Teknik 5: Stil nysgerrige spørgsmål

I stedet for at antage, at du ved, så stil spørgsmål for at udforske. Hvad lå bag den anden persons kommentar eller handling? Hvad er virkningen af ​​dette problem/konflikt på dem? Hvad ønsker de sig allermest? Hvilken slags støtte ønsker de? Har de oplevet noget lignende før? Hvad frygter de? Hvad forventer de?

At starte med spørgsmål åbner døren til at etablere en fælles forståelse af, hvad der sker, hvad der ønskes, og hvad der er muligt. Virkelig nysgerrige spørgsmål menneskeliggør alle dele. De bringer overraskende og uventede oplysninger om hinanden og tidligere oplevelser.

At stille nysgerrige spørgsmål gør samtalen lige så meget om mennesker, som den handler om at løse et problem.

Teknik 6: Reflekter dine ord

At reflektere betyder at gentage, hvad den anden person sagde, med deres egne ord, uden at dømme eller fortolke. Du kan opsummere, men lad være med at pynte eller tilskrive hensigter, de ikke har angivet. En god sætningsstamme til at indramme denne type refleksion er: “Det, jeg tror, ​​jeg hørte dig sige, er…”.

Bed dem derefter om at bekræfte, rette eller uddybe det, du sagde, for at øge deres forståelse. Du kan spørge: “Er det godt for dig? Vil du tilføje noget? ”

Når du reflekterer på denne måde, finder du ud af, om du virkelig forstår. Og du demonstrerer, at du lytter godt, at du har hørt, hvad den anden person sagde, og at du kan få deres ord tilbage uden forvrængning.

At føle sig hørt er ekstremt kraftfuldt, især hvis den anden person følte sig usynlig eller afskåret fra samtalen. At føle sig hørt er ekstremt kraftfuldt, især hvis den anden person følte sig usynlig eller afskåret fra samtalen.

Opbygning af et stærkere hold

Konflikter kommer og går, men vaner er … ja, ikke for evigt, men i det mindste vedvarende. Hvis du udvikler færdigheder og vaner, der understøtter en sund teamdynamik, vil håndtering af konflikter blive mindre skræmmende og mere produktiv på dit hold. Her er nogle grundlæggende ting, du kan arbejde med når som helst:

  • Brug rammerne til at opbygge rummelighed og retfærdighed i dine teammøder
  • Opbyg lederevner til at lede eksterne teams

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *