Hvad er Lattes Curriculum, og hvad skal man ikke skrive på dit

Lattes læseplan er meget efterspurgt af akademiske institutioner, da den er ret specifik og helt anderledes end andre. Som den, der bliver sendt på jagt efter et job.

Stillet over for dette ved mange stadig ikke, hvordan man laver dette dokument korrekt, selvom det er ekstremt vigtigt i forskellige personlige og professionelle aspekter. Her vil du tjekke mere om det.

Hvad er en lattes læseplan?

Lad os først definere dette pensum.

Således er lattes et dokument, der involverer alle de akademiske og professionelle data for en person. Disse data er på platformen af ​​samme navn (Lattes).

Det er værd at sige det denne side administreres af National Council for Scientific and Technological Development, en “arm” af den føderale regering.

Grundlæggende er ideen med denne læseplan at have alle oplysninger om banen for brasilianske studerende, professorer, videnskabsmænd eller endda forskere. Derudover er det uundværligt for dem, der skal følge med og søge vækst i området. Værktøjet bruges i høj grad af universitetsstuderende til at begynde at få plads på det akademiske område, såsom forskningsbevillinger.

Det er også vigtigt at undgå ophobning af information og regelmæssigt opdatere dataene. Det akademiske liv er trods alt normalt travlt og fyldt med begivenheder. Kort sagt, det er et udstillingsvindue for, hvem den professionelle/studerende er og vil hjælpe dig med dine karriereplaner, udnytte og vinde stipendier, til master og doktorgrader eller endda at blive accepteret på en vigtig institution.

Det er det i hvert fald denne læseplan, der bringer en række fordele for din fremtid. Ikke kun til bevillinger og forskningsudvikling, men til professionelle partnerskaber, kontakt med tredjeparter og endda nem adgang til nøjagtige oplysninger. Da de præsenteres i en juridisk og funktionel platform.

Hvad er forskellen mellem curriculum lattes og vitae?

Sammenfattende præsenterer Lattes-pensumet individets akademiske bane. Som et resultat er mønsteret meget specifikt, og denne information er tilgængelig på platformen.

På den anden side er vitae fagets faglige bane. Der er flere typer CV, med en mere åben struktur, som kan gøres i enhver teksteditor.

Det er ikke tilfældigt, at du kan finde curriculum vitae med eller uden billeder, med specifikke genstande eller ej, blandt andre variantkarakteristika. Ofte skaber den professionelle sit ud fra den historie, der skal præsenteres.

Hvordan laver man et lattes-pensum?

Nu skal vi lære dig, hvordan du laver dit CV. Til dette er det værd at bemærke, at platformen, hvor disse oplysninger vil blive indsat, er offentlig og helt gratis. Så lad os gå trin for trin:

 • Få adgang til Lattes-platformen;
 • I højre side, under Direkte adgang, skal du klikke på “registrer ny læseplan”;
 • Vent på, at den nye fane åbnes;
 • Grundlæggende påfyldning starter med nationalitetslandet, e-mail, e-mailbekræftelse, adgangskode og adgangskodebekræftelse;
 • Klik på “næste”;
 • I andet trin skal du udfylde felterne med dine personlige oplysninger, såsom fødselsdato og fulde navn;
 • Efter hvert trin skal du klikke på næste;
 • De andre trin er med boligoplysninger (adresse), afsluttet og igangværende akademisk uddannelse, data om, hvor du arbejder, information om ekspertiseområdet;
 • Til sidst sender du disse data og venter i 24 timer på, at de bliver indtastet på platformen.

Sammenfattende er der ingen større vanskeligheder ved denne proces, da alt vil være i velopdelte blokke. Det vil sige, at du gennemfører hvert trin efter, hvad der bliver spurgt om.

Vigtig

I aktivitetsfeltet vælger du blandt de tilgængelige muligheder og vælger derefter det specifikke aktivitetsområde. For eksempel inden for humanvidenskab er grenene af filosofi, sociologi, historie osv.

At gennemføre lattes-pensumet er ikke svært, men det kræver ro og tålmodighed at udfylde alle de tomme felter korrekt og bekræfte, at der ikke er fejl.

Hvordan bruger du CV’et til din fordel?

Den største fordel ved dette pensum er, at du kan udforske, hvad der passer dig bedst. Primært de materialer han allerede har produceret eller de projekter han har deltaget i.

Udnyt derfor styrkerne i dit akademiske liv, når du gennemfører trinene, såsom:

 • Job udført;
 • Foredrag og interviews;
 • Artikler og medforfatterskaber;
 • Begivenheder, såsom kongresser, messer og udstillinger;
 • Undersøgelser;
 • Tekster på kanaler eller blogs;
 • Forsknings- og udvidelsesprojekter;
 • Boder der deltog;
 • Fremmedsprog han mestrer.

Generelt er det ideelle at åbne dit CV sammen med eksamen og gradvist opdatere det, efterhånden som du udvikler dig. Men du kan også udfylde det nu og fortælle om aktiviteter og oplevelser, du har tilegnet dig undervejs.

For det, tippet er at samle al den dokumentation, du måtte have brug for, understøttende dokumenter, identifikation og mere. Ligesom diplomer og certifikater. Alt dette vil hjælpe dig i processen. Da det vedrører en akademisk profil, jo højere din autoritet, jo bedre.

Til sidst skal du vælge et professionelt billede, der skal indsættes i CV’et, som viser det intellektuelle problem. Ingen afslappede, afslappede billeder og dem, der populært bruges på sociale netværk, er angivet, især ved brug af filtre.

Hvad skal du ikke have på dit latte-cv?

Endelig adskiller vi de vigtigste fejl, som brugerne begår, når de udfylder lattes-pensumet, som bør undgås. Det er trods alt seriøs information, der kan hjælpe dig med at nå dine fremtidsdrømme.

For meget information på det forkerte sted

Mens du udfylder, vil du se et oversigtsområde.

Som navnet siger, skal informationen der være klar, sammenhængende og direkte. Derfor er det ikke indiceret at overskride denne idé og præsentere alt på en opsummeret måde.

Tipset er kun at sige det, der virkelig er nødvendigt, uden at give følelsen af, at du siger for meget, tilføjer flere ting til en situation eller sådan noget.

data gentagelse

Generelt er Lattes en direkte og uattraktiv platform for den almindelige offentlighed, selvom den er væsentlig for det akademiske område.

Vær derfor opmærksom på ikke altid at gentage den samme information på forskellige punkter. hver ting har sin plads.

Symboler og unødvendige ord

Her behøver du ikke bekymre dig om at indsætte anførselstegn for at sige jobtitler, stjerner eller endda bindestreg. Samlet set er de helt unødvendige.

Nogle punkter kan endda vises som et spørgsmålstegn (en platformskonvertering), så det er interessant at undgå dem.

Unødvendige ord bør også undgås. Hvis du for eksempel deltog i en rejse eller et kursus, så skriv blot navnet på arrangementet, og intet andet.

glem opdateringer

En af de store realiteter i det akademiske liv for dem i feltet er forandring. Der opstår jo nye kurser og arrangementer. Samt nye færdigheder.

Det er derfor vigtigt at opdatere, når det er nødvendigt, når du har nye oplysninger til platformen. Det være sig kurser, arrangementer, e-mail, materiale eller endda resuméer. Det samme gælder tekniske produktioner som magasiner, interviews med mere.

Artikel sider

Når en person vil søge på dit lattes CV og se en artikel, der er interessant, vil han gerne have adgang til det. Netop derfor bør du gøre artikelsiden tilgængelig.

Selvom det ikke var kendt af mange tidligt, er dette pensum grundlæggende. Så gå over til platformen og fyld din med det samme!

Læs mere:

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *