en trin-for-trin for at lave din egen!

Processen med at lave en e-bog og omdanne din viden til et produkt, der kan sælges online eller endda tilbydes til dit publikum, kan ændre din positionering på internettet.

Men samtidig opstår der en række tvivl om, hvordan man går videre på hvert trin. Da det ikke altid er let at udvælge alt, hvad der vil blive talt om, skal du skabe omfanget og derefter holde dig til de vigtigste detaljer.

Netop derfor vil denne praktiske guide lære dig i et trin-for-trin skema, så du kan komme i gang med det samme. Tjek ud!

Hvordan laver man en e-bog? Trin for trin

For det første er e-bogen en bog tilgængelig online. Uanset om det er på specifikke platforme, såsom Amazon og Hotmart, eller på sociale netværk og websteder.

Generelt har hver e-bog et specifikt fokus. Uanset om man lærer noget, underholder, viser en virkelighed, præsenterer fakta osv.

Den vej, lad os opdele skabelsesprocessen i to trin. Lad os først tale om, hvad der er nødvendigt for at lave denne e-bog, da den er den slankeste del af projektet.

I anden del vil vi præsentere spørgsmålet om færdiggørelse af dette projekt, når første del er klar.

Startende med den slankeste del af projektet og efter den sidste del af produktionen, som involverer visuelle problemer, har vi i alt seks trin:

1 – Valg af emne eller tema

Det første skridt er at definere, hvad der vil være hovedtemaet i denne digitale bog. Det vil sige, at det afhænger af dit mål, den målgruppe du vil nå ud til og så videre.

De, der arbejder med marketing, for eksempel, samler normalt spørgsmål og emner, der mest efterspørges af brugere, og skaber en e-bog med svar, skemaer, og som vil afhjælpe de ofte stillede spørgsmål.

2 – Adskil og organiser de emner, der vil blive præsenteret

Efter at have valgt hovedtemaet for e-bogen, er det tid til at adskille alle ideerne. Det vil sige at definere, hvad der vil være nord for dette indhold, og forhindre det i at gå tabt i skriveprocessen.

På den måde definerer du, hvad udgangspunktet skal være, hvor alting begynder, og den vej, der skal følges. Dette er vigtigt for at afgrænse og i fremtiden skabe nye e-bøger.

3 – Tekstudvikling

Med ideerne klar, er det tid til at starte skabelsesprocessen. Skriv derfor ud fra hovedtema og emner.

Begynd derefter at skrive alt om hvert af emnerne. Til sidst starter han rettelserne, omarrangerer det nødvendige, retter grammatikken, forbedrer læsbarheden. Overvej altid, hvem der er dem, der vil være interesserede og læse indholdet.

4 – Valg og udarbejdelse af billeder

Nu hvor din e-bog allerede er delvist klar, er det tid til at adskille de kunster, der vil illustrere det hele. Det er værd at nævne, at billederne er væsentlige for læseren, eksemplificerende og lette forståelsen.

I dette scenarie skal du vælge, hvilke billeder der er vigtige, og formatere dem for at tilpasse sig din virksomheds visuelle identitet. Det bringer også autenticitet. Brug derfor helst billedbanker, såsom Unsplash og Pixabay.

På dette tidspunkt kan du tilføje billeder af forskellige typer, såsom grafik og vektorer. Alt varierer efter tema.

5 – Sådan laver du en e-bog: Formatering

Formatering er et af hovedspørgsmålene vedrørende e-bogen, såvel som et af de vigtigste. Da de visuelle detaljer vil blive valgt, hvilket forårsager den første indvirkning på læseren.

Snart vil du vælge mellemrum, skrifttype, placering af billederne, inddeling af kapitler, størrelser på titler og undertekster osv.

De vigtigste anvendte formater er ePub og PDF, som letter åbning på forskellige enheder uden at miste resultatet af dit arbejde.

Så, når alt er klar, skal du gemme i det ønskede format.

6 – Gennemgang

Endelig er et af trinene til, hvordan man laver en kvalitets-e-bog, altid at gennemgå den til sidst, når den allerede er formateret og klar.

Selvom du har lavet tidligere revisioner, eliminerer intet den sidste, da fejl eller endda billedforvrængninger stadig kan være gået over.

På den måde er tippet: når du er klar, vent på en pause på (mindst) en dag med at lave anmeldelsen. Dette vil hjælpe med at “rydde” dit sind, så din hjerne ser alt mere klart.

Så læs indholdet i sin helhed, se om billederne er, hvor de skal være, om de åbner korrekt på enheden osv.

Mest populære spørgsmål om e-bøger

Hvor kan jeg promovere e-bogen?

Når din e-bog er klar, kan du starte promoveringsprocessen. Hvis du har en lanceringsplan, bør du selvfølgelig tjekke, hvordan dette vil blive gjort.

I praksis sker offentliggørelsen på landingssider, via e-mail marketing, sociale netværk og hjemmesiden. Men afhængigt af typen kan du tilføje det til andre sider, såsom Amazon (i dette tilfælde skal du kontrollere formateringsreglerne).

Hvordan laver man en e-bog: hvad er de bedste emner?

De bedste temaer til at skabe en e-bog starter fra tre søjler: affinitet, efterspørgsel og viden.

Det betyder, at det skal være noget, du kan lide, som har tredjeparter interesseret i det eller de emner, du virkelig dominerer. Hvis du kombinerer disse tre søjler, bliver resultatet naturligvis endnu bedre.

Hvor mange sider skal en e-bog have?

Generelt er der ingen regel om antallet af sider.

Det er fordi, alt vil afhænge af emnet der, og hvornår du vil behandle det indhold. Nogle vælger at dele den op i dele, oprette en generel e-bog og andre mere specifikke og så videre.

Men hvad vi ser på markedet er, at langt de fleste e-bøger, der gives til offentligheden, uden økonomiske omkostninger, har omkring 10 til 15 sider. Dette i betragtning af, at du leverer noget af værdi til brugeren.

Men for mere detaljeret indhold starter det gennemsnitlige antal sider ved 20 og kan nå 200.

Det skal bemærkes, at antallet af sider afhænger af flere faktorer. Såsom formatering, tilstedeværelse af billeder, skrifttype og størrelse osv.

Hvad er de bedste værktøjer at bruge i din e-bog?

At vide, hvordan man laver en e-bog, betyder ofte, at du skal udføre hele oprettelses-, redigerings- og korrekturprocessen. Derfor kan der opstå tvivl om, hvordan man gør dette på en enklere og mere effektiv måde.

For det første, til grammatikkorrektion, kan du bruge LanguageTool (plugin), Doc, Grammarly, Microsoft Word og andre.

Hvad angår billeder, illustrationer og omslag, er Canva en interessant mulighed. Da den har flere funktioner, er den nem at bruge.

Anyway, at diagram/formatere, kan det tage lidt mere tid. I øjeblikket kan du finde nogle muligheder med færdige skabeloner, såsom Hubspot, Lucidpress og Growtraffic.

Hvordan laver man en e-bog i PDF eller ePub?

Nu er det tid til at konvertere dit indhold.

En fordel er, at der er tusindvis af gratis værktøjer. Men alle kræver en god gennemgang efterfølgende, for at sikre at der ikke er efterladt fejl eller forvrængning af billederne.

Blandt konvertermulighederne er Word, PowerPoint, Excel, Free PDF Converter, Convertio, Online-convert, toepub osv.

Hvad er hovedårsagerne til at lave en e-bog?

Generelt er e-bøger lavet til:

  • Tiltrækning af kundeemner: data gratis eller udvekslet til en handling (såsom at levere e-mailen), rettet mod at tiltrække og transformere brugere;
  • Salg: når materialet er diversificeret, unikt og slankere, kan det sælges som et digitalt produkt;
  • Uafhængige forfattere: rettet mod dem, der allerede har et publikum og ønsker at begynde at udgive mere komplette værker.

Læs mere:

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *