7 nemme dynamikker til gruppemotivation

Modløst team, dårlige resultater og negative energier i arbejdsmiljøet. Desværre kan alt dette være en del af en virksomheds rutine. Men på den anden side og heldigvis kan vi finde en glimrende løsning i den gode gamle dynamik med gruppemotivation.

Simple handlinger, såsom motiverende dynamik, kan være gode allierede, når det kommer til at forny medarbejdernes energi og disposition. Se:

Virker gruppedynamik for teammotivation?

Ja! Motivation og integrationsgruppedynamik udgør et vigtigt kapitel i en organisations dag-til-dag. Idealet er klart at have defineret det egentlige formål med aktiviteten, så det endelige resultat svarer til forventningen.

Det vil sige, at den foreslåede aktivitet vil fungere, så længe du ved præcis, hvad du forsøger at opnå.

Nedenfor kan du lære om nogle eksempler på, hvilken dynamik der findes for at nå din virksomheds mål.

Typer af dynamik og deres mål

  • dynamik af personlig motivation;
  • dynamik i selvværd, motivation og teamintegration;
  • gruppedynamik til teamwork; det er
  • hurtig dynamik af motivation.

Hvis du forventer større gruppeintegration eller bedre teamengagement, er der forskellige aktiviteter for dem. Men husk: du kan lave flere typer, ugentligt. Hver sigter mod et mål.

Skynd dig derfor ikke med kun at vælge ét mål og ét værktøj. Konstans er det, der altid vil give de bedste resultater, så det ville være ideelt at skabe en rutine for at anvende disse aktiviteter.

Lad os lære nogle dynamiske ideer at kende, som du kan implementere med dit team.

7 eksempler på, hvordan man laver gruppedynamik for motivation

1. Hvem er jeg?

Med fokus på selverkendelse har denne dynamik til formål at give et bredt blik på deltagerne. Det kan gøres i en cirkel og bestå af op til 10 spørgsmål, såsom:

  • Hvad er dit formål?
  • Hvordan vil du beskrive dig selv?
  • Hvilke kvaliteter vil fremhæve i dig?
  • Hvilke punkter synes du skal forbedres?

Svar vil blive blandet, inspirerende empati og opmuntring blandt teammedlemmer. Det er fantastisk til teambuilding, selvbevidsthed og personlig motivation.

2. Jeg ville… jeg vil

For at vise vigtigheden af ​​en positiv indstilling består dynamikken i at rumme holdet i en cirkel. Med alle komfortabelt siddende bør lederen lede gruppen til et øjebliks refleksion.

Med lukkede øjne skal samarbejdspartnere visualisere et mål mentalt med udgangspunkt i udsagnet “jeg vil”. I det andet øjeblik skifter alle plads, og processen vil blive gentaget med “jeg vil” som et udsagn.

I sidste ende anbefales det at forstærke, hvordan en selvsikker kropsholdning bringer os tættere på vores mål. Dette er fremragende til at øge produktiviteten, da ideen er at visualisere det, du leder efter.

3. Skatteøen

Du skal bruge en belønning (i dette tilfælde noget håndgribeligt, som en æske slik, for eksempel) og noget avis. Placer et åbent ark avis for enden af ​​et rum og læg slikkassen ovenpå – dette bliver “Skatteøen”.

På den anden side skal du placere et åbent ark avis for hvert par deltagende samarbejdspartnere. Hvert par skal blive stående på avisarket og skal nå “Øen”, men uden at røre jorden uden for avisarket.

Fod på jorden eller revet lagen resulterer i et diskvalificeret par. For at udføre aktiviteten er det nødvendigt at arbejde som et team. Takeaway her er, at den ideelle måde at nå destinationen på er at invitere et andet par til at arbejde sammen. De to par står på et ark og sender det tomme ark frem, og så videre.

Dette er en dynamik, der vil levere mange smil og grin.

4. Brev til dig i fremtiden

Denne aktivitet bruger ark papir og kuglepenne. Medarbejdere inviteres til at reflektere over deres nuværende situation, visualisere et 60-dages scenario (for eksempel) og skrive denne besked til fremtiden. I brevet skal du sætte de resultater, du ønsker at opnå, og færdigheder, du ønsker at udvikle.

Efter den definerede periode leverer lederen brevet til teammedlemmerne. Ved at analysere brevet og resultaterne er det tid til at lykønske erobringerne og programmere nye handlinger for de punkter, der stadig skal forbedres.

Dette er fantastisk at gøre for at øge produktiviteten, men også for personlig motivation, da virksomheden kan hjælpe medarbejderne med at udvikle sig personligt.

Hvad med at gøre det en gang om måneden, hver sjette måned eller årligt?

5. Sandhed eller løgn

I denne dynamik bruger vi papir, kuglepenne og nogle chokolader som belønning. Handlingen består i at teste, hvor tæt teamet er. Hver deltager vil på sit ark skrive tre udsagn om sig selv, hvoraf to skal være falske og kun én sand.

Målet er at skabe udsagn, der efterlader kolleger i tvivl. I det andet øjeblik vil hver samarbejdspartner gå foran i gruppen og læse deres sætninger. Resten af ​​klassen kan tale indbyrdes, indtil de beslutter, hvilket udsagn der er sandt.

Deltagere, der formår at bedrage deres kolleger, vinder og deler prisen. Vi tror ofte, at vi kender vores kollegaer dybt, men det er ikke altid sandt, og denne dynamik viser vigtigheden af ​​socialt samvær.

Mange virksomheder har svært ved at holde teams sammen og arbejde mod det samme mål. Dette værktøj kan begynde at bryde isen og øge integrationen. Sammensat med andre øvelser rettet mod samme mål, kan du opnå fremragende resultater.

6. Lad os slå hinanden sammen

Gruppen danner en cirkel, der holder i hånd, så alle medlemmer husker, hvem der holder deres venstre og højre hånd. Bagefter slipper medlemmerne hænderne og går tilfældigt rundt i lokalet.

Derefter vil lederen lægge et kort på gulvet og bede alle om at klemme på det.

Derefter beder lederen alle om at tage hånd om deres originale par. Målet er at danne cirklen igen uden at give slip på dine hænder. De kan passere over hinanden, kravle og hoppe. En stor dynamik for teamwork, uformel ledelse og motivation.

7. Træn

Med ledig plads i lokalet bevæger gruppen sig frit. Koordinatoren af ​​aktiviteten, kaldet “lokomotiv”, annoncerer navnet på en af ​​kollegerne og tillægger ham en eller flere kvaliteter. I det øjeblik slutter han sig til “lokomotivet” og spiller rollen som en “vogn”.

Så er det tid til, at “vognen” ringer til en anden deltager og leverer en ny kvalitet til ham. Dette vil være den næste “vogn”, og dermed vil dynamikken følge successivt.

Det er fantastisk til at stimulere teamkommunikation og motivation gennem gensidig anerkendelse blandt kolleger.

Hvad er målene for gruppedynamik?

Med de ovenfor nævnte eksempler på gruppedynamik til interaktion og motivation har vi øget vores repertoire af værktøjer, der helt sikkert vil hjælpe i administrative rutiner.

Uanset om det er gennem gruppedynamik for motivation eller andre tilgængelige instrumenter, såsom gamification-strategier, er det vigtige at vide, at et motiveret team er afgørende for de gode resultater i en virksomhed.

Mere end det, et motiveret team er et glad team – og vi ved, hvor meget dette aspekt kan ændre arbejdsmiljøet og give resultater for virksomheden.

Hvad er den bedste gruppedynamik?

Hvad virker for din virksomhed. Brug og misbrug derfor disse træningsrutiner, og husk, som vi nævnte ovenfor, at blande og bevare sammenhæng i aktiviteterne, så personerne på dit hold udvikler sig til mere end ét mål.

Motiver og opmuntrer dine teams til at kommunikere og opnå de designede resultater. Gevinsterne vil også være utallige med den kreativitet, der vil vågne som en naturlig konsekvens, og bringe uventede løsninger på problemerne og naturlige afvigelser i de foreslåede projekter.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *