Hemmeligheden bag vellykket forandring

Hvordan online coaching støtter dig under ændringer

Hvorfor er nogle mennesker bedre til at håndtere forandringer? Hvad kendetegner disse mennesker? Hvorfor er de i stand til at håndtere svære situationer lettere end andre? Som en del af vores videnserie om online coaching tager vi et kig bag kulisserne på menneskers evne til at forandre sig.

På omkring seks år ved vi (små) mennesker, hvem vi er. Vi har et klart billede af, hvordan vi ser os selv, og hvordan andre ser os. Vores scripts er skrevet på dette tidspunkt. Vi har arvet mange af dem fra vores forældre. Vi kender denne indsigt takket være Eric Berne (1910 – 1970), grundlæggeren af ​​Transactional Analysis.

Dunedin-studiet fra New Zealand er også spændende. Hun fortæller, at børn helt ned til tre år kan fortælle, hvordan deres voksne personlighed vil være. Så i den tidlige barndom programmerer vi os selv, så at sige. Vi danner et billede af os selv og verden. Som voksne ønsker vi at bekræfte dette billede igen og igen. Vores hjerne er ansvarlig for dette, den leder konstant efter denne bekræftelse.

Jeg havde det godt som barn. Havde gode forældre, der var glade og tog sig af mig. Men ikke alle børn er så heldige. Hvis vi har forældre, der udfører et arbejde, som de ikke kan lide, kan det have indflydelse på os. Vores forældre har måske ikke haft mulighed for at ændre deres faglige situation. Disse indtryk fra barndommen kan så ubevidst påvirke os som voksne. Vi fortæller os selv, at “arbejde er udmattende og ikke sjovt”. Vi er fast overbevist om, at dette er sandt. Vores overbevisninger manipulerer os. De begrænser os uden hjælp fra andre.

Hemmeligheden bag vellykket forandring

Forandring er mulig for livet – virkelig!

Heldigvis forskede Kobi (2016). Han opdagede, at hjernen genforbinder nerveceller i alderdommen. Det betyder, at den omstrukturerer hele livet. Hvor er det dejligt, for vi kan også udvikle os i voksenlivet. Der er kun ét problem: For at lære noget nyt med succes, er vi nødt til at ville lære det. Kun det, der interesserer os, fører til et stærkere netværk af læringsindholdet. Vi kan derfor sagtens huske alt, hvad der er spændende, vækker glæde eller rører os internt. Især når følelser er involveret. Udfordringen er derfor ikke at lære nyt. Det er derimod sådan, at noget, der er blevet præget, ikke kan slettes så let.

Jamen vi ved mere om det. Forandringer er altid forbundet med ny læring eller genlæring. I begyndelsen kræver de bevidst håndkontrol. Jo mere ny adfærd afviger fra tidligere erfaringer, intuition, holdninger og overbevisninger, jo mere kompleks og anstrengende kan forandringen blive. Motivet for forandring skal så være meget stærkt, så vi kan overvinde vores vaner, frygt og modstand. Det kræver øvelse og masser af gentagelser at forankre en ny adfærd i vores repertoire. Forandring er udmattende og koster meget energi!

Forandring er svært for os

Mange mennesker ønsker at ændre sig. Men de støder på tilsyneladende enorme forhindringer på deres vej. På trods af indsigten i, at noget skal ændres og på trods af sofistikerede metoder, så virker det ikke. Og selv den seneste guide, som lige nu er i top ti, hjælper ikke til at opnå det ønskede resultat. Men hvorfor er det ikke nok, hvis vi gør noget? Hvorfor bliver vi ved med at falde ind i vores (gamle) mønstre, som vi gerne vil af med?

Mange guidebøger, magasiner eller motiverende undervisere foreslår, at vi kan ændre os til enhver tid. Vi skal bare gøre det rigtigt. Det gælder selvfølgelig mange dele af vores adfærd. Hver gang vi styrer en proces med bevidst opmærksomhed. Så ændrer vi også denne proces. Vil du have et eksempel? I den første køretime med kørelæreren lærer vi bevidst at køre bil. Vi implementerer alt præcis, hvad kørelæreren fortæller os. Og den første kørelektion kan være ret udmattende 🙂

Men hvis vi har været fast i bilen (som chauffør) i nogle år, tager den erfaringsbaserede adfærdskontrol over. Dette sker intuitivt og ubevidst. Og hvem ved det ikke. Vi kører et sted hen i bilen, men nogle af vores tanker er allerede på vores næste aftale. Pludselig er vi ankommet, men visse dele af vejen kan vi ikke rigtig huske. Vores trænede og ubevidste adfærdsmønstre har taget overhånd. De kommer altid i spil, når de passer til situationen (og allerede har bevist sig).

Så hvis vi vil lære ny adfærd, kommer indgroede vaner ofte i vejen. Tilbage til at køre. Hvis du praktiserer en upassende handling i nogle år, bliver det svært. En anstrengende proces ligger foran dig for at ændre denne handling og konvertere den til en ny handling. Tænk tilbage på personerne i videoen. Alle forsøgte at styre cyklen. De vidste, hvad de skulle have gjort. Du vidste det. Men de kunne ikke gennemføre det. Hendes indgroede vaner overstyrede hendes tænkning!

Træning og opmærksomhed hjælper

Forandringer betyder derfor ny læring eller genlæring. Så langt så godt. Desværre hjælper sindet os ikke meget. For for at vi skal kunne bryde ud af gamle vaner, har vi brug for følelser. Vi skal mærke forandringen, blive ét med den. Desværre hjælper bøger om motivation, såvel som motivationsimpulser, os overhovedet ikke. De kan inspirere, men de sætter ikke en dybere udvikling i gang. Afhængigt af trænerens talent oplever vi en trancelignende tilstand. Ret sejt ikke? Men derefter er der ingen handling, men snart desillusion. Forandring kan derimod kun ske, hvis vi tager engagerede og beslutsomme skridt mod ny adfærd.

Hvis vi vil ændre os, må vi derfor danne nye forbindelser. Jo oftere vi har en bestemt oplevelse, jo bedre. For det gør den synaptiske forbindelse mellem nervecellerne mere stabil. Og jo mere sandsynligt er det at ændre sig permanent. Engangsoplevelser kan udløse noget positivt, men det er ikke nok til en forandring.

Med online coaching ændrer du dig, før du bliver forandret

Måske har du mærket det i et stykke tid, men har ikke haft energi til at tage fat på det endnu. Noget ændrede sig omkring dig. Det er måske ikke klart endnu. Først en følelse, der bliver mere og mere tydelig. Men én ting bliver mere og mere klar for dig – også du skal ændre dig, ellers kommer det øjeblik, hvor du bliver forandret. Online coaching skræddersyet til dig gør denne forandring mulig!

Vi mennesker forandrer os særligt godt af to grunde. Hvis vores vision er attraktiv nok til at frigive en masse positiv energi. Eller om lidelsen er stor nok. Så skal vi flytte. Vores online coaching hjælper dig med at tackle en forandring fra den første årsag. Du udvikler en attraktiv vision for dig selv. Og forankringsmekanismer, der støtter dig i din forandring. Det er ret fedt.

Vi har allerede forklaret dig i dette afsnit af vidensserien om online coaching, at du skal tænke i processer. Desværre er en engangs, bevidst adfærdsændring ikke nok. Vi har brug for tid, før vi lærer noget nyt og skaber nye veje i hjernen. Så giv dig selv tid, hvis du vil have noget at ændre. Det kræver øvelse og en masse tålmodighed at kontrollere Backwards-cyklen sikkert!

Mere om online coaching. Mere om professionel online coaching. Mere om online coaching (coachingmagasin) .

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *