forstå, hvad det er, og hvordan man anvender det til at øge virksomhedens resultater

Ved du hvad konceptet er ansvarlighed? Han er tæt knyttet til højtydende virksomheder med en mere effektiv og ærlig kultur. Selvom dette sæt af praksis anvendes i alle afdelinger af organisationen, er det i HR-sektoren, at implementeringen er vigtigst.

Når alt kommer til alt, betragtes denne sektor som en grundlæggende afdeling for virksomhedens korrekte funktion og for implementeringen af ​​en kultur af effektivitet og proaktivitet. Men hvordan implementeres ansvarlighed i HR?

Vi har udarbejdet dette indlæg med det formål at afklare, hvad der er ansvarlighed, hvad er dens betydning, og hvordan du implementerer den i din virksomhed. God læsning!

Hvad er ansvarlighed?

Uden en nøjagtig definition i sin oversættelse til portugisisk, ansvarlighed kan forstås som kontrol, ansvarlighed, proaktivitet, gennemsigtighed og engagement.

Dens hovedformål er at fremme alle afdelingers ansvarlighed, samt at uddelegere ansvar på en etisk og klar måde, for at kunne belønne og holde ansvarlige dem, der opnår et mål eller laver en fejl.

Det skal være en del af hverdagen i arbejdsmiljøet, at prioritere at træffe etiske beslutninger, der mindsker chancen for, at det går galt. Når alt kommer til alt, hvis en virksomhed begynder at tænke over, hvilken medarbejder der først skal tage ansvar, når noget ikke går som planlagt, vil den allerede have et problem.

Blandt de 4 søjler i ansvarlighedvi kan citere:

Se det

Den første søjle handler om at erkende problemet. På dette stadie er det nødvendigt, at medarbejdere og ledere kan identificere punkter, der ikke er i overensstemmelse med virksomhedens politikker, eller som skal forbedres.

For at nå disse mål er det essentielt, at ledere er villige til at have en god kommunikation med teamet, åbne for at forstå situationen fra andre fagpersoners perspektiv og villige til at lytte og opdage vanskelige problemer. Til dette er det væsentligt at holde dialogen altid åben, spørge og give feedback til medarbejderne, så de kan udvikle sig.

egen

Efter at have fundet problemet, er det tid til at bygge den næste søjle. Til dette er det vigtigt at have modet til at tage ansvar for de identificerede resultater og problemer. Ellers kan den organisatoriske præstation blive påvirket.

I praksis er det ikke en let opgave at udføre, da det kræver, at de involverede, især lederen, indrømmer deres bidrag til problemet. For at gøre dette trin nemmere kan du stille spørgsmål som:

  • hvad er mit bidrag til de problemer og dårlige resultater, jeg stødte på?
  • Hvad kan jeg gøre efter at have stødt på disse problemer igen?
  • Hvilke råd kan jeg give en person, der er i samme situation?

løs det

Denne søjle handler om at løse de opståede problemer. På dette stadium er det nødvendigt at bruge viden og rationalitet til at identificere effektive løsninger til at løse disse problemer og være klar til at dukke op af andre ubehagelige uforudsete begivenheder.

For at gøre dette kan du følge nogle forslag såsom:

  • være vedholdende og sætte mål og mål;
  • håndtere udfordringer kreativt;
  • holde fokus på resultater.

Gør det

Den sidste søjle omhandler handling, det vil sige implementering af de bedste løsninger, der er identificeret i de foregående trin. Til dette er det afgørende at overvåge hele processen med at anvende nye mål og rette problemer, måle fremskridtene i denne proces, udover proaktivt at give feedback og opfylde dit ansvar, vejlede teamet.

Hvad er betydningen af ​​dette koncept for virksomheder?

Anvendelsen af ansvarlighed tilbyder flere fordele for virksomheden. Den vigtigste er, at teamet kan nå sine mål mere effektivt og hurtigere. Dette er muligt på grund af forbedret ledelsespræstation og incitamenter for fagfolk til at engagere sig i virksomhedsprojekter.

Endvidere med anvendelse af ansvarlighedalle involverede føler sig tryggere ved at påpege problemer og komme med kreative forslag til at løse fejl.

Gennemsigtighed, både i inspektionen af ​​interne procedurer og ansvarlighed, og i relationer inden for virksomheden, tilskyndes også.

I hvilke afdelinger kan denne praksis anvendes?

HR er hovedafdelingen, hvor ansvarlighed skal anvendes. Betragtes som en grundlæggende sektor i enhver virksomhed, fungerer den som centrum for kultur, vision og mennesker, der er en del af organisationen.

Af denne grund er Human Resources-sektoren i stand til at styre de flows og processer, der afspejles uden for og inde i virksomheden. Som et resultat er afdelingen i stand til at drive forbedringen af ​​organisationskulturen og overholdelse af en holdning ansvarlig (ansvarlig) af medarbejdere.

Hvordan implementerer man virksomhedens ansvarlighed?

Nu hvor du allerede har en mere omfattende forståelse af, hvad det er ansvarlighed virksomhed, er det nødvendigt at forstå, hvordan man implementerer dette koncept i din virksomhed.

afklare forventninger

Det første skridt til at fremme ansvarlighed er at handle med klarhed. Det er nødvendigt at afklare det resultat, der skal opnås, evalueringsmetoden og den måde, hvorpå folk skal handle for at nå dette mål. En tovejs, ærlig samtale med teamet kan hjælpe meget.

Analyser de nødvendige ressourcer

At implementere ansvarlighed det er nødvendigt at vide, hvilke ressourcer og færdigheder fagfolk skal bruge for at nå målene. I tilfælde af at der mangler noget, er det vigtigt at være forsigtig, så det bliver afsøgt på bedste vis.

Etabler evalueringsformen

Under samtalen med teamet er det væsentligt at afklare, hvordan succes eller fiasko vil blive evalueret. Det er nødvendigt at etablere objektive, målbare og klare mål, som kan overvåges dagligt.

give feedback

At give ærlig, klar og løbende feedback er afgørende i konceptet ansvarlighed. Professionelle skal vide, hvordan de klarer sig i forhold til, hvad organisationen forventer af dem. Er der medarbejderengagement? Opfylder arbejderen sine forpligtelser? Har du brug for at forbedre nogle færdigheder?

Derfor er det vigtigt at etablere vanen med feedback i virksomheden og altid anvende den for at garantere mere effektive resultater med mere afstemt praksis.

belønne korrekt

Når folk når deres mål, skal de belønnes passende, uanset om det er en forfremmelse, anerkendelse eller andre fordele. Når de ikke lever op til forventningerne, kan du gentage alle de hidtil nævnte faser, for at sikre dig, at processen er overskuelig for alle.

Hvis resultaterne stadig ikke opnås, kan det være på tide at foretage nogle udskiftninger eller skifte roller.

Endelig kan vi sige, at ansvarlighed bidrager til en strategisk HR, der fremmer udviklingen af ​​afdelingen og fastholdelsen af ​​højtydende medarbejdere til at følge med ændringer i processer og teknologiske fremskridt. Det er med andre ord et koncept, der kun genererer fordele og vækst for området.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *