Er du leder eller ven?

I dag stilles der mange spørgsmål om udfordringerne ved at være leder: hvad er den rigtige profil for en leder? Hvordan skal ledelsesstilen se ud? Hvordan er man en eksemplarisk leder? Hvad de færreste spørger sig selv er, hvordan man er en effektiv leder med resultater?

Lederprofiler

Vi har allerede nævnt, at en leder kan fødes som leder eller blive uddannet som leder, og uanset om det er på den ene eller anden måde, består ledelse af kompetencer, der konstant skal opdateres og udvikles.

Men alligevel har hver leder en profilkarakteristik, der skiller sig ud i hans erhvervserfaring, som i løbet af hans livsforløb blev formet af udfordringer og lære indeholdt i hans miljø omkring ham.

På den måde har vi ledere med en Communicator-profil, som er store influencers, som er i stand til at lytte til deres teams og kunders behov, kreative til at identificere løsninger, hvor andre ikke ser dem, med evnen til at motivere og begejstre deres teams til at opnå de ønskede resultater.

Vi har Executor-ledere, som er drevet af udfordringer og mål, fokuserede og dedikerede til arbejde og processer, som altid er foran teamet, altid dynamiske og centrerede, altid klar og super proaktive til at hjælpe.

Vi har Planner-ledere, som altid er bekymrede for at opfylde deres teams behov, fremme sunde miljøer, så arbejdet kan udføres på den bedste måde, altid er opmærksomme på behovene hos andre mennesker på deres team og altid sætter sig selv. ved siden af ​​og vilje til at støtte.

Og endelig har vi analytikerlederen, som altid er opmærksom på detaljer, underviser og teknisk leder sit team til at udføre arbejdet med højeste kvalitet. Altid fokuseret, centreret, roligere, fokuseret på at analysere, studere, forstå alle de bedste måder, der skal følges for at opnå det ønskede resultat.

Og nu må du undre dig: Men hvad er den ideelle model?

Faktisk, uanset din lederprofil, er der nogle grundlæggende antagelser for en leder, som skal respekteres, og ofte udvikles, for at lederrollen kan være assertiv.

Øverst på lederens liste er eksemplet. Ja lederen skal være eksemplet af de færdigheder og handlinger, han forventer af sit team, så han bliver respekteret, og når han skal bede teamet om noget, kan han følge op og kræve de ønskede resultater.

Kort efter kommer Kommunikation. Ja den leder bør bekymre sig om sin kommunikation sammen med holdet. Et velinformeret team føler sig mere engageret, sikrere og genererer flere resultater.

Vi mangler endnu at tilføje Planning til denne liste. Ja, lederen skal være opmærksom på sin planlægning, uanset om det er kort, mellemlang eller lang sigt. Fra at møde en mødetid med dit team, til at værdsætte den levering, dit team skal udføre inden for den aftalte tidsramme.

Et andet vigtigt punkt på denne liste er uden tvivl Empati. Ja lederen skal være empatisk og bekymret for sit team, at føle den anden, og hvordan han kan hjælpe ham, gør hele forskellen, når en leder skal lede, støtte og træne sit team. Husk altid, at vi arbejder med mennesker, og de har forskellige følelser.

Og vi kunne nævne flere andre vigtige kompetencer til ledelse, som genererer resultater og igen hjælper med at danne lederskab. Det er dog vigtigt at nævne, at lederen under denne lærings- og modningsproces kan fare vild i nogle faktorer, som i stedet for at styrke hans lederskab kan gøre ham uigennemskuelig eller endda tilbageholdende med at opnå væsentlige resultater.

Husk, at du er en leder og ikke en ven

Det er almindeligt under lederens rejse at møde mennesker, der tester deres evne til at relatere, kommunikere, påvirke, dirigere og frem for alt generere de forventede resultater på den bedste måde for virksomheden.

Og når dette sker, krydser det lederens sind at handle på forskellige måder: at være fast, imposant, autoritær eller endda liberal, kompromisløs, individualistisk og den form, der er mest til stede i hverdagen: den venlige leder.

Alert, her er en stor fejl, som du som leder muligvis begår.

Det er rigtigt, at lederen bruger meget tid på sit arbejdsteam, og at de sammen skal løse problemer, være produktive, anvende kvalitet, betjene kunder, udvikle produkter og så videre i alternativer.

Og når dette sker, begynder lederen at se på sine teammedlemmer som familie, ofte som børn, efterhånden som de er blevet tætte. Og der er den forvirring, der dannes i lederens stilling.

Lad os her citere lidt om teorien om forfatteren Içami Tiba, som skrev meget om forholdet mellem forældre og børns uddannelse, og ved at læse hans artikler kan vi observere, at den minder meget om de refleksioner, vi ønsker at bringe her. fra hans ledelse og dit team.

Da der er megen forvirring i forholdet mellem forældre og børn og ledere og deres teams, er det interessant at nævne her, at forfatteren ovenfor kommenterer følgende: forældre og børn er ikke venner, dybest set på grund af den forudsætning, at en ven er den person man identificerer sig med og vælger at have ved sin side, mens en far ikke kan vælges, så er han sønnens stamfader og ende, uanset andens vilje.

Vi kan her sige, at i virksomhedsrelationer sker det samme, du vælger ikke din leder, han bliver simpelthen instrueret af virksomheden til at være dens leder og ende.

En anden vigtig faktor er, at forældre heller ikke kan give alt til deres børn gratis, forældre skal undervise og støtte deres børn, og børn skal opfylde deres forpligtelser over for deres forældre.

På samme måde er ledere der for at lede, undervise, ledsage, udvikle deres team og ikke gøre det for dem, eller endda ikke bekymre sig om, hvad de undlader at gøre, da deres teams også skal overholde det, der er aftalt med virksomheden og dens leder.

Inden for familielivet er det vigtigt, at forældre forstår, at meritokrati er det, der hjælper med at opdrage børn, det vil sige, at barnet opnår fremtræden for noget, det har gjort, og hvis det ikke fortjener det, mister det hurtigt fremtræden.

Ligeledes inden for virksomheden skal lederen også bruge meritokrati for at være fair over for sit team og være i stand til at behandle alle på samme måde uden at være konsekvent og ansvarlig i sin evaluering over for teamet.

Derfor skal lederen være “Fair” og ikke “pæn” med sit team. Det er nødvendigt at uddanne holdet, ligesom forældre også skal uddanne deres børn.

Det er vigtigt for lederen at vide, at ligesom forældre udvikler disciplin som en nøglekompetence til at opdrage deres børn, kræver de også grænser, og dette krav er en del af god sameksistens med deres team.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *