hvad er det, hvordan identificerer og undgår man det?

Ved du, hvad stille resignation er? Stille opsigelse sker, når en medarbejder beslutter sig for at lave så lidt arbejde som muligt og kun opfylder de krav, han blev ansat til. At undgå denne type situationer er en funktion af HR-sektoren, som skal skabe et mere fleksibelt og imødekommende miljø.

I dette fænomen undgår medarbejderne så vidt muligt at gå ud af deres arbejdsområde, lave forskellige opgaver eller overarbejde, på jagt efter en bedre balance mellem det personlige og professionelle liv, når man ser bort fra den berømte “workaholic”-stil, et udtryk, der bruges til de medarbejdere, som er afhængige af arbejde. arbejde.

Stille fyring er mest populær blandt unge Gen Z-arbejdere, som ifølge en undersøgelse fra The Wall Street Journal tegner sig for næsten 54 % af opt-ins.

Selvom det umiddelbart virker som en god idé, kan stille ophør forårsage langsigtede problemer for arbejdere og tab for virksomheder. Skal vi forstå dette emne lidt bedre?

Oprindelsen af ​​stille afskedigelse

Bevægelsen opstod for nylig, kort efter pandemien, og vandt popularitet på sociale medier, især med en video postet i maj 2022 af ingeniør Zaid Khan på TikTok.

I den siger Khan, at han lærte dette nye fænomen at kende, der betyder “at træde tilbage fra ideen om at gå ud over” og kun gøre det væsentlige på arbejdet, prioritere dit mentale helbred og ikke opsummere dit liv kun på arbejdet.

Selvom bevægelsen har en god filosofi og forsøger at bringe balance mellem det personlige og professionelle liv, er dette måske ikke den bedste måde at opnå stabilitet på.

Ved stille ophør holder personen op med at være proaktiv og bliver en udfører af simple opgaver, idet han undlader at bruge den største forskel mellem et menneske og en maskine, som er evnen til at tænke.

Ud over at være til skade for medarbejderens karriere forhindrer det virksomheder i at fastholde fagfolk i lang tid og gør processen med at forfremme medarbejdere sværere.

Det første skridt til at omgå dette problem er at identificere det i virksomheden. Lad os tale lidt mere om dette?

Sådan identificerer du stille afskedigelse

Da dette fænomen involverer at gøre så lidt som muligt på arbejdet, er nogle “symptomer” almindelige blandt fagfolk, der praktiserer det, såsom:

 • Accepter ikke opgaver, der ligger uden for dit omfang
 • Ikke at dedikere eller afsætte mindre tid til daglige opgaver
 • Ikke besvare e-mails og beskeder uden for arbejdstiden, selvom det haster
 • Ikke at dedikere dig selv til at opnå en forfremmelse i virksomheden

Hvis nogen på dit hold udviser disse egenskaber og mangler interesse for jobbet som helhed, gennemgår de sandsynligvis den tavse fyringsproces.

Balancen mellem arbejdsliv og privatliv er vigtig, men uinteresse og manglende engagement i arbejdet er også skadeligt. Det ideelle er at vide, hvordan man afbalancerer intensiteten med det, vi søger for præstationer i og uden for arbejdet.

Faktorer, der kan føre til stille afskedigelse

Mere end at forstå, hvad denne bevægelse er, skal vi også forstå de faktorer, der kan forårsage den.

Det er ikke nødvendigvis en professionel, der gennemgår denne proces “med vilje”. Han føler formentlig en mangel på anerkendelse på arbejdet, får lidt udbytte for det arbejde, han udfører, og kan ikke nyde livet udenfor kontoret på grund af arbejdsforholdene.

Derfor kan vi nævne blandt de vigtigste årsager til stille ophør:

 • Manglende anerkendelse på arbejdet
 • Løn under gennemsnittet
 • Mangel på virksomhedsfordele
 • Lidt tid til at hvile på grund af udmattende arbejdsbyrde
 • Psykologisk pres fra kolleger

Er du klar over, hvor meget af problemerne kan komme fra arbejdsmiljøet? Derfor er de mest hjælpsomme medarbejdere dem, der er glade, hvor de er, og hvad de laver.

Arbejdet skal være givende, i endnu højere grad, når vi tror, ​​at dette er trenden for fremtidens professionelle: en arbejder, der bekymrer sig mere og mere om at “leve i nuet”.

Derfor spiller virksomheden en meget vigtig rolle i bekæmpelsen af ​​stille ophør.

Hvad siger loven om stille afskedigelse?

Der er ingen love, der udtrykkeligt taler om dette fænomen. Det, vi kan finde i arbejdslovgivningen, er arbejdsreglerne og medarbejderens og arbejdsgiverens rettigheder og pligter.

Som vi har set, kommer nogle af årsagerne til, at medarbejdere holder sig til stille afskedigelser, fra manglende medarbejderstøtte og forståelse for deres ønsker og behov, og det er ved at omgå disse problemer, at vi kan undgå denne type situationer i virksomhederne.

Så lad os forstå lidt mere om, hvad du kan gøre for at forhindre, at dette sker.

Hvordan undgår jeg stille afskedigelse i min virksomhed?

Der er flere måder at forhindre medarbejdere i at udvikle denne type vaner. Tjek nogle af dem ud nu!

1. Få en mere fleksibel virksomhed

Arbejdet og måden at arbejde på ændrede sig med begyndelsen af ​​den nye coronavirus-pandemi. Nu skal nogle vaner, der blev erhvervet i karantæne, respekteres.

Hybridarbejde giver for eksempel den professionelle mulighed for at drage fordel af det bedste, som hjemmekontoret og ansigt til ansigt kan tilbyde. Med den er der mulighed for at få mest muligt ud af familien, arbejde i forskellige miljøer og fortsætte med at møde kolleger på ugentlig basis.

Mere end det kommer fleksibiliteten også af, at medarbejderen har frihed til at tage sig af personlige forhold uden at bekymre sig om at blive talt om på arbejdet. At kunne bestille en lægetid eller gå tidligt for at hente barnet i skole, uden at nogen i servicen opkræver, kan være gode eksempler.

Dette er en udveksling, som virksomheden foretager for at garantere medarbejdernes tilfredshed og give mere frihed, så de kan være opmærksomme på personlige og professionelle forhold med samme intensitet.

2. Tilbyd fordele

Talentfastholdelse er tæt forbundet med at tilbyde fordele, der giver mening for medarbejderen. Fordele, der stikker af fra det åbenlyse, og som bringer mere lethed og praktisk ind i hverdagen og trivsel for medarbejderne gør hele forskellen.

Tjek nogle ud over det sædvanlige ideer:

 • gymnastikgodtgørelse
 • mental sundhed program
 • Foredrag og programmer, der underviser i finansiel uddannelse
 • Udbud af supplerende kurser
 • Rabatter i apoteker og klubber

Der er meget mere at tilbyde end livsforsikringer, sygeforsikringer og transportkuponer. Sørg for at lede efter partnere, der kan hjælpe din virksomhed på denne rejse.

3. Giv feedback med jævne mellemrum

En god måde at opmuntre dine medarbejdere til at forbedre sig på er at køre et par feedbackrunder i løbet af året. Oprettelse af en tidsplan og køreplan for, hvordan disse møder udføres, kan hjælpe med at organisere dette arbejde bedre.

At introducere den professionelles styrker, hvad han kan begynde at gøre for at vokse og hvad han bør undgå for ikke at skade sig selv er gode emner til at styre samtalen.

Derudover er det at lytte til, hvad han har at sige og forventningsafstemme, også gode ideer for begge parter til at forstå hinanden og hjælpe hinanden i deres daglige arbejde.

4. Forstå samarbejdspartnerens profil

En ny type professionelle begynder at komme ind i erhvervslivet. Gen Z er mere fokuseret på at nyde livet fuldt ud, tilbringe tid med venner og familie og have unikke oplevelser.

At forstå deres forhåbninger og overbevisninger er en stor udfordring for fremtidige ledere. At arbejde med en generation, der er helt anderledes end din, og som leder efter noget andet, kan være udfordrende, så det er vigtigt at tale med dem.

Frokoster og glade timer er fremragende måder at føre mere åbne samtaler på og uden de blokeringer, som arbejdsmiljøet eller online møder kan medføre. At skabe bånd til dit team er afgørende for god ledelse og fastholdelse.

5. Sæt pris på godt arbejde

Sørg endelig for at opmuntre og anerkende det gode arbejde, dit team har udført. Incitamenter såsom lønstigninger, kampagner, gaver og eksklusive fordele for partnere kan være en fantastisk måde at begynde at værdsætte godt arbejde.

Hvad med at lodde en tur ud med en ledsager og alt betalt af virksomheden for medarbejderen med de bedste resultater? Vi er sikre på, at mange mennesker vil dedikere sig til at opfylde målene og stoppe med at blive imødekommet.

Positive stimuli og anerkendelse kan trods alt gøre en forskel i medarbejdernes dagligdag og trivsel, hvilket giver et endnu stærkere tilhørsforhold og påskønnelse.

Glem ikke, at stille afskedigelse er en tendens, der har taget fart på det seneste, men som hurtigt kan ende med handlinger fra dine ledere og din virksomhed.

Kunne du lide de tips, du har set indtil videre? Så benyt lejligheden til at anvende dem i din virksomhed og fortæl os derefter, hvad resultatet var. Held og lykke!

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *