Hvad de er, og hvordan du udvikler dem i din virksomhed

Har du nogensinde hørt om bløde færdigheder? Det er interpersonelle færdigheder, som er grundlæggende i en virksomhed, fordi det gennem dem er muligt at optimere kvaliteten af ​​arbejdet og forholdet mellem teammedlemmer.

Dette skyldes det faktum, at bløde færdigheder fremmer større følelsesmæssig kontrol og bedre håndtering af opgaver, hvilket hjælper den professionelle til at præstere bedre, hvilket er fantastisk for din virksomhed.

Derfor er det vigtigt at søge at blomstre dem hos dig selv og dine medarbejdere. I denne artikel vil du forstå, hvad bløde færdigheder er, de personlige og forretningsmæssige fordele, de giver og også vide, hvordan du udvikler dem i din virksomhed.

» Online rekruttering og udvælgelsessystem

Rekrutter Assertivt med Adfærdsanalyse det er Reducer omsætning med Talent Management!

Med RHbot kan du finde det ideelle talent til hver ledig stilling, hvilket skaber en mere agil og selvsikker udvælgelsesproces. Automatisering bearbejder dig eliminerer fejl og sparer penge!

Tilmeld dig på nedenstående link, prøv vores online fri måde og transformer dine HR-resultater.

Hvad er bløde færdigheder?

Disse er interpersonelle færdigheder, der danner følelsesmæssig intelligens. Dette udtryk blev nævnt for første gang af Daniel Goleman, en amerikansk psykolog og journalist, i hans bog “Emotional Intelligence – The Revolutionary Theory that Redefines What It Is to Be Intelligent”.

I sin bog går Goleman imod, hvad folk troede indtil 1995, at intelligens kun blev defineret af IQ (Intelligence Quotient), fordi EQ (Emotional Quotient) er afgørende for, at en person kan leve bedre i samfundet.

Bløde færdigheder er ifølge ham kompetencer baseret på følelsesmæssig intelligens og er det, der adskiller professionelle over gennemsnittet.

Derfor er de tekniske færdigheder opnået gennem uddannelse, studier og erfaringer ikke nok til, at mennesker kan få succes på arbejdsmarkedet, det er nødvendigt at udvikle færdigheder, der hjælper dem til at håndtere sig selv og med andre mennesker.

Hvad er de vigtigste bløde færdigheder?

Der er flere interpersonelle færdigheder, som du kan udvikle, men ifølge Goleman er nogle bløde færdigheder mere efterspurgte på arbejdsmarkedet. Lad os møde dem.

Samarbejde

Arbejdet i virksomheder afhænger af teamets gode interpersonelle relationer, så det er vigtigt at udvikle hos medarbejderne evnen til at samarbejde med hinanden.

For når flere forpligter sig til et projekt, kan det blive endnu bedre, end hvis det bliver gjort individuelt, da kombinationen af ​​kompetencer er mere effektiv.

Derudover forbedres det organisatoriske klima og dermed bliver arbejdsmiljøet sundere for fagfolk, hvilket er med til at udvikle gode samarbejdsrelationer.

Fleksibilitet

At være fleksibel er let at tilpasse sig situationer, der opstår, hvorfor den professionelle, der udvikler denne bløde færdighed, er i stand til at påtage sig nye opgaver, der opstår uden varsel, har evnen til at omorganisere sig og præsentere et godt job.

Fleksible fagfolk formår at opfylde virksomhedens krav, uden at
miste kvalitet i opgaverne, og dermed fortsætte med at opretholde produktiviteten.

arbejde under pres

Vi finder næppe en virksomhed, der ikke præsenterer situationer, hvor medarbejderne skal arbejde under pres. Fordi uforudsete hændelser kan opstå overalt, og for at møde dem, skal fagfolk have følelsesmæssig balance og formår at opnå gode resultater.

Det er vigtigt, at medarbejderne udvikler denne evne til at håndtere deres følelser uden at forlade hovedmålet med arbejdet.

Effektiv kommunikation

Denne bløde færdighed er essentiel i enhver virksomhed, da at vide, hvordan man kommunikerer, er med til at udvikle forholdet mellem medarbejdere, kunder og ledere.

Du skal vide, hvordan du kommunikerer på forskellige måder, enten personligt, via telefon eller e-mail. Hertil skal medarbejderen arbejde på sin evne til at udtrykke sig selv og også som lytter, for ikke blot at kunne tale, men at forstå andre.

resultatorientering

Denne bløde færdighed er vigtig, fordi medarbejderne gennem den er i stand til at fokusere på at nå mål for at opnå resultater i overensstemmelse med forventningerne.

Det hjælper med at forbedre produktiviteten på arbejdspladsen og fremmer også udviklingen af ​​dit team. Det er nødvendigt, at alle fagfolk har denne færdighed, så virksomheden kan opfylde sine krav.

Lederteam

Selvom ikke alle medarbejdere kan blive ledere, er denne færdighed højt værdsat i erhvervslivet, da den, der besidder den, bliver i stand til at håndtere situationer og mennesker.

På den måde er medarbejderne i stand til at løse problemer og konflikter mellem mennesker og træffe beslutninger. Denne bløde færdighed er meget gavnlig, da den gør dit team i stand til at hjælpe dig med at styre virksomheden, i henhold til dens funktion og sektor, og dermed lader lederen stå frit til at håndtere bureaukratiske spørgsmål relateret til virksomhedens administration.

Hvilke fordele giver soft skills for virksomheden?

At udvikle bløde færdigheder blandt din virksomheds medarbejdere kan have mange fordele. Lad os møde dem:

Bedste præstation

Medarbejdere, der har bløde kompetencer, der er i tråd med virksomhedens mål, præsterer bedre i deres arbejde. Fordi de kan relatere med mere kvalitet og fokusere på deres aktiviteter og dermed øge deres produktivitet.

Omsætningsreduktion

Gennem interpersonelle kompetencer bliver sameksistensen mellem medarbejdere og ledere sundere og med mindre friktion, på den måde har de det godt med at arbejde i virksomheden og har mindre lyst til at forlade den, hvilket kan reducere omsætningshastigheden og dermed undgå udgifter ved pludselige fyringer og ansættelser .

forberedt team

Bløde færdigheder giver også dit team mulighed for at være mere forberedt til at håndtere pres på arbejdet, vide, hvordan de skal styre deres tid bedre og vise mere empati, hvilket er meget nyttigt i ledelses- og kundeservicestillinger.

Engagerede fagfolk

Samarbejdspartnere, der har interpersonelle kompetencer, bliver mere motiverede til at arbejde, tror på organisationens mål og hjælper den dermed til at skille sig ud på markedet.

Øget rentabilitet

Med motiverede fagfolk, der præsenterer bedre præstationer, interpersonelle relationer og god styring af tid og opgaver, begynder virksomheden at producere mere og forbedrer dermed kvaliteten af ​​produkter og ydelser, hvilket er med til at øge virksomhedens omsætning.

Hvordan udvikler du bløde kompetencer i din virksomhed?

Ifølge Goleman kan de vigtigste følelsesmæssige karakteristika opdeles i fire grupper: selvbevidsthed, følelseshåndtering, empati og omgængelighed.

Disse grupper er forbundet med hinanden og supplerer hinanden. Lad os lære dem bedre at kende.

Selvkendskab

Selverkendelse giver dig mulighed for at kende dig selv og dine følelser.

følelseshåndtering

Ved at forstå dine følelser vil du være i stand til at håndtere dem bevidst, være i stand til bedre at kontrollere dem og dermed lettere komme dig fra stressede situationer.

Empati

Ved at arbejde bedre med dine følelser, vil du være i stand til at have mere empati for de mennesker omkring dig, undgå at være uhøflig eller have automatiske reaktioner, hvilket kan føre til fortrydelser senere.

Omgængelighed

På den måde vil du være i stand til at relatere meget bedre til mennesker, øge din omgængelighed og blive en mere åben og pålidelig person.

For at udvikle dette i din virksomhed skal du tage nogle handlinger, såsom:

 • Fremme feedback mellem ledere og medarbejdere: at den ene hjælper den anden med at vurdere deres bløde færdigheder og hjælper med at forbedre dem, der skal videreudvikles;
 • Gennemføre erhvervstræning: disse træninger udføres normalt gennem virtuelle spil, der er beregnet til at uddanne, så de kan træne i praktiske situationer og øve bløde færdigheder gennem dialog, teamwork, beslutningstagning og tidsstyring;
 • Invester i coaching: gennem denne praksis er det muligt at udvikle selvværd, selvtillid og balance, hjælpe professionelle med at undgå at blive distraheret af negative følelser og være opmærksom på udførelsen af ​​opgaver;
 • Foreslå udfordringer: det er også interessant at skabe udfordringer for medarbejderne til at forbedre færdigheder som: teamwork og beslutningstagning, på denne måde kan de træne og dermed forbedre disse egenskaber.

Det er vigtigt at opmuntre medarbejderne til at dedikere sig til at udvikle disse kompetencer, og du kan selv som leder finde referencer i din virksomhed, da der er mennesker, der er i stand til at udvikle bløde færdigheder bedre end andre.

Folk som denne er bedre kvalificerede til at besætte lederstillinger, da de ender med at opmuntre deres team til at handle på samme måde. Derudover udvikler folk ofte en interpersonel færdighed bedre end en anden, hvilket hjælper med at opbygge et team, der komplementerer hinanden.

» Udvælgelsesprocesser + Hurtig og effektiv

Rekrutter Assertivt med Adfærdsanalyse det er Reducer omsætning med Talent Management!

Med RHbot kan du finde det ideelle talent til hver ledig stilling, hvilket skaber en mere agil og selvsikker udvælgelsesproces. Automatisering bearbejder dig eliminerer fejl og sparer penge!

Tilmeld dig på nedenstående link, prøv vores online fri måde og transformer dine HR-resultater.

Arbejd med dine færdigheder!

I denne artikel taler vi om bløde færdigheder, der er interpersonelle færdigheder, der danner følelsesmæssig intelligens. Blandt disse færdigheder er:

 • samarbejde;
 • fleksibilitet;
 • arbejde under pres;
 • Effektiv kommunikation;
 • resultatorientering;
 • lederteam.

Gennem dem er det muligt at forbedre arbejdet i din virksomhed, øge dit teams præstationer, få mere forberedte og motiverede medarbejdere og dermed øge produktiviteten, udover at reducere medarbejderomsætningen, hvilket genererer mere kvalitet og overskud.

Men for at udvikle dem er det nødvendigt at være opmærksom på de fire grupper, der sammensætter dem:

 • selvkendskab;
 • følelseshåndtering;
 • empati;
 • selskabelighed.

For at arbejde på disse færdigheder er det tilrådeligt at udføre nogle handlinger i din virksomhed, såsom at opmuntre til feedback blandt medarbejderne, promovere erhvervstræning, investere i coaching og foreslå udfordringer.

Dette vil tilskynde medarbejderne til at udvikle bløde færdigheder og dermed få et bedre forhold på arbejdet og endda i deres privatliv. Samtidig vil disse fagfolk kunne vokse i deres karriere og dermed give gode resultater for virksomheden.

I mellemtiden vil du som leder være i stand til at stole mere på dine medarbejdere og give dem mere selvstændighed, være i stand til at bekymre dig om mere bureaukratiske forhold og relevante for virksomhedens udvikling, være i stand til at forbedre resultater og dermed opnå mere overskud.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *