Hvad virksomheder skal holde øje med på dette års konference

Det er tid til at vågne op. Advarsler stiger om, at vi nærmer os vendepunktet, hvor klimaændringer er irreversible. Beviserne er overalt og stirrer os alle i ansigtet.

Fra utallige naturbrande i Sydeuropa til rekordstore hedebølger på tværs af kontinentet og uhyggeligt varmt vejr i slutningen af ​​oktober, giver disse ekstreme begivenheder næring til voksende bekymringer om klimaændringer og deres ødelæggende virkninger.

Vi skal endelig vågne op, og det er vores ansvar at handle sammen og effektivt mod klimaforandringerne. Vi håber, at dette års COP27 vil producere et klart engagement og beslutsom, positiv handling.

Mens nøglebeslutningstagere fra regeringen, erhvervslivet og ikke-statslige organisationer (NGO’er) samles til COP27-topmødet i Egypten, er udfordringen for virksomheder at fremme miljø-, social- og regeringsindsatsen (ESG), der gavner mennesker, virksomheder og planeten. For dem af os, der arbejder i teknologiindustrien, betyder det, at vi bliver mindet om vigtigheden af ​​at innovere og finde nye måder, hvorpå vi kan hjælpe med at reducere emissioner.

Virksomheder, der ønsker at være på forkant med konkurrenterne og skabe meningsfuld forandring, har i stigende grad brug for at integrere ESG-mål i deres strategi. Nutidens forbrugere er meget opmærksomme på, hvordan brands, de interagerer med, positionerer sig i vigtige emner som klimaændringer, social retfærdighed og forretningsetik. Ifølge PwC ville mere end tre fjerdedele (76 procent) af forbrugerne “afbryde båndet til virksomheder, der ikke opfører sig hensigtsmæssigt over for medarbejdere, samfundet og miljøet”.

Her vil vi opsummere de centrale temaer fra topmødet, som virksomheder bør være opmærksomme på og overveje, når de planlægger deres egne ESG-forpligtelser og handlinger.

De Forenede Nationers (FN) klimakonference: En kort oversigt

Den første FN-klimakonference fandt sted i 1995. På det tidspunkt mødtes repræsentanter for lande, der var underskrivere af FN’s rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC) i Berlin. UNFCCC blev underskrevet af mange lande rundt om i verden i 1992 med det formål at begrænse den gennemsnitlige globale temperaturstigning. Paris-aftalen er nok det mest bemærkelsesværdige resultat af COP-klimakonferencerne siden da. Forhandlet under COP21-topmødet i Paris i 2015, sætter den et mål om at holde den globale opvarmning et godt stykke under 2°C med et mål om at begrænse den til 1,5°C. COP26-topmødet, der blev afholdt i Glasgow sidste år, bragte 197 lande sammen for at fremskynde indsatsen for at reducere drivhusgasemissioner og bekæmpe klimaændringer.

COP27: Hvad er omdrejningspunkterne på dette års klimakonference?

Spørgsmålet om klimaændringer var også i fokus på COP27, som fandt sted i Egypten i november. Fokus var på finans, fossile brændstoffer og industri. De vigtigste fokusområder er:

  1. Dekarbonisering af industri og transport

    Kulstofintensive aktiviteter, materialer og brændstoffer er en stor udfordring på vejen mod at nå Paris-aftalens 1,5 graders mål. Der kræves betydelige investeringer og planlægning for gradvist at erstatte kulstofintensive materialer og brændstoffer med renere og mere miljøvenlige muligheder. Mange erhvervs- og industriledere har sandsynligvis været meget opmærksomme på samtalerne om disse spørgsmål og gør en indsats for at integrere dekarbonisering i deres strategier og operationer.

  2. klimatilpasning

    Ifølge den seneste IPCC-vurderingsrapport lever næsten 3,3 milliarder mennesker i regioner, der er særligt berørt af klimaændringer. Finansiering til klimatilpasning er derfor afgørende for at støtte de mest udsatte samfund. Men ved siden af ​​de åbenlyse humanitære, miljømæssige og etiske motiver er der også et stærkt økonomisk argument for klimatilpasning. Erhvervs- og industriledere vil helt sikkert have dette på sinde ved COP27.

  3. Natur

    Natur og arealanvendelse vil spille en nøglerolle i at begrænse den globale opvarmning til 1,5°C. Fremtiden for arealanvendelse, fødevareproduktion og beskyttelse af naturlige miljøer som skove og have er et stort fokusområde. Bevaringsgrupper, videnskabsmænd, aktivister og ngo’er er involveret i diskussioner om dette emne.

  4. mad og vand

    Der er meget at diskutere om fødevaresystemer, vandforsyning og virkningerne af oversvømmelser og tørker forårsaget af klimaændringer. De mest berørte lande, samfund og virksomheder vil derfor sandsynligvis holde fødevare- og vandsikkerhedsdebatten højt på COP27-dagsordenen. Sidste års ekstreme oversvømmelser og tørke vil også være en prioritet.

Hvad fokuserer Den Europæiske Union (EU) på ved COP27?

EU har understreget, at dets hovedprioriteter for COP27 vil være at stoppe subsidier til fossile brændstoffer, udfase kulforbruget, reducere metan-emissioner og tilpasse målene til 1,5 graders mål.

Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen, sagde: “Vi skal arbejde utrætteligt for at tilpasse os vores klima – og gøre naturen til vores første allierede. Derfor vil vores union presse på for en ambitiøs global aftale for naturen senere i år på FN’s konference om biologisk mangfoldighed i Montreal. Og vi vil gøre det samme ved COP27 i Sharm el-Sheikh.”

Driving ESG: Virksomheder driver forandring

Jagten på 1,5°C er en global indsats. Det betyder, at virksomheder over hele verden skal gøre deres del for at reducere udledningen af ​​drivhusgasser og samtidig sikre arbejdstagernes trivsel og miljøbeskyttelse i deres forsyningskæder. For organisationer, der ønsker at måle fremskridt, gøre en forskel og forberede sig på eventuelle strammere regler i løbet af det næste årti, er det afgørende at handle nu ved at planlægge og handle.

Uanset udfaldet af COP27, har vi som virksomhed et ansvar for at prioritere ESG og integrere grønnere og renere processer i vores daglige drift. For at gøre dette skal vi være modige, fantasifulde, vedholdende og hurtigt tilpasse os skiftende forhold.

ESG og teknologi

ESG bliver stadig vigtigere for virksomheder, især i Europa. Ifølge en undersøgelse fra 2022 fra Harvard Law School Forum om Corporate Governance identificerer næsten en tredjedel (31%) af europæiske investorer ESG som “central” i deres investeringstilgang, sammenlignet med 22% i Asien og Stillehavsområdet og 18% i Nordamerika.

Det er med andre ord klart, at ESG og overgangen til en lav-carbon forretningsmodel vil spille en stadig vigtigere rolle i virksomhedernes beslutningstagning og planlægning.

Så hvad skal virksomhederne tage nu? Svaret vil naturligvis være forskelligt for hver virksomhed og organisationsstruktur – og det er her, teknologi kan hjælpe. Implementering af de rigtige teknologiske løsninger kan gøre det muligt for organisationer at eliminere spild, øge effektiviteten og understøtte emissionsreducerende aktiviteter såsom fjern- og hybridarbejde.

Vi tænker ofte på teknologi som et værktøj til at øge produktivitet og overskud, men det kan også være en stærk allieret for ESG-aktiviteter og -målinger. Starten af ​​COP27 minder os om, hvor meget det haster med at tackle klimaforandringerne. Selvom opgaven kan virke skræmmende og skræmmende, kan vi alle bruge de værktøjer, vi har til rådighed, til at gøre vores lille del for at skabe den forandring, vi alle har brug for, og sikre vores overlevelse.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *