hvad er det til, og hvorfor skal det investeres

Du ved, hvor meget arbejde det kræver at finde gode fagfolk. Der skal gennemføres en hel proces til dette, at annoncere ledige stillinger de rigtige steder, modtage CV’er, interviewe kandidater, nogle gange gennemgå flere udvælgelses- og testfaser, involvere flere fagfolk fra virksomheden, indtil du når den rigtige person til det, du har brug for .

Efter at have valgt, hvem der skal besætte rollen, er det nødvendigt at indsætte ham i organisationens rutine, det vil sige at integrere ham. Så langt så godt, det er tidskrævende, men det er en grundlæggende proces.

Problemet starter, når den nye medarbejder efter integrationen kommer med nyheden om, at han af en eller anden grund skal forlade virksomheden. Alt hans arbejde går i vasken, fordi han ikke fik medarbejderen.

Og endnu værre: Du bliver nødt til at finde frem til, hvem der skal afløse dig hurtigst muligt, i endnu en udtømmende udvælgelses- og integrationsrejse, hvor du spilder mere tid og uden den professionelle, der allerede burde gøre en forskel i den rolle.

Det er her træning kommer ind. onboarding: for at hjælpe dig med at lave en integration, der er i stand til at fastholde fagfolk og dermed have mere produktivitet, ikke mindre.

Vigtigheden af ​​træning onboarding

Virksomheden der afholder uddannelse onboarding velstruktureret, det vil sige, at den har en stærk integrationsproces, fastholder ikke kun medarbejdere, men øger også produktiviteten.

Dette er, hvad søgningen viser De sande omkostninger ved en dårlig leje – De sande omkostninger ved en dårlig leje – udført af Brandon Hall Group: Når virksomheder ikke standardiserer deres integrationsproces og ikke er i stand til effektivt at inkludere nye medarbejdere i deres kultur, er der et fald i præstationer og engagement.

Organisationer, der er opmærksomme på onboardingforbedre fastholdelsen af ​​nye medarbejdere med 82 % og produktiviteten med mere end 70 %.

Virksomheder med svage onboarding-programmer mister tilliden til deres kandidater og er mere tilbøjelige til at miste dem i det første år.

Desuden, hvem vil ikke gerne vide, at deres medarbejdere er tilfredse og glade for at arbejde for virksomheden? Det er klart, at lykke er direkte forbundet med produktivitet og bedre resultater.

Men hvordan laver man en onboarding effektiv?

træningstjekliste onboarding

For ikke at glemme noget vigtigt, når du tiltræder medarbejderen, skal du oprette en tjekliste det er grundlæggende.

Du skal huske på, at når medarbejderen føler sig velkommen og behørigt integreret i virksomheden, vil medarbejderen føle sig fri til at fokusere på deres opgaver fra begyndelsen, uden at fare vild eller bange, og hurtigere tilpasse sig organisationens kultur.

Det var allerede en lang proces at finde den nye medarbejder, og du vil da heller ikke spilde meget mere tid med din tilpasning, vel?

Det er på integrationstidspunktet, at du skal:

 • give den nødvendige vejledning, så resultaterne opnås: fortæl virksomhedens forventninger til medarbejderens præstation, og hvordan virksomheden vil stille alle forudsætninger for, at han kan udføre denne funktion;
 • bringe medarbejderen tættere på organisationen, fortælle om deres historie, deres værdier, hvad de ønsker at opnå på kort og lang sigt som virksomhed, og hvordan de forventer at regne med dem til dette;
 • fremlægge teknisk information for at arbejdet kan være effektivt, såsom software og anvendte metoder, samt indsættelse i programmer, oprettelse af passwords mv.
  skabe et tilhørsforhold: få medarbejderen til at føle sig “hjemme”;
 • sikre, at medarbejderen er tilfreds: tal åbent med ham, så han taler åbent med dig, og gennem gennemsigtighed går alle i samme retning.

Hvad må man ikke mangle på træningstjeklisten onboarding

Når man tænker på de punkter, der er nævnt ovenfor, involverer en tjekliste, der kan hjælpe dig meget til at gennemføre en vellykket integration, de fire trin nedenfor.

1. Design din struktur

Du skal meget tydeligt vise den eller de nye medarbejdere, hvordan din virksomhed er struktureret, og hvordan tingene fungerer. Så kort:

 • sektorer, ledere og hierarkier;
 • hvad er ansvaret for hver stilling;
 • værktøjer, processer og bedste praksis ved brug af dem;
 • organisationens mission, vision og værdier;
 • god praksis og virksomhedspolitikker.

Alle disse bør fremgå af introduktionen til din træning.

2. Lav en plan

For at lave denne introduktion og vise alt, hvad der er vigtigt under træning, uden at glemme noget, planlæg at vide:

 • hvilke materialer og indhold, der skal indsamles og produceres for at formidle information klart og endda kreativt;
 • hvad der vil være på hvert trin: efter introduktionen kan du planlægge en dynamik for nytilkomne til at deltage eller involvere hele holdet, om der vil være et lille cocktailparty, om ting som en notesbog, kuglepen, t-shirt osv. vil blive delt ud – det er fede dele til noter inden træningen begynder;
 • hvilke værktøjer kan bruges til at optimere resultater, hvordan du kan vise alt på en mere interaktiv måde, der fanger dit publikums opmærksomhed;
 • hvor lang tid hver aktivitet vil tage: lav et skema, så du ikke farer vild, måske endda score det i begyndelsen af ​​træningen, så alle kan være mere forberedte på, hvad der kommer;
 • hvem skal tage sig af hvert trin, hvilke fagfolk der skal udføre hver del – det er vigtigt, at ledere og ledere deltager;
 • hvor meget du vil bruge til dette, og hvordan du laver materialer, der kan genbruges i ny uddannelse – hav et budget;
 • tænk også på en måde at måle tilfredsheden med processen, selv ved at lave en simpel undersøgelse til sidst, endda ved at bede om forslag, der kan være nyttige for dig til at forbedre dette meget vigtige skridt i din virksomhed for de næste medarbejdere, der tiltræder.

3. Kør programmet

Med planlægning i hånden er det tid til at gennemføre træningen onboarding. Vær klar til det uventede. Planlægningen er netop for at alt går så tæt som muligt på planen, selvfølgelig for at opnå positive resultater, men nogle ting kan tage længere tid eller mindre, end du havde regnet med.

Dediker derfor altid lidt mere tid i skemaet til hver planlagt aktivitet, så dit skema ikke ender med at blive totalskadet, hvis noget går ud af det planlagte parameter, i endnu højere grad hvis du gør offentligheden opmærksom på tidspunkterne for hver handling.

Tillad alle at deltage og gør ikke træningen til en monolog.

4. Glem ikke at følge op

Bliv ved med at give al den nødvendige støtte til den nye professionelle, selv efter træning, så din indsats ikke går ud over en første dag eller første uges tale. Giv konstant feedback og spørg, hvordan han har det.

Fra tid til anden, prøv også at evaluere, hvilke resultater onboarding bringes til din virksomhed.

Bliv ved med at ændre det nødvendige, da det kan trænge til justeringer, og vær klar til at høste de gode frugter, der helt sikkert vil komme!

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *