Forstå, hvad adfærdsstyring er og dens betydning for forretningsresultater!

I lang tid blev menneskelig kapital ikke prioriteret i virksomhederne, og medarbejderne blev kun set som let udskiftelige fagfolk. Heldigvis har denne tankegang ændret sig takket være fremkomsten af adfærdsstyringsom har revolutioneret HR-sektoren de seneste år.

Denne form for ledelse gør ledelsen af ​​mennesker mere strategisk og effektiv. Hver medarbejders adfærdsprofil, som omfatter færdigheder og kompetencer, bruges som udgangspunkt for dannelsen af ​​stærkere og mere passende teams med forbedret produktivt potentiale.

Vi har udarbejdet dette materiale for at hjælpe dig med bedre at forstå konceptet og vigtigheden af adfærdsstyring for dine forretningsresultater. Nyd at læse.

Hvad er adfærdsstyring?

Det er en teamledelsespraksis med fokus på hvert enkelt medlems adfærdstræk. For at den kan implementeres, er det nødvendigt at udarbejde en adfærdsprofilkortlægning af virksomhedens talenter.

På denne måde, efter at have forstået medarbejdernes standarder og tendenser for adfærd, er det muligt at udtænke strategiske planer for at drage fordel af deres evner. Alt dette gør teamet mere produktivt og engageret.

Hvilken betydning har denne type ledelse for virksomhedernes resultater?

O adfærdsstyring genererer flere fordele, der beviser dens betydning. Lær om de mest bemærkelsesværdige fordele efter implementeringen.

Værdsættelse af menneskelig kapital

Det første højdepunkt er medarbejdernes påskønnelse. Ved at forstå hver enkelt fagpersons profil, hvem de er, hvad de søger, og hvad de har brug for for at opnå gode operationelle resultater, kan du definere handlinger, retningslinjer, uddannelses- og karriereplaner, der er kompatible med, hvad hver enkelt medarbejder har brug for.

Sådan ledelsesadfærd får dem til at føle sig værdsat, velvidende at virksomheden forstår deres krav og deres faglige udvikling. Alt dette fører til gensidig anerkendelse mellem begge parter.

Forbedret rekruttering og udvælgelse

Ansøg til adfærdsstyring i udvælgelsesprocessen gør ansættelsen mere selvsikker. Hertil skal HR kortlægge den ideelle profil for hver enkelt stilling og dermed søge kandidater, der har de nødvendige adfærdsmæssige kompetencer. Med dette finder din virksomhed det rigtige talent til stillingerne, hvilket sparer tid og penge under udvælgelses- og onboardingstadierne.

Begunstigelse af det organisatoriske klima

Med en virksomhed, der kender medarbejdernes adfærdsprofil, føler de sig værdsat og har en tendens til at arbejde i harmoni med teamene. Arbejdsmiljøet har således en tendens til at være mere positivt og samarbejdende.

Teamets sameksistens forbedres, fordi ledelsen forstår hvert talents adfærd og karakteristika. Et godt erhvervsklima er afgørende for at holde medarbejderne engagerede.

Øget produktivitet

EN adfærdsstyring det gavner også virksomhedens overordnede produktivitet. Når de føler sig værdsat og udfører de rigtige funktioner i en virksomhed, der har et behageligt miljø, er de professionelles præstation overlegen.

Menneskelige kapitalforvaltere kan også lave periodiske præstationsvurderinger for at forstå, hvordan medarbejderne har præsteret, og hvad de skal gøre for at gøre dem mere produktive.

Fastholdelse af talent

Talentfastholdelse er et resultat af stor betydning for at reducere virksomhedens omsætning. Ved at forstå medarbejdernes profil og promovere strategiske retningslinjer for deres udvikling, kan det få dem til at blive længere i virksomheden – uden at tage hensyn til forslag fra konkurrenterne. Ved at reducere omsætningen sænker du omkostninger genereret af nyansættelser og onboarding. For ikke at nævne muligheden for at lovende kandidater prioriterer dit brand for at forfølge en karriere.

Hvordan implementerer man adfærdsstyring i virksomheden?

Hver medarbejder er unik og reagerer på situationer på forskellige måder, alt efter deres individualitet og erfaring. Ved at følge denne præmis bliver det lettere at implementere adfærdsstyring med nedenstående praksis.

Kortlæg adfærdsprofiler

Et krav, der er tæt knyttet til denne type ledelse, er kortlægningen af ​​medarbejderprofiler. Denne aktivitet kan udføres i forskellige forretningsprocedurer: under udvælgelse, i kvalifikationsprogrammer og klimaundersøgelser.

Det tjener til at opdage og forstå mere i dybden, hvad der er hver enkelts adfærd. De adfærdskategorier, der er mest identificeret på kortet, er:

  • kommunikatører: let dialog med kolleger og overordnede;
  • eksekutorer: prioritere udførelsen af ​​opgaver og forpligtelser;
  • planlæggere: udtænke procedurer og strategier for at forbedre virksomhedens præstationer;
  • analytikere: studere cases, processer og scenarier effektivt, men er ikke særlig samarbejdsvillige på grund af underskud i kommunikationen.

Hvis du som leder har med mennesker at gøre, er det vigtigt at identificere profilen for hvert teammedlem for at skabe harmoni i arbejdet og undgå passiv-aggressiv adfærd, som genererer stress, frustration og angst i teams.

Udfør strategisk planlægning

Udarbejdelsen af ​​den strategiske plan er essentiel for at overveje hele virksomheden, det vil sige dens områder, afdelinger, ledere og medarbejdere. Hertil er det nødvendigt at afstemme forventninger til implementering af metoden, ønskede resultater og ideelle profiler for virksomheden. Således vil Human Resources-sektoren og ledelsen have en mere præcis retning til at guide adfærdsstrategien og foreslå ny praksis.

Invester i teknologi til profilkortlægning

Essensen af ​​denne ledelsesmodel er kortlægning. Derfor er det nødvendigt at garantere ressourcer, der gør denne undersøgelse mulig, som det er tilfældet med teknologi. Med prædiktive analysesystemer er det muligt at kende medarbejdernes adfærdsmæssige karakteristika, forstå deres mønstre og tendenser.

På den måde er det muligt at forstå adfærd, pege på at rette og udvikle, samt opdage de arbejdsmiljøer, der øger hver enkelts præstation.

Vurdere færdigheder og kompetencer

Med rapporten genereret af adfærdsanalysesystemet er det nemmere at analysere holdets færdigheder og kompetencer. Det skyldes, at du har et komplet billede af hvert talents styrker, og ved præcis, hvad der skal til for at forbedre din præstation.

At tænke på scenariet et team befinder sig i er afgørende for at fremme strategisk udvikling eller foretage tilpasninger i ledelsesmodellen. Derudover gavner det også udvælgelsesprocesserne at kende et team, da HR vil tage hensyn til gruppens krav og behov.

Muliggør åben dialog mellem leder og team

Da adfærdsprofilerne er forskellige, er det nødvendigt at give frihed for hver enkelt til at udtrykke sig naturligt. Når kommunikation er horisontal og mindre hierarkisk, føler folk sig trygge ved at udtrykke deres ideer og forslag, føle sig mere velkomne og forstå, at deres erfaring kan forbedre forskellige aspekter i virksomheden.

Udvikle handlinger for at integrere forskellige profiler

Takket være kortlægning af profiler og identifikation af forbedringspunkter er det muligt at integrere teams for at udveksle erfaringer. At forstå kollegaens profil forbedrer gensidigt interaktionen. På denne måde indser alle værdien af ​​hinanden i teamet og lærer at respektere deres individualitet.

Som det ses, er adfærdsstyring Det er en praksis af stor betydning for en virksomheds operationelle succes. Med rigtigt orienterede talenter er det muligt at gøre hverdagens aktiviteter mere samarbejdsorienterede og effektive. Så sørg for at investere i denne strategi lige nu.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *