Forstå dens betydning i virksomhedens miljø

Arbejdsmarkedet har allerede indset, at der er strategiske fordele ved at ansætte folk med udviklede bløde kompetencer. Ikke at tekniske færdigheder ikke er vigtige, men et godt pensum med kurser, efteruddannelse, MBA, udvekslingsprogrammer og alt det andet, der tilføjer værdi til den professionelle, er ikke længere nok.

Men hvad er soft skills overhovedet, og hvordan kan de bidrage til din virksomhed? I denne artikel vil vi lære mere om det. God læsning!

Hvad er forskellen mellem hårde færdigheder og bløde færdigheder?

Før du dykker ned i studiet af bløde færdigheder, er det vigtigt, at du er i stand til at skelne mellem de to typer. Ordet “færdigheder”, oversat fra engelsk, betyder “færdigheder”. Derfor er forståelsen af, at begge begreber taler om en persons evner, intuitiv.

Hårde færdigheder er let at identificere, enten ved at fremvise et eksamensbevis eller færdigheder i et fremmedsprog. Derfor er det de færdigheder, der kan læres og undervises gennem kurser, træning, workshops osv. Kort sagt kan vi begrebsliggøre dem som en fagpersons tekniske færdigheder.

Vi vil dykke dybere ned i hårde færdigheder i en anden artikel. For nu præsenterer vi dens definition her blot for at demonstrere forskellene mellem de to typer færdigheder.

I modsætning til hårde færdigheder er bløde færdigheder sværere at kvantificere og genkende. Disse er socio-adfærdsmæssige færdigheder, direkte forbundet med en kandidats mentale evner og evnen til at håndtere følelsesmæssige faktorer positivt. Lad os finde ud af mere om dem!

» Online rekruttering og udvælgelsessystem

Rekrutter Assertivt med Adfærdsanalyse det er Reducer omsætning med Talent Management!

Med RHbot kan du finde det ideelle talent til hver ledig stilling, hvilket skaber en mere agil og selvsikker udvælgelsesproces. Automatisering bearbejder dig eliminerer fejl og sparer penge!

Tilmeld dig på nedenstående link, prøv vores online fri måde og transformer dine HR-resultater.

bløde værdier

Begrebet bløde færdigheder lider af en mindre organisk overgang: de er ikke “bløde” eller “lette” færdigheder, men dem, der omhandler relationen og interaktionen med andre.

Det er de færdigheder, der vedrører den professionelles personlighed og adfærd. De involverer mentale, følelsesmæssige og sociale færdigheder. Vi kan sige, at det er særlige færdigheder, da de er født i henhold til den enkeltes erfaringer, kultur, opdragelse og uddannelse blandt andre faktorer.

Bløde færdigheder er også relateret til deres måde at forholde sig til og interagere med mennesker på og påvirker relationer i virksomhedsmiljøet og dermed holdets produktivitet. Ud over at være svære at vurdere, er de ikke erhvervet med teknisk uddannelse.

Psykolog Daniel Goleman, forfatter til bogen Emotional Intelligence, siger, at færdigheder som robusthed, empati, samarbejde og kommunikation alle er færdigheder baseret på følelsesmæssig intelligens, og som adskiller store fagfolk fra gennemsnittet.

Hvorfor bløde færdigheder betyder noget

I en global undersøgelse blandt 450 ledere og 450 unge blev det sagt af tre fjerdedele af de adspurgte, at unge i begyndelsen af ​​deres karriere ikke er klar til deres arbejde.

Undersøgelsen pegede også på, at entreprenører i de fleste tilfælde er smarte, ambitiøse og ved, hvordan man bruger teknologi. Derudover er de engagerede og passionerede omkring ideen om at rykke op på karrierestigen. Så hvad mangler disse fagfolk?

Goleman konkluderer, at de er bløde færdigheder, og definerer begrebet som “træk og adfærd, der karakteriserer vores forhold til andre”.

Ifølge psykologen vægter unge ikke værdien af ​​følelsesmæssig intelligens i arbejdsmiljøet behørigt, men de kompetencer, det involverer, er afgørende for at fokusere, motivere og samarbejde på en produktiv måde.

“Efterhånden som organisationsstrukturer udvikler sig, og globaliseringen accelererer, vil disse bløde færdigheder være mere afgørende end nogensinde”, vædde på eksperten.

Og det er dem, der virkelig sætter nogen i stand til at besætte lederstillinger, som involverer omgang med andre mennesker og med sig selv – intelligens og erfaring alene er ikke nok.

Bløde færdigheder i virksomhedsmiljøet

Tekniske færdigheder er lettere at udøve end adfærdsmæssige færdigheder. For en virksomhed kan det for eksempel være lettere at træne en genert medarbejder til at bruge sit system end at ansætte den samme medarbejder i salgsområdet.

Ud over følelsesmæssig intelligens giver bløde færdigheder fokus, engagement, motivation og produktivitet. Af denne grund er det nødvendigt for de nye generationer af fagfolk at tilpasse sig de nye krav fra markedet. I dag kræves der allerede nogle bløde færdigheder i organisationer, og jo mere moderne og udviklede virksomheder bliver, jo flere professionelle har brug for disse ikke-tekniske færdigheder.

Hvad leder virksomheder efter?

Ifølge en global undersøgelse fra Capgemini Digital Transformations Institute havde 60 % af virksomhederne i 2017 en blød kompetencekrise blandt deres medarbejdere. Undersøgelsen viste også, at søgningen efter fagfolk med bløde færdigheder har været stigende. Nedenfor kan vi se procentdelen af ​​kompetencer, som de 1.250 ledere i undersøgelsen søger:

  • 65 % kundefokus: yde god service og være dedikeret til kunden;
  • 64% samarbejde: samarbejde med teamet og i arbejdsrutinen;
  • 64 % passion for læring: at forlade komfortzonen og gå på jagt efter ny viden;
  • 61 % organisatorisk færdighed: viden, som lederen har brug for for at forstå kompleksiteten i organisationen.

Ud over de data, der præsenteres i undersøgelsen, er der andre færdigheder, som organisationer ser efter hos medarbejderne. Afhængigt af den profil, som den ledige stilling beder om, vil folk, der har en større tendens til at være ledere, have større succes. De med analytiske evner vil lykkes i en anden rolle. Men der er bløde færdigheder, der er fælles for alle fagfolk, som ikke kun konkurrerer med specifikke funktioner. Her er nogle, som enhver professionel bør have:

God kommunikation

Når der er interaktion mellem en eller flere personer, forventes det, at alle involverede parter klart kan forstå det budskab, der formidles. Derfor vil en professionel, der forstår at udtrykke sig godt, klart og objektivt, have en konkurrencefordel på markedet ved at mestre denne bløde færdighed. Han behøver ikke nødvendigvis at have evnen til at tale, men i det mindste den mindste evne til at kommunikere godt med andre mennesker.

Samarbejde

Samarbejde er en blød færdighed, der involverer en anden: kommunikation, som vi allerede nævnte ovenfor. De to skal være sammen, for samarbejde er ikke andet end to eller flere mennesker, der arbejder sammen for at nå et fælles mål. Det er vigtigt for fagfolk at samarbejde og arbejde som et team, da hver enkelt, der har mestret bestemte færdigheder, vil være i stand til at bidrage til, hvad deres præstationer er bedre. Derfor er det, som om den ene medarbejder “supplerede” den anden i det arbejde, der skal udvikles.

Mellemmenneskeligt forhold

Der er mange områder i virksomheden, der taler sammen. Men for at der kan være koordinering mellem disse områder, skal medarbejdere fra forskellige sektorer have et godt forhold. Interpersonelle relationer er fundamentale, for eksempel mellem marketing- og salgsprofessionelle. Begge skal være “forbundne” og vide, hvordan de skal forholde sig for at opnå gode resultater inden for deres respektive områder. Og også opnå et fælles mål eller mål.

Følelsesmæssig balance og evne til at arbejde under pres

I enhver professionel karriere er der intense øjeblikke. Der er flere situationer, som vi ikke altid forventer vil ske. Dette er på det professionelle område. Men vi er også udsat for ubehagelige begivenheder i vores personlige liv. Følelsesmæssig balance er afgørende, så disse situationer ikke påvirker adfærd eller præstation på arbejdet. Ydermere kommer evnen til at arbejde under pres med en forbedring af følelsesmæssig balance.

Fleksibilitet/tilpasningsevne

I dag på arbejdsmarkedet er der behov for at genopfinde og omstrukturere. Nye konkurrenter, nye krav og krav opstår. Studieordningen kræver inddragelse af ny viden og tilpasning af funktioner. I arbejdsrutinen opstår der uventet nye situationer, og medarbejderen skal, for at skille sig ud, udvise fleksibilitet.

Tips til at forbedre bløde færdigheder

Hvis du er HR eller har en lederstilling i din organisation, skal du vide, at du kan hjælpe dine medarbejdere med at forbedre deres bløde færdigheder. Her er tre tips til denne opgave:

1 – Genkend potentiale og stimuler

Inden for teamene er der altid professionelle, der skiller sig ud for deres særlige forhold. Med dette er det vigtigt at anerkende de mest åbenlyse færdigheder hos hver medarbejder og tilskynde til deres udvikling. I betragtning af dette scenarie er det vigtigt at identificere dem, der er mere villige, engagerede og forpligtede til at forbedre sig.

2 – Feedback

Den konstante udveksling af feedback hjælper medarbejderne til at realisere deres styrker. Med en leder, der evaluerer arbejdsrutinen og opdager, i hvilke situationer medarbejderen præsterer bedre, bliver det på denne måde lettere at arbejde med bløde færdigheder.

3 – Selverkendelse

Medarbejdere har ofte brug for feedback fra lederen for at kunne identificere deres bløde kompetencer. Men uanset hvem der identificerer dem (lederen eller medarbejderen), er det vigtigt at øve sig i selvbevidsthed for at forbedre eller opdage bløde færdigheder, som endnu ikke er blevet vækket.

Personlige kompetencer eller egenskaber?

Det er værd at huske på, at ikke alle udvikler alle færdigheder på samme måde og intensitet, og det er naturligt på grund af forskellige typer af erfaringer, synspunkter og læring. Det er det, der garanterer hver enkelts unikhed.

Tager vi alt det afslørede i betragtning, forstår vi, at bløde færdigheder er kompetencer, som vi ofte har som personlige egenskaber, men som er de kompetencer, som virksomhederne mest efterspørger.

I dag er hårde færdigheder alene ikke længere nok til at fremhæve en professionel på markedet. Derfor bliver bløde færdigheder stadig vigtigere, og med det i tankerne præsenterer vi tips til, hvordan du kan forbedre dem.

Det vigtige er at huske på, at bløde færdigheder er en afspejling af kontinuerlig udvikling og altid er genstand for forbedring. Derfor er det værd at søge at styrke og anerkende kompetencer i overensstemmelse med selverkendelsen og kravene fra den nuværende virksomhedsverden.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *