Årlige kontra månedlige abonnementsfaktureringsplaner

For en virksomhed, der sælger produkter, tjenester eller software af abonnement, er det vigtigt at finde den rigtige faktureringsplan. Dels handler det om at beslutte, hvad der er bedst for din virksomhed og dens pengestrøm, men det handler også om at forstå, hvordan dine kunder vil betale. Typisk kommer valget af faktureringsplan ned til et valg mellem månedlig eller årlig.

I denne artikel vil vi skitsere fordele og ulemper ved både månedlige og årlige abonnementsplaner og tage dig gennem bedste praksis, når du bruger din valgte faktureringsplan.

Hvad er fordelene ved en årlig abonnementsfaktureringsplan?

For abonnementsvirksomheder er fastholdelse kongen og bevaring churn rate lav er afgørende for vækst. Med årlige abonnementer forpligter kunderne sig til en tjeneste i mindst 365 dage, før de potentielt kan churn.

Det giver også nok forretningstid til at etablere et forhold til en kunde, hvilket viser dem nok værdi til, at de vil være villige til at forny deres abonnement i slutningen af ​​året. Virksomheder med årlige faktureringscyklusser ser dramatisk lavere afgang end dem, der kun tilbyder en månedlig mulighed.

Forudsigelig indtjening er en anden vigtig fordel at overveje. Virksomheder, der indsamler årlige abonnementer fra kunder, ved med meget større sikkerhed, hvor mange penge de vil tjene på kunder over en 12-måneders periode. Dette er nyttigt, når det kommer til langsigtede finansielle planer og vækstprognoser. En forudsigelig indtægts- og indtægtsstrøm gør det nemmere at investere penge i aktiviteter, der vil hjælpe med at vækste din virksomhed.

Fra din kundes synspunkt er prismodeller for årlige abonnementer ofte billigere end at vælge en månedlig (så længe den månedlige ækvivalent vises ved siden af). Det er almindelig praksis at tilbyde rabat, hvis en kunde vælger den årlige abonnementsmulighed, fordi de har forpligtet sig til din service i længere tid.

Hvad er ulemperne ved en faktureringsplan for et årligt abonnement?

Årlige abonnementer kan være afskrækkende for nogle kunder. At betale et engangsbeløb på forhånd i et helt år er en stor forpligtelse, og det passer ikke altid til deres økonomiske situation. Kunder, der foretrækker mere fleksibilitet og mulighed for at betale i installationer, vil sandsynligvis beslutte sig for en årsabonnementsmodel og overhovedet fravælge at abonnere, hvis det er den eneste mulighed.

Og det afhænger også af, hvor længe din nye abonnent har brug for din tjeneste. Hvis de vil bruge din tjeneste i et par måneder, vil en årlig abonnementsmodel sandsynligvis føre dem til en konkurrent, der kan tilbyde kortere faktureringscyklusser.

Hvad er fordelene ved en månedlig abonnementsfaktureringsplan?

For det første er der fordelen ved høj kundeappel. For kunder giver månedlige abonnementer dem fleksibilitet til at annullere til enhver tid, plus der er en meget lavere barriere for at foretage en betaling, der er cirka 12 gange mindre end den tilsvarende årlige abonnementsbetaling.

Der er også abonnentens opfattelse af en månedlig betaling. Et månedligt abonnement på £10 er dyrere i det lange løb end et £100 årligt abonnement, men for den gennemsnitlige abonnent er £10 ikke noget mærkbart udgående, så lysten til at annullere er mindre.

Og endelig, i betragtning af den lavere barriere for abonnenter, er det et stærkt værktøj til vækst. Det bliver meget nemmere at opbygge en kritisk masse af abonnenter med en lille startbetaling sammenlignet med en større årlig. Men hvis brugervækst er dit primære mål, vil du måske overveje en freemium model.

Hvad er ulemperne ved en månedlig abonnementsfaktureringsplan?

Højere churn rates kan være et problem med månedlige abonnementsfaktureringsplaner. Ifølge McKinsey opsiger over en tredjedel af de abonnenter, der tilmelder sig en abonnementstjeneste, på mindre end tre måneder, og over 50 % vil annullere inden for seks måneder.

Og den høje afgang, blandet med en mangel på forudsigelighed i omsætningen, kan gøre det svært for virksomheder, der er afhængige af månedlige abonnementer, for at investere og vokse pålideligt.

Konsekvent høj churn – selv hvis du erstatter dem i en hurtigere hastighed med nye abonnenter – er en dyr strategi. At skaffe en ny kunde er alt mellem fem og 25 gange dyrere end at beholde en eksisterende.

Sådan bruger du både en årlig og månedlig abonnementsfaktureringsplan

Afhængigt af din virksomheds hovedformål – hvad enten det er vækst eller omsætningsforudsigelighed – kan den ene type faktureringscyklus virke mere tiltalende end den anden. Men det betyder ikke, at du skal udelukke at tilbyde en kombination af de to. Det er muligt at tilbyde både årlige og månedlige abonnementsmuligheder til kunder og lade det være op til dem at bestemme deres foretrukne abonnement. Amazon Prime er et bemærkelsesværdigt eksempel på dette, da det tilbyder et månedligt medlemskab på £7,99 per måned eller £79 per år.

Når begge muligheder er tilgængelige, kan kunderne selv afveje fordele og ulemper ved hver model. De kan også tydeligt se de penge, de vil spare over tid ved at vælge et årligt abonnement over et månedligt.

Normalt er et årligt abonnement 15-20 % billigere end en månedlig plan, ligesom med ovenstående Amazon Prime-model, og du kan reklamere for rabatten til kunder for at overbevise dem om at indgå en mere langsigtet forpligtelse.

Denne blandede tilgang giver dig en blanding af abonnenter at administrere. De, der tilmelder sig årligt, ser tydeligt den løbende fordel af din service, og med dem opnår du forudsigelig indtjening. De, der tilmelder sig den månedlige mulighed, vil have brug for omhyggelig pleje for at reducere sandsynligheden for, at de trækker sig, men du kan også i sidste ende flytte dem til årlig fakturering, hvis de også indser værdien af ​​dine servicetilbud.

Hvad er bedste praksis for årlig og månedlig fakturering?

Ud over at tilbyde kunderne passende faktureringsplaner, er der visse fremgangsmåder, du bør have på plads for at maksimere succesen med dine årlige og månedlige abonnementstilbud:

  • Giv en bedre kundeoplevelse med omnichannel betalingsbehandlinglader kunderne vælge deres foretrukne betalingsmetode.
  • Tilbyd en klar og omfattende annullerings- eller refusionspolitik, som kunden er opmærksom på, inden du tilmelder dig. Dette vil læse muligheden for, at en abonnent anmoder om en tilbageførsel.
  • Overvej en freemium modelud over abonnementsmodeller, hvis brugervækst er din hovedprioritet.
  • foranstaltninger abonnentafgang regelmæssigt for at beregne procentdelen af ​​kunder, der opsiger deres abonnementer.

Er variable tilbagevendende betalinger indstillet til at transformere abonnementsbetalinger?

Direkte debiteringer og kort-på-fil er to populære måder at indsamle tilbagevendende betalinger for f.eks. abonnementer og installationer. Men betalinger tager dage at afvikle ved hjælp af begge metoder, og begge mangler nogle vigtige sikkerhedsfunktioner. Direkte debitering inkluderer ikke stærk kundegodkendelse (SCA), mens kort-on-fil-betalinger gemmer følsomme oplysninger, der er sårbare over for sikkerhedsbrud og svindel.

Variable recurring payments (VRP), som de største britiske banker er forpligtet til at implementere, vil tilbyde en bedre måde at indsamle tilbagevendende betalinger på. Drevet af open banking giver VRP’er brugerne mere fleksibilitet og synlighed over deres abonnementer, og SCA er indbygget for bedre sikkerhed. Virksomheder får afregning i realtid, ingen tilbageførsler og lavere churn – fordi VRP ikke kræver re-godkendelse eller re-godkendelse.

TrueLayer er den første organisation, der leverer VRP gennem en enkelt applikationsprogrammeringsgrænseflade (API). Med TrueLayer’s API vil virksomheder være i stand til at oprette forbindelse til udvalgte britiske banker for at tage VRP fra deres kunder – inklusive forsyningsregninger, abonnementsbetalinger og huslejeinstallationer. Vores VRP API giver også virksomheder mulighed for at overføre penge mellem to konti, der tilhører den samme kunde, hvilket er kendt som sweping.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *