Hvad er de, eksempler og hvordan udvikler du dem i din virksomhed?

Bløde færdigheder eller personlige færdigheder er blevet nævnt meget i erhvervslivet. Kompetencer som at arbejde under pres, samarbejde, fleksibilitet og kommunikation er jo meget vigtige, men vi må heller ikke glemme de hårde færdigheder eller tekniske færdigheder, som er nødvendige for at udøve en stilling eller funktion.

Disse færdigheder opnås gennem studier eller endda personlige erfaringer. Denne viden gør det muligt for den professionelle at være mere effektiv og udføre deres arbejde med smidighed, og dermed være i stand til at præsentere en bedre præstation.

I denne artikel vil du bedre forstå, hvad hårde færdigheder er, se eksempler og tips til, hvordan du udvikler dem i din virksomhed.

» Online rekruttering og udvælgelsessystem

Rekrutter Assertivt med Adfærdsanalyse det er Reducer omsætning med Talent Management!

Med RHbot kan du finde det ideelle talent til hver ledig stilling, hvilket skaber en mere agil og selvsikker udvælgelsesproces. Automatisering bearbejder dig eliminerer fejl og sparer penge!

Tilmeld dig på nedenstående link, prøv vores online fri måde og transformer dine HR-resultater.

Hvad er hårde færdigheder?

Det er tekniske færdigheder, som medarbejderen tilegner sig gennem sit akademiske liv, ved blandt andet at kunne bevise dem ved at vise kursusbeviser, eksamensbeviser, praktiske prøver.

Det er almindeligt at se disse færdigheder beskrevet i pensum, og indtil for få år siden var virksomhederne mest opmærksomme, når de analyserede en kandidats profil.

I øjeblikket bliver bløde færdigheder i stigende grad værdsat, men en kandidat, der har gode hårde færdigheder, og som hovedsageligt er relateret til den stilling, han søger, er fortsat vigtig. Det beviser, at han vil have den nødvendige viden til at udføre funktionen.

Hvad er fordelene ved hårde færdigheder for virksomheder?

At have medarbejdere med tekniske færdigheder er med til at give mange fordele for virksomhederne. Lad os møde dem.

præstationsoptimering

Jo flere medarbejdere med hårde kompetencer, der skiller sig ud i din virksomhed, jo bedre præstationer vil holdene præsentere. Fordi alle vil kunne arbejde bedre og dermed øge deres produktivitet, hvilket kan generere bedre resultater.

Forbedret organisatorisk klima

Når alle arbejder bedre, vil der være et bedre samspil mellem medarbejdere og ledere, hvilket gør arbejdet mere agilt og effektivt, undgår fejl og behovet for at udføre omarbejde.

Øger autonomien

Fagfolk med hårde kompetencer, der gør en forskel i virksomheden, kan få mere selvstændighed i projektledelsen og dermed give lederen fri til at håndtere andre forhold, der er relevante for deres stilling, hvilket effektiviserer arbejdet og giver bedre resultater.

eksempler på hårde færdigheder

Der er forskellige typer tekniske færdigheder, se nogle eksempler:

 • tekniske kurser;
 • eksamen;
 • specialiseringer;
 • kandidat- eller doktorgrad;
 • viden på andre sprog;
 • håndtering af værktøj;
 • maskindrift;
 • computerkendskab.

Hvad er de mest efterspurgte hårde færdigheder i øjeblikket?

Arbejdsmarkedet har ændret sig meget gennem tiden, i dag ser vi meget af behovet for, at professionelle opdaterer sig i brugen af ​​software, der kan gøre arbejdet mere agilt og effektivt.

Tjek de hårde færdigheder, der er i fremmarch ifølge Seja Trainees hjemmeside:

Skyen

Denne teknologi er allerede til stede i virksomheders rutine, da den tillader deling af filer, programmer og tjenester via internettet.

Derfor er cloud computing allerede inkluderet i læseplanen for forskellige kurser relateret til informationsteknologi.

Blockchain

Dette system gør det muligt at spore afsendelse og modtagelse af handler for bitcoin og andre kryptovalutaer. Det er et værktøj, der kan være med til at give mere sikkerhed for denne type transaktioner, der er ved at blive så almindelige.

Analytisk ræsonnement

At udvikle dine medarbejderes analytiske færdigheder er en fantastisk måde at forberede dem til at udføre dataanalyse, hvilket er essentielt i den computeriserede og dynamiske virkelighed, vi lever i.

Gennem denne kompetence er det muligt at forklare ting, opdele dem i enklere dele, der lettere kan forklares, hvilket fremmer fuldstændig forståelse.

UX (brugeroplevelse)

Brugeroplevelsen er brugerens oplevelse med produktet, der involverer al deres interaktion med det. Fra det øjeblik, han ser en annonce, taler om produktet, køber det og tager det med hjem.

Der er to hovedgrene af UX, som er en designer, der involverer at skabe hjemmesider og applikationer og en forfatter, der er baseret på at skabe indhold for at gøre det lettere for brugeren at bruge disse værktøjer.

Uddannelseskurser knyttet til området design integrerer allerede dette emne i deres skolepensum.

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens er vokset mere og mere på arbejdsmarkedet, intelligente systemer har lettet ledelsen af ​​virksomheder, som for eksempel i tilfældet med chatbots.

Derfor er der brug for fagfolk, der forstår at bruge og udvikle disse systemer. Der er onlinekurser, der lærer, hvordan man forbedrer denne svære færdighed.

forretningsanalyse

Denne kompetence er relateret til analytisk kapacitet og også evnen til at træffe beslutninger. Det er muligt at udvikle det gennem kurser med fokus på fundamentale forhold relateret til erhvervslivet og brugen af ​​dataprogrammer.

videnskabelig databehandling

Det er studieretningen fokuseret på skabelsen af ​​matematiske modeller og teknikker til løsninger med tal gennem computere for at analysere og løse videnskabelige og tekniske problemer.

Det kan bruges til at forstå begivenheder som en naturkatastrofe og endda forudsige fremtiden. Scientific computing kan være med til at skabe nye teknologier og dermed modernisere virksomheder.

Salg

At have medarbejdere, der har en dybere viden om salg, kan medføre mange fordele for din virksomhed. I øjeblikket er det vigtigt, at den professionelle, udover at kende salgsteknikker, forstår at bruge værktøjer som CRM, salgstragt og kundesucces.

hybrid projektledelse

Den hybride metodologi er kombinationen af ​​metoder og værktøjer, der kombinerer positive aspekter af traditionel ledelse for at opnå bedre resultater under projektplanlægning og udførelse.

Denne hårde færdighed forener teknologi med god ledelsespraksis og optimerer dermed projektdesign og giver bedre resultater.

Hvordan udvikler man hårde kompetencer i virksomheden?

Som vi så i det forrige emne, er der mange nye hårde færdigheder, der dukker op på grund af teknologiens udvikling, så der er fagfolk, der stadig ikke har adgang til denne viden.

For at hjælpe sine medarbejdere med at udvikle disse hårde færdigheder og andre relateret til deres arbejde, er det vigtigt, at virksomheden tager nogle handlinger, såsom:

 • implementere træningsprogrammer;
 • fremme pædagogiske foredrag;
 • tilbyde virksomhedsuddannelse;
 • hjælpe med at finansiere kurser og specialiseringer;
 • levere undervisningsmateriale.

Hvordan definerer man stillingens faglige profil inden udvælgelsesprocessen?

Det er også vigtigt, at du, inden du gennemfører rekrutterings- og udvælgelsesprocessen, allerede definerer den faglige profil for en bestemt stilling, på denne måde bliver det nemmere at vurdere kandidaterne og vælge den, der passer bedst til den ledige stilling.

For at gøre dette skal du følge tre trin:

1. trin: Vælg de hårde færdigheder, der er nødvendige for rollen

Det første skridt, du skal tage, er at udvælge de tekniske færdigheder, der er nødvendige for at udføre de aktiviteter, som stillingen kræver. Til dette skal du tage hensyn til niveauet af interaktion med andre medarbejdere, organisationskulturen i virksomheden og de aktiviteter, der skal udføres.

Trin 2: Skriv jobbeskrivelsen

Derefter skal du udarbejde jobbeskrivelsen, lægge de valgte hårde færdigheder og alle de funktioner, som stillingen vil kræve. På denne måde vil du vide, hvordan du skal vurdere CV’erne og se, hvilke der matcher dine forventninger bedst.

3. trin: Interview

I dette tredje trin vil rekruttereren være i stand til at evaluere de udvalgte kandidater gennem interviews, gruppe- eller individuelle dynamik og adfærdstests. På denne måde er det muligt at analysere hver af de udvalgte og filtrere dem, der svarer til de hårde færdigheder, der kræves i den ledige stilling.

Hvordan genkender man hårde færdigheder i udvælgelsesprocessen?

Du kan ikke være sikker på de oplysninger, der indgår i et CV, bare ved at læse det. For at du kan identificere de hårde færdigheder, som kandidaterne fremfører, anbefales det derfor, at rekruttereren anvender test for at bevise dem.

Han kan også anmode om kopier af kursusbeviser og kontrollere, at uddannelsesinstitutionerne er anerkendte og pålidelige.

Det er vigtigt at tage højde for den pågældende stilling og verificere, at kandidaten har den nødvendige viden, for eksempel i tilfælde af stillingen som marketinganalytiker, hvor det er ønskeligt at vide, hvordan man præsenterer produkter og tjenester, anvende markedsanalyseværktøjer og har kendskab til computersystemer.

Hårde færdigheder er færdigheder, som enhver professionel skal udvikle, uanset hvilket område de tilhører. Det er muligt at identificere, om kandidater har viden inden for de områder, der er vist i studieordningen, gennem test, samtaler og dynamik.

Men det er også interessant, at du analyserer dit personale og identificerer, hvor der er behov for at investere i viden. Fordi virksomheden selv kan hjælpe medarbejderne til at blive kvalificerede gennem pædagogiske foredrag, kvalifikationsprogrammer, uddannelse og finansiering af kurser og specialiseringer.

» Udvælgelsesprocesser + Hurtig og effektiv

Rekrutter Assertivt med Adfærdsanalyse det er Reducer omsætning med Talent Management!

Med RHbot kan du finde det ideelle talent til hver ledig stilling, hvilket skaber en mere agil og selvsikker udvælgelsesproces. Automatisering bearbejder dig eliminerer fejl og sparer penge!

Tilmeld dig på nedenstående link, prøv vores online fri måde og transformer dine HR-resultater.

Udvikl nye færdigheder!

Som du har set, er der aktuelle hårde færdigheder, som det er vigtigt for fagfolk at være opmærksomme på, såsom:

 • skyen;
 • blockhain;
 • analytisk ræsonnement;
 • brugererfaring;
 • kunstig intelligens;
 • forretningsanalyse;
 • videnskabelig databehandling;
 • salg;
 • hybrid projektledelse.

Tal med ledere fra alle områder af din virksomhed og tjek, hvilke kompetencer der er mest brug for at udvikle hos dine medarbejdere.

På den måde kan du tage foranstaltninger som dem, vi nævnte ovenfor, for at træne dem og dermed ikke kun hjælpe din virksomhed med at vokse, men give udviklingen af ​​dine medarbejdere.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *