9 tips til at engagere studerende gennem webkonferencer

Træning via webkonferencer har mange fordele. En af de mest overbevisende er, at eLearning tilbyder unikke muligheder for at engagere publikum med aktiv læring. Lær 9 tips til at tilføje interaktive elementer til effektive webkonferencer.

Sådan afholder du en interaktiv webkonference

For nogle kan udtrykket “interaktiv webkonference” virke som en oxymoron. Dette kan bringe billeder af eksterne teammedlemmer, der passivt kigger på deres skærme, mens en oplægsholder ruller gennem dias. Det er kun et spørgsmål om tid, før eleverne bliver distraheret af sidesamtaler, rydder ud i indbakker eller gennemser åbne browserfaner.

I dette scenarie er der ingen, der interagerer, og ingen lærer noget. Men i virkeligheden kan online træningsløsninger være ekstremt engagerende og effektive.

De umiddelbare fordele ved webkonferencer er indlysende (tænk på tids- og omkostningsbesparelser og den nemme logistik ved at levere træning til fjernhold). Men en lige så overbevisende grund til at vende sig til eLearning er de unikke muligheder, det giver for aktiv læring.

Hvorfor interaktivitet i læring er vigtigt

Aktiv læring opstår, når elever engagerer sig i indhold. De laver aktiviteter og tænker over, hvad de laver. I stedet for blot at lytte til information, som den præsenteres, internaliserer aktive elever den. Forskning viser, at elever, der interagerer med træning, er mere kognitivt engagerede. Aktiv læring øger træningseffektiviteten ved at øge forståelsen, langsigtet fastholdelse og overførsel af færdigheder.

Kort sagt, træning er mest effektivt, når læring kræver en indsats. For at få mest muligt ud af din onlineuddannelse skal du fokusere på at skabe en interaktiv webkonferenceoplevelse, der hjælper folk med at forstå, huske og anvende dit indhold.

9 tips til at være vært for en engagerende og interaktiv webkonference

Der er flere faktorer, der kan gøre eLearning mere engagerende. Først skal du lære at kende og bruge din webkonferencesoftwares funktioner fuldt ud. For det andet skal du fokusere på at styrke dit indhold. Og for det tredje inkluderer aktiviteter, der fremmer interaktion. Med disse faktorer i tankerne er her ni tips til at tilføje interaktivitet til din webkonference:

1. Udfør undersøgelser og undersøgelser

En af de hurtigste måder at få folk til at engagere sig i et emne på er at få dem til at overveje det. Overvej at lave afstemninger eller realtidsundersøgelser under træning. At spørge folk om deres mening tvinger dem til at tænke dybt og meningsfuldt over deres svar. Dette gør det personligt og derfor mere mindeværdigt.

Der er forskellige måder at opsætte interaktive øjeblikke med en afstemning eller afstemning. Du kan spørge deltagerne om, hvordan de har det med et emne, deres erfaring med en færdighed, eller hvor ofte de er stødt på det problem, du tager fat på.

Reaktionsprocessen vil engagere dine sind og følelser. De vil også være bekymrede for, hvordan dit svar passer med gruppens mening eller erfaring. Og når de hjælper med at definere omfanget af problemet, interesserer folk sig mere for at lære løsningen.

2. Fremme offentlig deltagelse

Du kan gøre læring aktiv ved at skabe muligheder for studerendes deltagelse i din session. Når dit publikum har noget at lave, er de opmærksomme og får mere ud af deres læringsoplevelse.

Tilskynd til deltagelse ved at stille spørgsmål og opmuntre folk til at dele deres tanker med den større gruppe – via lyd eller chat. Bed frivillige om at læse eller forklare indholdet. Igen er afstemninger og undersøgelser en fantastisk måde at give folk noget skærminteraktion. Når du involverer eleverne i træningsudvikling, bliver de mere investerede i indholdet og blokerer eventuelle distraktioner.

3. Gå ud til diskussioner

Folk beholder information, når de får chancen for at tale om, hvad de har lært. Tilskynd til denne form for interaktion i din webkonference ved at tilbyde fora til diskussion. Stil gruppen et spørgsmål, og brug derefter pausefunktionen i din software til at adskille deltagerne i mindre “rum” for at tale om det. At blive i den større gruppe gør det lettere for enkeltpersoner at læne sig tilbage og lade andre lede samtalen. Små grupper er mindre skræmmende og tilskynder til mere deltagelse.

4. Skab en forbindelse med visuals

At fastholde elevernes opmærksomhed er afgørende for at engagere dem i dit indhold. Stærke billeder er en god måde at gøre hurtige indtryk og skabe følelsesmæssige forbindelser. Få dine dias til at fungere for dig ved at vise dem med store, interessante billeder og minimal tekst.

Hyppig bevægelse er også nyttig til at få eleverne væk fra distraktioner og tilbage til træningsmateriale. Introducer visuelle ændringer ved at skifte mellem at tale med dit kamera og dele din skærm. Skab bevægelse ved at skifte mellem dias oftere, tilføje animation eller fremhæve specifik information med markøren.

5. Tilføj sociale elementer

I en nylig undersøgelse fandt GP Strategies, at over 70 % af eleverne foretrækker at lære af andre, offline eller online. De føler sig mere engagerede i indholdet, når de arbejder på det med en gruppe eller endda bare én anden person.

Skab en social læringsoplevelse ved at give eleverne mulighed for at interagere med hinanden under træningen. Inkluder for eksempel påkrævede peer reviews af projekter eller opgaver. Bed eleverne om at bidrage til et forum eller spørgsmålstavle med jævne mellemrum. Overvej at oprette små gruppeprojekter som en del af kurset, og bede eleverne om at mødes uden for træningen og anvende det, de har lært sammen.

6. Hold dit indhold fokuseret

Optimer dit indhold for at respektere deltagernes tid og få dem til at tænke over materialet. Folk er her for at lære noget specifikt og nyttigt. Modstå trangen til at inkludere interessant, men lidt off-topic sideinformation.

Spørg dig selv: Kan eleverne forstå færdigheder uden at kende den dybdegående teori bag dem? Kunne et historieeksempel flyttes til et valgfrit bibliotek til fremtidig reference uden at skabe forvirring? Hvis det er tilfældet, er oplysningerne sandsynligvis ikke nødvendige. Fjern det og fokuser på kernen af ​​dit budskab.

7. Bland dine medier

Prøv at variere de typer medier, du præsenterer. Selv med imponerende billeder og reduceret tekst er statiske dias ikke attraktive længe. Ret det ved at inkludere ting som relevante videoer eller infografik.

Som med billeder skal du sørge for, at de medier, du vælger, virkelig er engagerende. Er videoen for eksempel af høj kvalitet? Holder tempoet folks opmærksomhed? Det er sjovt? Er grafikken attraktiv? Er de nemme at fortolke? Er pointen direkte relateret til formålet med præsentationen?

8. Gør det praktisk

Når folk har en chance for at praktisere det, de lærer, er de mere tilbøjelige til at anvende det tilbage til arbejdet. Engager eleverne med praktiske apps, der hjælper dem med at blive fortrolige med at bruge færdighederne. Indeholder rollespilsøvelser baseret på virkelige situationer. Bed dem om at brainstorme virkelige udfordringer, de står over for, som kunne drage fordel af det, de lærer. At skabe forbindelse til virkelige oplevelser gør indholdet virkeligt for dine elever, og det vil gøre det mere engagerende og mindeværdigt.

9. Omfavn gamification

Tilføjelse af et niveau af venlig konkurrence giver også et stærkt engagement. En undersøgelse viste, at 85 % af medarbejderne rapporterede, at de ville bruge mere tid med gamified software. At tilføje lidt sjov er en fantastisk måde at gøre tingene interessante og holde eleverne investerede.

Brug dit LMS til at anvende og spore gamification-elementer, der komplementerer dine webkonferencer. Overvej at tilføje en rangliste for at vise elevernes fremskridt med opgaver efter et webinar. Sæt udfordringer og tilføj niveauer til læringsvejen. Optjen point eller badges for at gennemføre udfordringer.

Konklusion

Teknologi gør det nemt og bekvemt at udrulle uddannelse bredt og hurtigt på tværs af din organisation. Men det kan være let at falde i fælden med at antage, at læring gennem webkonferencer skal være passiv. At få dit indhold på skærmen og gøre det tilgængeligt garanterer ikke en vellykket videnoverførsel.

Giv i stedet din træning et løft ved at bruge aktive læringstaktikker. Brug tipsene ovenfor til at tage folk væk fra de distraktioner, der opstår i fjerntliggende arbejdsmiljøer, og engagere dem i din træning.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *