7 tips til et vellykket interview

Jobsamtaler er altid spændte øjeblikke, kandidaten skal være afstemt og klar – enten for at få den første faglige mulighed eller for at repositionere sig på markedet. Uanset situationen er det altafgørende at udføre denne samtaleforberedelse.

Når vi modtager det opkald, der beder os om at deltage i en udvælgelsesproces, især når vi er arbejdsløse, viger forventninger med nye muligheder for rastløshed, og det kan påvirke vores præstationer. Så tag det roligt, det første indtryk er trods alt det, der holder.

I dette indlæg vil vi give tips til at øge dine chancer for at blive valgt. Læs videre!

7 vigtige tips til at forberede sig til jobsamtaler

For at forberede sig ordentligt er det vigtigt at forstå, hvad der venter dig. Forstå de vigtigste trin.

1. Undersøg virksomheden

Inden samtalen bør du orientere dig om virksomheden. Lav research på dit aktivitetsområde, bane, markedsstrategier, mission, værdier, organisationskultur, målgruppe og konkurrenter.

Ethvert brand har et ry som arbejdsgiver, og dette kendskab til organisationen gør det muligt for intervieweren at skabe et positivt indtryk af dig – hvis man bliver spurgt om aspekter, der vedrører virksomheden som helhed.

2. Stil gode spørgsmål

Det er ikke kun at besvare rekrutteringsmandens spørgsmål på den bedste måde, at du kan optjene point hos ham. En relevant taktik er at stille spørgsmål, der demonstrerer, at du har undersøgt organisationen, og at du er interesseret i virksomheden, stillingen, og at du er fit og opfylder de præstationskrav, der kræves for den pågældende stilling.

Udnyt interviewøjeblikket og vær parat til at stille intelligente spørgsmål og afklare enhver tvivl om virksomheden og den stilling, du søger, og spørgsmål vedrørende de opgaver, du skal udføre.

3. Gennemgå og tag en kopi af dit CV

Arbejdsmarkedet er krævende og er i konstant forandring og kræver et objektivt pensum, hvor du skal vise dine vigtigste kvaliteter til stillingen, du skal fremlægge information om dine faglige erfaringer og udførte aktiviteter, herudover opbygningen af ​​studieordningen. skal tillade en øjeblikkelig visualisering af din profil for at få rekruttererens opmærksomhed.

Disse forholdsregler vil øge dine chancer for at blive ansat til det ønskede job. Et velforberedt CV tiltrækker udvælgeres øjeblikkelige opmærksomhed og har flere chancer for, at du bliver udvalgt til en jobsamtale. Når du er valgt, skal du medbringe en opdateret kopi til interviewerne. Det er også interessant at få læseplanen opdateret i skyen, med nem adgang på den elektroniske enhed efter eget valg. Denne enkle holdning demonstrerer forberedelse og engagement.

4. Bevis dine kvalifikationer

Teknisk erfaring, faglig og adfærdsmæssig forbedring på området er et af de vigtigste elementer, der vurderes af udvælgere til ansættelse. Dette skyldes, at det for organisationer er essentielt, at den professionelle allerede kommer med i virksomheden og præsenterer de påkrævede og forventede resultater. Dette undgår spild af tid og sparer intern træning.

Derfor er det meget vigtigt at fremhæve i dit CV og i interviewet din erfaring relateret til stillingen og dit faglige mål, hvilket viser, at du er kvalificeret til at udføre aktiviteterne i forbindelse med den nye funktion. Fremhæv de aktiviteter, der udføres i hver virksomhed, de vigtigste opnåede resultater og, hvis du er blevet forfremmet – denne information skal også fremhæves i CV’et.

5. Demonstrer din akademiske baggrund og kurser

Akademisk baggrund er et af de emner, der bliver mest evalueret af rekrutterere for deres udvælgelse, næst efter professionel erfaring. Det skyldes, at organisationer foretrækker at ansætte fagfolk med uddannelse inden for det specifikke område af stillingen og gerne i gode institutioner, hvilket øger deres chancer betydeligt.

Informer de kurser, du har taget, navnet på de institutioner, hvor du har optrådt, og gennemførelsesperioden for hver enkelt af dem. Det er også væsentligt at informere kurserne i rækkefølge, så de mest relevante kommer mere frem i pensum og er i fokus for oplægget under interviewet.

Et af de uddannelsesforløb, der tiltrækker vælgernes opmærksomhed, og som fortjener en kraftig omtale, er de kurser, der har til formål at forbedre kommunikationsevnerne, som fx Kommunikationspyramidekurset. Det skyldes, at det er meget almindeligt, at angst kommer i vejen for kommunikationen under interviewet. Det er almindeligt, at intervieweren beder kandidaten om at fortælle sin karrierebane i begyndelsen af ​​samtalen. Det er endnu mere almindeligt, at kandidater ønsker at blive ved og ved om hver erhvervserfaring i detaljer. Faktisk ønsker intervieweren at se i dette første spørgsmål, om der er objektivitet og syntesekapacitet, såsom fokus på hovedkompetencer, erfaringer og resultater, der er genereret gennem karrieren. Kommunikationspyramidemetoden, der blev vedtaget i dette kursus af Kienbaums Akademy Digital, øger i høj grad chancerne for at blive ansat, da den hjælper med at øge klarheden og selvsikkerheden af ​​svarene, hvilket bringer en positiv indvirkning og differentierer kandidaten for deres kommunikationsevner.

6. Fremhæv dine resultater

Det er meget relevant for rekrutterere, når de indser, hvor succesfuld du var i dine tidligere oplevelser, afslører det opnåelsen af ​​gode præstationer og nåede mål. Dette vil helt sikkert være et af de punkter, som vælgeren skal overveje.

7. Sig kun det nødvendige

Det er også vigtigt at tænke over, hvad du vil sige, og hvordan du siger det som forberedelse til jobsamtaler. Overvej disse ting:

  • tal ikke om uenigheder med den tidligere arbejdsgiver, dette bør forblive i fortiden;
  • passe på ikke at støde sammen om kontroversielle spørgsmål som religion og politik;
  • være objektiv og sandfærdig, dette er blandt andet den bedste vej på dette stadium.

Følg med, for nogle spørgsmål bliver ofte stillet, og det er vigtigt for dig at forberede dig på denne proces, tjek nogle:

  • kan du fortælle lidt om dig selv – det lyder enkelt, vælg to eller tre oplevelser, der viser, hvor godt du er egnet til det pågældende job;
  • hvorfor vil du have dette job — du kan sige, at virksomheden opfylder alt, hvad du altid har ønsket dig: kulturen, værdierne, mærket på markedet og tilfredsheden hos de ansatte, der arbejder der;
  • hvorfor vi skal ansætte dig — vis, at du er den rette person til jobbet, og at du helt sikkert vil leve op til forventningerne og producere resultater, som organisationen forventer;
  • hvad er dine styrker — vælg på det tidspunkt de point, der kræves for den ledige stilling, og vær meget specifik;
  • hvad er svaghederne — det er bedst at nævne, at du arbejder og gør en indsats for at udvikle dig — at blotlægge dine svagheder afslører selverkendelse og demonstrerer, at du allerede arbejder på disse huller demonstrerer dit engagement i løbende forbedringer;
  • hvor ser du dig selv om fem år – vær ærlig, det er virkelig vigtigt at være meget specifik omkring dine mål. Overvej dog, at når du stiller dette spørgsmål, vil rekruttereren gerne vide: hvad er dine ambitioner, hvis du allerede har defineret din karriereplan og om den pågældende stilling stemmer overens med dine vækstmål.

At forberede sig til en jobsamtale kræver en adfærd, der gør et godt indtryk fra start til slut. Rekruttereren kan stille spørgsmål, som der ikke er rigtige svar på, han vil bare vide, om du er villig til at forhandle inden for jobforslaget, han vil vide, hvad du synes om, din personlighed, kompetencer, og om du er på linje med det, du ønsker. den ledige stilling.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *