Fleksibilitet på arbejdspladsen: succesmodellen!

Fleksibilitet på arbejdspladsen kommer fra en anden organisationskultur baseret på vækst og omniconnection samt produktivitetsraten.

Især med Covid-19-pandemien, tusindvis af virksomheder bemærkede, at en ekstremt stiv model ikke ville være funktionel, fører til forretningsfejl. Så det var det tvungne tilpasningsmoment, som medførte flere fordele.

Når vi tænker over det, adskiller vi her, hvad præcis denne fleksibilitet er, hvordan den opstår i arbejdsmiljøet, og hvordan du kan indtage denne holdning nu. Tjek ud!

Hvad er arbejdsfleksibilitet? Eksempler

Arbejdsmetoden har ændret sig meget de seneste år og har aldrig sætningen ”lev ikke for at arbejde, arbejd for at leve” gav så meget mening.

I øjeblikket ser vi tusindvis af mennesker, der leder efter noget mere fredeligt, med mindre pres, lettere at gøre, og det giver mere frihed.

I dette scenarie, virksomheder var også nødt til at tilpasse sig og indarbejde nye måder at fungere på. Det var et godt stykke tid før pandemien. For at du skal have en idé, har Google haft hvilepladser i årevis og tilbyder stedet for dem, der ønsker at arbejde på deres egne projekter.

Og dette sker ikke af den ene eller anden grund, men af ​​en kombination af faktorer. Fra at udnytte livet, til øget produktivitet, nye produktionsmidler, autonomi i rutine mv.

Stillet over for dette er fleksibilitet på arbejdet en ny form, som undslipper den stive og traditionelle model.

Så hvis der ikke før var plads til at forhandle om rutiner, er der nu muligheder. For eksempel at arbejde deltid på kontoret og resten hjemme eller kun gå på kontoret til vigtigere møder.

I praksis giver denne model mere frihed i forhold til tidsplaner, arbejdsplads og rutine. Det er endda at overholde deadlines og holde ledere ajour.

Det, der betyder mest, er derfor ikke stedet eller mængden af ​​arbejdstimer, men at udføre opgaverne med kvalitet.

Hvilke typer fleksibilitet er der på arbejdet?

Nu kommer vi til de typer af fleksibilitet, der kan ske på arbejdspladsen. Da nogle virksomheder anvender mere end én type i samme sektor. Det hele afhænger af organisationen og det interne flow.

hjemmekontor

Et af de mest populære under pandemien, og som er fortsat i mange virksomheder, er hjemmekontoret baseret på at arbejde hjemmefra. Det vil sige, at du indretter et kontor i stuen, soveværelset eller andre steder.

Den største fordel ved denne model er, at den eliminerer forbrug (økonomisk og tid) på trafik, især i store byer.

Ligeledes reducerer det pladsbegrænsninger. Da en person kan arbejde i virksomheder i andre stater og endda i andre lande.

Snart har medarbejderen kun brug for en computer med internetadgang for at få forbindelse til virksomheden.

Fleksibilitet i arbejdsmængden

Du har sikkert undret dig over, hvorfor alting altid starter klokken syv om morgenen. Især hvis du ikke er nogen om morgenen og lider hver dag, når vækkeuret går.

Den vej, denne model har til formål at give frihed i tidsplaner. Generelt skal medarbejderen opfylde et vist ugentligt beløb, men han bestemmer selv, hvornår han skal ind og ud.

Dette letter i høj grad rutinen, især ved personlige opgaver eller overraskelser. For eksempel, i stedet for at komme ind klokken syv om morgenen, kommer du ind klokken ni om morgenen.

I disse er det nødvendigt at have balance og god tidsstyring, for at overholde de aktiviteter der skal udføres.

Der er også virksomheder, der ikke tager betalt for arbejdstimer, men for udførte opgaver. Det vil sige, at så længe du gør, hvad du skal, kan du gå “tidligere”.

hierarkisk horisontalitet

Selv med det lange navn er denne model ret enkel og praktisk at forstå.

Denne fleksibilitet på arbejdet er kort sagt ikke relateret til sted eller timer, men måden alle er med i den daglige proces.

Målet er således at opmuntre alle medarbejdere, uanset branche eller stilling, til at indgå i processerne, komme med meninger, ideer og forslag.

Selvfølgelig, for at det skal virke, de burde virkelig blive hørt og æret for deres ord. Fordelen er, at det optimerer den overordnede funktion og bringer nye ting frem i lyset.

De, der kender hele virksomhedens proces bedst, er dem, der er i produktion og ikke dem, der bare venter i et lokale på resultater.

Denne integration styrker båndet mellem medarbejdere og virksomheden. Når de føler, at de bliver hørt og værdsat, ønsker de at få virksomheden til at vokse og bidrage på en eller anden måde. Alt dette udnytter resultaterne.

Opgavefordeling efter profiler

Det er ingen hemmelighed, at hver bidragyder har en unik profil. Så i stedet for at prøve at forme det, er perspektivet at få mest muligt ud af hver enkelts særegenheder.

Til dette indebærer fleksibilitet på arbejdet opdeling eller uddelegering af opgaver. Men for at fungere korrekt, skal disse samarbejdspartneres profil tages i betragtning.

Så du vil ikke sætte nogen, der er stresset, til at være leder eller styre mennesker. Men hvis han er praktisk og har hurtige ideer, vil han arbejde i beslutnings- og analyseprocessen.

Derfor er opgaverne rettet efter hver enkelts formåen.

Fleksibilitet på arbejdspladsen involverer også miljøet

For at færdiggøre denne liste over typer kan vi ikke udelade miljøet. Det er trods alt i dette rum, at medarbejderen tilbringer lange timer om dagen.

I første omgang kan ikke alle virksomheder tillade, at bærbare computere tages med hjem (afslutter opgaven på hjemmekontoret), men der er andre muligheder.

Undgå for eksempel at skabe for små rum, forbedre placeringen af ​​stationer/borde og få samarbejdspartnere til at få et mere naturligt udsyn. Som vinduer og haver.

Et andet tip er at installere lys, der ikke trætter øjnene, har komfortable stole og skranker, der ikke forårsager smerter i armene.

Derudover er der muligheder for at spise stille, hvile i pauser og så videre.

Sådan er du fleksibel på arbejdet

Inden for alt dette kommer spørgsmålet om, hvordan man kan være mere fleksibel på arbejdet, samt hvordan denne allestedsforbundne oplevelse ville være.

Sammenfattende er ideen at muliggøre forbindelse hvor som helst, til enhver tid eller dag i ugen. Men det slutter ikke der, da målet er at skabe værdi.

På denne måde sigter denne erfaring mod et mere moderne lederskab, en formålskultur, fleksibilitet og træning.

Det vil sige, at for at du skal være en mere fleksibel person, skal du tænke på disse fire sfærer som noget personligt, ikke blot vente på, at virksomheden kommer videre.

Du skal have et mere empatisk og gennemsigtigt syn, være pålidelig, have et mentalt sikkert sted at være autentisk, blandt andre aspekter. Verden har ændret sig og dermed arbejdsmetoden og måderne at leve på.

I dette scenarie er det op til virksomheder og medarbejdere at investere i fremskridt. På den ene side at give økonomiske forbedringer og fastholdelse af talent, på den anden side at øge produktiviteten og styrke tilliden.

Det er trods alt ikke nok, at virksomheden stiller midler til rådighed for at gøre arbejdet mere fleksibelt, medarbejderen skal være villig til at være en del af forandringen, samt være en integreret del af processen.

For eksempel ender mange virksomheder, der migrerer til hjemmekontoret uden et godt udvalg af personale, med rystet produktivitet. Derfor er det vigtigt at skabe denne menneskelige forbindelse og etablere parametre for intern tillid.

Læs mere:

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *