forstå, hvordan man kortlægger medarbejdernes profil

Kompetence inden for menneskelige ressourcer består af et sæt viden, færdigheder og holdninger – også kaldet CHA.

De er nødvendige for at opfylde kravene til en bestemt stilling i en organisation. Derfor analyseres og evalueres kompetenceprofilen ved ansøgning om en ledig stilling, da den identificerer, om kandidaten er i stand til at påtage sig rollen.

Dette koncept blev bredere og etablerede et nyt forhold inden for det organisatoriske miljø. Der er flere betydninger, nogle knyttet til personen og andre til opgaven. Generelt består de i at vide, hvordan man handler ansvarligt, hvilket indebærer mobilisering, overførsel og integration af færdigheder, ressourcer og viden, der tilføjer økonomisk værdi til organisationen og social værdi for individet.

Vil du vide mere om det? Vil du forstå mere om, hvordan du kortlægger og identificerer kompetenceprofilen? Så fortsæt med at læse denne tekst!

Hvad er kompetencekortlægning?

Kortlægning af kompetencer betyder at identificere færdigheder relateret til teknik og adfærd, hvilket gør det muligt for alle at nå de mål og strategier, som virksomheden har defineret.

Ud fra denne identifikation er det muligt at nærme sig og investere i organisationens talenter. Derfor ved en virksomhed, der har en specifik kompetencekortlægning, hvad der skal udforskes hos hver enkelt medarbejder, og hvordan man får mest ud af det.

Formålet med kortlægning er at styre og forbedre menneskelig kapital, så organisationen kan opnå den ønskede succes i sin virksomhed eller tjenester. Derfor er det vigtigt at være på linje med dine fagfolk og kende dine medarbejderes kompetencer.

Hvad er vigtigt at vurdere?

Vi vil identificere 3 væsentlige områder (også kendt som CHA), som skal være en del af individuelle kompetencer, uanset hvilken sektor eller område personen arbejder i en organisation. De er direkte forbundet med jobpræstation.

Viden

Det er det sæt af information, procedurer, fakta og begreber, som hver person har. Viden er en forskel mellem virksomheder, for da det begyndte at blive bemærket som en af ​​de vigtigste konkurrencefordele, begyndte organisationer at se vigtigheden af ​​at udvikle og værdsætte medarbejdere.

Evne

Det er de færdigheder, teknikker og talenter. Professionelle færdigheder omhandler til gengæld den viden, der er erhvervet i akademisk træning. Den består af graden af ​​kompetence hos en person, der står over for et bestemt mål eller en opgave og er forbundet med et vist niveau af behændighed.

Det kan siges, at en person med dygtighed har talent, det vil sige intelligens til mesterligt at udføre organisatoriske opgaver.

Holdning

Det vedrører adfærd, værdier, principper, synspunkter, meninger og opfattelser. Det er det, der definerer og baner vejen for personlig og professionel karrieresucces. Det er, hvad du vil gøre. Den moderne professionelle er meget anderledes end den traditionelle. Det nuværende marked søger nogle væsentlige holdninger hos sine medarbejdere, såsom:

  • fokus og motivation: definer, hvor du vil hen og forhold dig til brugen af ​​indre styrke til at overvinde forhindringer og modgang;
  • initiativ og kreativitet: gør hvad der skal gøres og søger nye løsninger på hverdagens problemer og situationer;
  • etik: præsentere ærlighed og handle korrekt;
  • engagement: påtage sig og opfylde ansvar;
  • vedholdenhed og robusthed: ikke at give op på mål og overvinde modgang.

Den koordinerede praksis med personaleledelse og videnledelse gør det muligt på en sammenhængende måde at formulere medarbejdernes individuelle færdigheder gennem spørgeskemaer og vurderinger, hvis hovedformål er at identificere disse karakteristika.

Med disse data opnået fra kortlægningen vil Human Resources være i stand til at bruge CHA som en guide til at udvikle og forbedre færdigheder eller levere dem, der vil være nødvendige i den næste udvælgelsesproces, og dermed sikre, at dets medarbejdere er i overensstemmelse med organisatoriske mål.

Hvad er fordelene ved kortlægning?

Det er væsentligt, at organisationen indser vigtigheden af ​​virksomhedsuddannelse for at udvikle medarbejdernes kvalifikationer. Ved at kortlægge kompetenceprofilen er fordelene jo umiddelbare. Se nogle af dem nedenfor!

Definerer færdighederne

Identifikation af medarbejdernes professionelle profil er afgørende for succesfuld ledelse. Det er således muligt at analysere, hvilke færdigheder der er nødvendige for, at han kan udføre sine opgaver på den bedste måde.

Identificerer mere effektive fagfolk

Der er egenskaber, der værdsættes, og nogle af dem udvikles gennem træning, andre opnås gennem selverkendelse, lederskab, selvmotivation, teamwork, forhandlingsevner mv.

Giver klar kommunikation

At kunne kommunikere er afgørende i enhver rolle. Det er vigtigt at vide, hvordan man udtrykker sig klart, hvilket tillader udveksling af information og interaktivitet mellem de forskellige sektorer i organisationen.

Værdsætter teknisk viden

Erfaringen opnået gennem uddannelsen af ​​hver fagperson er en af ​​de grundlæggende færdigheder i medarbejderens profil og tilføjer værdi, da den forbedrer effektiviteten eller effektiviteten af ​​virksomhedens resultater.

Derudover giver det differentiering, da de ikke er almindelige og ikke tilgængelige for konkurrenten, ud over at det muliggør institutionel støtte – individuelle talenter kombineret og ansat til at agere i nye opgaver.

Tilbyder løbende læring

Virksomheden vil være i stand til at investere i sine fagfolk for at udvikle væsentlige færdigheder til deres forbedring og til gavn for organisationen, støtte overbevisninger og værdier, understrege organisationskulturen, tilskynde til udøvelse af aktiviteter og indsætte andre.

Dette er mere end uddannelse eller kvalifikation, det er en måde at sammenhængende italesætte kompetencer.

Hvad er vigtigheden af ​​at kortlægge kompetenceprofilen i organisationer?

Udviklingen af ​​menneskelig kapital kan ske internt eller eksternt. Et af de mest brugte værktøjer til at kortlægge og evaluere medarbejderprofiler er vurderingen. I denne forstand er virksomhedernes uddannelsespraksis dybt forankret i innovationsprocessen.

Ifølge HP’s CEO Lewis Platt er succesrige virksomheder dem, der bedre kan fange, lagre og udnytte det, deres medarbejdere ved. I den forstand genererer organisationer, der er i stand til at udvikle deres medarbejdere, immateriel værdi, som ikke kan styres på samme måde som produkter eller teknologier.

Corporate Educations hovedopgave er at træne og udvikle menneskelige talenter inden for virksomhedsledelse gennem læring og videnledelse. Ved at kortlægge og analysere medarbejdernes profiler vil organisationen være i stand til at skabe strategier, der vil tillade et højtydende team, vinde engagement og fastholde sine talenter.

Nutidens professionelle ønsker at arbejde i virksomheder, der giver muligheder for vækst, læring, faglig påskønnelse, autonomi i kreativitet, deltagelse og som favoriserer selvudvikling.

Og kun en virksomhed, der er fokuseret på at kortlægge færdighedsprofilen, vil vide, hvordan man identificerer, udvælger, indrømmer de profiler og talenter, der er nødvendige for succesen for sin organisation.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *