hvad det er, og hvad er dets elementer

Canvas, eller Business Model Canvas, det er et af de vigtigste innovationsværktøjer, der bringer bredde til virksomheder og mennesker. Netop derfor er den en af ​​de mest brugte på markedet.

Men tænker over det og ved, at mange brugere stadig er i tvivl om elementerne, funktion og meget mere. Så gør dig klar til at få alle de svar, du har ledt efter.

Hvad er Canvas?

For det første kommer Canvas som en effektiv løsning, der giver mulighed for innovative skabeloner til at skabe ting og organisere alt. Men til det skal du dedikere tid til at samarbejde og løse de problemer, der opstår.

Den vej, det er et værktøj, hvor du kan visualisere forskellige strategier effektivt. Derudover kan du strukturere den model, du ønsker at følge, mere dynamisk. For ikke at nævne spørgsmålet om analyse, som i høj grad optimerer driften.

Ifølge nogle eksperter på området skal du definere Canvas ud fra dets elementer, men vi vil bringe disse detaljer nedenfor.

Den mest praktiske måde at forstå Canvas på er således et strategiværktøj til at styre en virksomhed og optimere implementeringen af ​​nye ideer eller fronter.

En måde at undgå afvigelser i brugen af ​​dette værktøj, såvel som fejl, er at forstå hovedområderne i din virksomhed. I lyset af dette har vi:

  • Kunder: kunder er grundlaget for enhver virksomhed, det er dem, der køber dine produkter, tjenester og ideer;
  • Tilbud: Tilbuddet refererer til varen/tjenesten i henhold til den måde, den præsenteres på og de priser/værdier, der er forbundet med den;
  • Infrastruktur: er alle de tjenester, der garanterer udviklingen af ​​virksomheden, det vil sige et sæt tjenester;
  • økonomisk levedygtighed: Gennemførlighed består i at beregne udgifter, overskud og tid til at finde ud af, om det er det værd, organisere projekter og planlægge, hvad der skal komme.

Hvad er dit formål?

Formålet med dette værktøj er at give virksomheden mulighed for at være strategisk struktureret, hvilket muliggør fordele og ulemper, i betragtning af virksomhedens særegenheder og karakteristika.

Samtidig reducerer det bureaukratiet i denne proces og letter ankomsten af ​​indsigt og nye ideer.

Desuden, det gør det nemmere at finde svar, optimerer struktureringen og udviklingen af ​​forretningen eller endda det produkt, virksomheden sælger.

I hvert fald, ligesom andre værktøjer, øger det kreativiteten, giver større praktiske muligheder, når du løser problemer eller forebygger problemer.

Hvad er de 9 elementer i Canvas?

De 9 Canvas-elementer er de blokke, der udgør værktøjet. Dette fungerer ud fra at beskrive logikken og udvikle/fange værdi.

Værdi tilbud

Værdiforslaget er blokken, hvor alle virksomhedens løsninger er beskrevet, det vil sige, hvad den har at tilbyde, og hvordan den kan hjælpe kunden.

Netop derfor, det er i dette rum, at alle fordelene ved produkter og tjenester tilbydes, de tilbudte værdier, hvorfor det adskiller sig fra de andre og så videre. Hermed opretter du en begrundelsesordning, hvorfor kunden skal vælge netop den virksomhed og ikke dens konkurrenter.

Kundesegmenter

Klientelsegmenteringsblokken er, hvor alle profiloplysningerne præsenteres. Det vil sige, hvem er din persona eller målgruppe.

I dette scenarie vil alt, hvad der er vigtigt, som definerer din ideelle klient, blive beskrevet her. Såsom alder, adfærd, personlige præferencer, hvor disse mennesker er (geografisk placering) osv.

Gennem denne information er det muligt at udarbejde et bedre målrettet salgsprojekt, med specifik information og øge chancerne for profit.

Forestil dig for eksempel, at du kører en kampagne på sociale medier. Disse data vil gøre det nemmere for annoncen at nå ud til præcis, hvem den skal.

Forholdet til forbrugeren

Forbrugerforholdsblokken indeholder data om, hvordan virksomheden skaber denne forbindelse med offentligheden. Så det er her den såkaldte Value Proposition er.

Det er således defineret, om tjenesten skal være online, og hvordan den skal ske, personlige serviceproblemer, salgssteder mv.

Det skal bemærkes, at denne relationsblokering bør tage udgangspunkt i kundens syn på, hvad der er interessant for ham, da det er denne offentlighed, der siger, hvordan han vil tale med virksomheden.

Distributionskanaler

Blandt de 9 elementer i Canvas er distributionskanaler midlerne til at tale med kunden. Så det er her alle sociale netværk og andre digitale medier kommer ind, sponsorerede annoncer eller endda annoncer, der vil ske i det traditionelle miljø. Som TV, magasiner, aviser og radio.

Distributionskanaler omfatter også forsendelsesprocessen, såsom brugen af ​​transportører og kurerer. Denne blok bruges også til at definere eftersalgsstrategien og generel kundeservice.

Nøgleaktiviteter

Nøgleaktiviteter-blokken definerer virksomhedens hovedaktiviteter og antallet af opgaver, der skal udføres for at skabe værdi.

Aktiviteter er således de trin, der involverer produktionslinjen eller endda hvordan det pågældende produkt/tjeneste løser et problem. I trin-for-trin stil.

Nøgle ressourcer

Sammen med aktiviteterne har vi ressourcerne. Derfor er det alle de maskiner, der bruges af virksomheden, samt antallet af ansatte, hvor udstyret (rum) er placeret, penge investeret til disse ressourcer og så videre.

Nøglepartnere

Nøglepartnerblokken beskriver leverandørerne og alle deres operationer. Det vil sige, hvad de tilbyder, hvordan de tilbyder dem, fordele og meget mere.

Samtidig er det i dette rum, at virksomheder mærker vigtigheden af ​​at outsource ydelser, der ikke involverer virksomhedens hovedaktivitet. Regnskabskontorer kan genvinde vigtigheden af ​​et rengøringshold.

Generelt hjælper partnere med udvikling, strategier, resultater og balance i virksomheden.

Indtægtskilder

Indtægtskilder, eller Cash Flow, viser præcis, hvor meget kunden accepterer eller er villig til at betale for virksomhedens produkter eller tjenester.

I denne blok er også betalingsmetoder, generelle deadlines mm.

Omkostningsstruktur

Endelig er et af de 9 elementer i Canvas omkostningsstrukturen. Det vil sige et trin i denne proces, der præsenterer alle omkostninger til produktion, vedligeholdelse af aktiviteten og meget mere. Alt dette skal beskrives i denne blok, hvilket skaber en struktur.

Anbefalingen er altid at opdele omkostningerne mellem faste og variable, indirekte og direkte. Dette letter den overordnede forståelse af dataene, herunder for indtægtsstrømme.

Hvad er de 4 vigtigste spørgsmål, når du laver Canvas?

Hvordan fylder man lærredet?

Lærredsfyld arbejder ud fra 9 elementer. Det vil sige, du vil fuldføre hver af blokkene og skabe en struktur, der bringer det komplette overblik over virksomheden.

To tips, der vil hjælpe dig i denne proces, er at definere meget godt, hvad behovet for dit produkt/service er, altså hvordan det tilfredsstiller kunden. Samt hvordan denne løsning hjælper din kunde.

Hvem kan bruge Canvas?

Canva er velegnet til alle virksomheder, virksomheder, organisationer eller startups, fra de største til de mindste, og uanset markedstid.

Derudover er den velegnet til e-handel eller endda fysiske butikker. Da det omfatter alle salgsspørgsmål, letter det skabelsen af ​​strategier, der virkelig virker.

Hvordan bruger man det i hverdagen?

En af de vigtigste fordele ved Canvas er, at blokkene er udfyldt som klisterlapper. Som et resultat kan du ændre, ændre eller opdatere fra ændringer.

Brug det derfor ikke, hvis du ikke skal bruge det. Ideen er at gøre det til et dagligt værktøj: efterlad det et synligt sted og brug det altid, når du anvender nye strategier og får de svar, du ledte efter.

Hvordan anvender man Canvas?

For at anvende dette værktøj er det første skridt at have en ramme.

Du bruger derefter sticky notes, ark eller kort til at oprette underopdelingerne, som er de elementer, der er fremhævet ovenfor. Tilføj gradvist de nødvendige oplysninger eller foretag ændringer efter behov.

Læs mere:

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *