7 online gruppedynamik til rekruttering og udvælgelse

Fjernmøder er kommet for at blive, efter at pandemien bragte os behovet for at finde en ny form for kommunikation end ansigt til ansigt. Vi har bemærket, at det faktum, at du ikke længere behøver at rejse for at tale med kunder, eller at løse problemer hurtigere er nogle af fordelene ved dette format.

Mange virksomheder har endda forstået, at de har mere at vinde end at tabe ved at ansætte folk, der bor i andre byer, ikke længere begrænse søgningen efter disse talenter til det lokale marked og øge chancerne for at finde fagfolk med større viden, udvide deres omfang. . af ansættelse.

Når alt kommer til alt, har vi allerede fundet ud af, at det er fuldstændig muligt at arbejde eksternt, og det kan også være mere produktivt, hvis vi har de rigtige folk på fjernholdet.

Det er derfor, mange ledere søger at gøre virtuelle møder mere afslappede. For når vi er i online-miljøet, er vores tendens at tage emnet direkte op, uden nogen introduktion eller lettere samtale mellem kolleger, som det normalt ville ske i et ansigt-til-ansigt møde, og det er ikke fedt.

Især i online gruppedynamik til rekruttering og udvælgelse, hvis vi ikke ved, hvordan vi skal udføre processen, kan folk føle sig utilpas. Da det er et muligt fremtidigt job, går professionelle allerede til en dynamik som denne mere anspændt og med høj opmærksomhed, så vi behøver ikke at gøre alting endnu tungere, vel?

Jo mere selvsikker og tryg du får folk til at føle, jo mere vil du forstå, hvem de er, og om de rent faktisk har den profil, du leder efter. Vid, at der er flere måder at gøre en online-dynamik lettere og mindre formel, der hjælper med at gøre miljøet behageligt og vælge de bedste kandidater uden fejl.

Eksempler på online gruppedynamik

Hovedformålet med en gruppedynamik er at forstå, hvordan deltagerne håndterer mulige situationer, de vil møde i virksomheden, ikke? Derfor har den, der vil anvende denne dynamik, hvad enten det er lederen eller HR-professionel, brug for støtte til at verificere profilerne for adfærd og færdigheder hos kandidaterne.

Denne support involverer f.eks. at have en stabil internetadgang og et godt kamera. Prøv at teste, inden du starter, mikrofon og video, organiser dit miljø og alle de data eller filer, der er nødvendige for, at onlinedynamikken kan flyde.

Lad os gå til ideer?

1. Produktpræsentation

Især hvis den ledige stilling er rettet mod produktområdet eller salgsteamet, er det interessant at bede kandidater om at præsentere et produkt. Det behøver ikke at være noget kompliceret.

Bed fagfolk om at præsentere produktet på en enkel måde. Du kan levere et kort teknisk ark om produktet for at hjælpe, måske endda før det kan du tale mere om virksomheden, præsentere dens måde at være på, så kandidater har mere “ammunition” til at skabe deres præsentationer.

2. Ispause

For at gøre atmosfæren mere behagelig, hvis du føler spænding eller nervøsitet, eller blot for at starte mødet på en afslappet måde, kan du regne med en virtuel tavle. Bed hver deltager om at tegne to streger, en lodret og en vandret, så skærmen er opdelt i fire kvadranter.

På hvert af disse fire områder skal de besvare spørgsmål fra HR udelukkende med tegninger. For eksempel: hvad kan du gøre for vores virksomhed? Eller: hvilken begivenhed ændrede dit liv? Uanset hvad, vælg fire spørgsmål, der er interessante for virksomheden, med relevante spørgsmål knyttet til dens værdier, og vent på tegningerne!

Og bare rolig: Der er masser af gratis alternativer til at bruge en virtuel tavle, såsom Google Jamboard.

3. Vælg efter øde ø

En anden måde at gøre atmosfæren afslappet på er at bruge en klassisk dynamik, kendt som en øde ø. Inddel kandidaterne i små teams. Er gruppen lille, kan øvelsen også laves individuelt.

Derefter skal rekruttereren bede kandidaterne om at vælge tre genstande til en øde ø med det formål at overleve der med dem.

Tillad omkring 10 minutter for folk at beslutte, hvilke ting de skal medbringe. Med de valgte objekter skal deltagerne forsvare, hvorfor disse er de bedste valg til at overleve på en øde ø. Det er en velkendt dynamik for dem, der udfører denne aktivitet ansigt til ansigt og kan udføres online.

Hvis de er i par eller grupper, vil du allerede være i stand til at forstå, hvordan den professionelle arbejder i teamwork, udover logiske ræsonnementer og præsentation af argumenter, alle meget vigtige færdigheder for erhvervslivet.

4. Brainstorming tid

Præsentér en tidligere oprettet briefing med et almindeligt problem på dit marked, og bed folk om at præsentere en løsning på det. Giv de professionelle lidt tid til at læse briefingen og forstå den, omkring 10 minutter, og lidt mere tid til at lede efter en løsning, som kan være fra 20 til 40 minutter.

Det er interessant også at samle kandidater i grupper for at vurdere teamwork i lyset af problemløsning, såvel som hver enkelts følelsesmæssige intelligens. Bed hvert par eller gruppe om at præsentere for at evaluere argumentet.

5. Debatgenerering

For små grupper skal du vide, at online- og livediskussioner også er en god idé for dynamik. Det er interessant, at det ikke gøres med mange mennesker, så rekruttøren kan have større kontrol over, hvad der bliver sagt, samtidig med at alle har samme tid til at tale.

Tal om reelle udfordringer, der opstår i virksomhedens daglige liv, for at få en idé om, hvordan hver enkelt vil løse dem. Hav et defineret manuskript og ved, hvornår de skal bringe hver enkelt til at tale.

6. Sager efter video

En anden mulighed er, i stedet for at holde et møde med alle, bede hver enkelt om at optage en video på højst to minutter, for eksempel at fortælle mere om sig selv, og hvorfor de er interesserede i den ledige stilling. Det er en mere individuel dynamik, men kræver stadig handling fra kandidatens side.

Hvis du ønsker det, kan du medtage emner med, hvad du anser for vigtigt for kandidaten at tale om i optagelsen. Sæt også en deadline for afsendelse af videoen.

7. Online formular

Endelig, hvis du foretrækker det, kan du også bede kandidater om at besvare spørgsmål i en onlineformular, hvorfor ikke? At få kandidaten til at handle gennem skriftlige svar kan også være en interessant dynamik, især hvis den ledige stilling værdsætter god grammatisk brug – som bogstaveligt talt vil blive testet.

Ikke alene kan dynamikken i udvælgelsesprocesser inkorporeres i onlinemiljøet, men test kan også udføres eksternt. Du kan inkludere, i en formular, alle de spørgsmål eller situationer, der ville blive foreslået i en ansigt-til-ansigt dynamik, for at forstå mere om kandidaten gennem hans svar.

Du kan oprette en formular med disse spørgsmål på Google Forms og tilpasse den som du ønsker. Når du er færdig med at svare, kan kandidaten også modtage en kopi af deres egne svar, bare opstil det. Det fede er, at du genererer en rekord, som kan læses og analyseres af andre personer i virksomheden, når som helst de ønsker det.

Kunne du lide vores dynamiske tips til onlinemøder? Så del denne artikel med dit professionelle fællesskab!

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *