Hvordan fungerer den virtuelle udvikling af teams?

Hvis du har en lederstilling i erhvervslivet og/eller arbejder inden for personaleområdet, har du sikkert hørt om virtuel teamudvikling. Hvad med at forstå emnet bedre?

Tendensen til at popularisere metoden ledsager den voksende indsættelse af teknologi på alle områder af hverdagen, herunder kontorer, industrier og handel. Dermed fremstår det som et alternativ eller, afhængigt af forretningen, den eneste måde at træne holdet på.

Fortsæt med at læse for flere detaljer om emnet. Vi vil tale om ressourcen, dens betydning, hvordan den fungerer, dens udfordringer, teknologiens indflydelse og hvordan markedet har reageret på den. Tjek ud!

Hvad er virtuel teamudvikling?

Metode, der anvendes til kvalificering, træning og engagement af virtuelle teams, det vil sige i grupper af medarbejdere, der arbejder sammen i forskellige fysiske rum (forskellige byer, stater og endda lande), uden ansigt-til-ansigt interaktion. Disse medarbejdere har måske endda aldrig mødt personligt.

I dette scenarie foregår kommunikation via elektroniske midler, en almindelig måde at arbejde på, især i informationsteknologivirksomheder. Modaliteten bør spredes endnu mere med tendensen til hjemmekontorallerede vedtaget af 3,8 millioner mennesker i Brasilien i 2018, ifølge data fra IBGE (Brazilian Institute of Geography and Statistics).

Den virtuelle udvikling af teamene er fokuseret på personaleledelse i et online-miljø, en interaktion, der skal være meget veltilrettelagt og struktureret for at holde produktiviteten og et godt arbejdsflow på et højt niveau – med straf for at demotivere medarbejdere og forstyrre virksomhedens resultater. Selskab.

I dette scenarie forbliver de sædvanlige bekymringer for en organisations HR de samme: løbende udvikling af medarbejdere (hovedsageligt ledere), styring af effektiv præstation, øget ekspertise af entreprenører, fastholde talenter, afstemme formål, fremme det organisatoriske klima og kultur.

Hvordan fungerer den virtuelle udvikling af teams?

Forestil dig for eksempel, at du ønsker at udvikle færdigheder og evner hos en programmør baseret i Indien. I dag er der virtuelle tjenester på markedet, såsom digitale læringsstier, hvorigennem Kienbaum fremmer online træning og etablerer karriereplaner baseret på en individuel diagnose.

Ud over træning på online platforme – som træner fagfolk og samtidig giver dem fleksible timer til at få adgang til indhold – skal der eksistere flere andre aspekter i den virtuelle udvikling af teams. Se, hvad disse punkter er, når vi beskæftiger os med de vigtigste udfordringer på området i sekvensen.

Afgørende faktorer i den virtuelle udvikling af teams

Det kan endda være nemt at sammensætte et team med analytikere, ledere og supportkoordinatorer, systemer, infrastruktur, programmører og højkvalitetsteknikere. ekspertisemen så meget viden genererer måske ikke de ønskede resultater, hvis teamet ikke ved, hvordan det skal arbejde sammen.

kulturspørgsmål

Det er nødvendigt at analysere fagfolks forskellige overbevisninger og værdier: Mens latinsk kultur har en større forståelse for personlige forhold, har europæere en tendens til ikke at bekymre sig så meget om et emne.

Så måske er det ikke passende for ledelsen at sende en introduktionsmail til alle teammedlemmer, når de for eksempel tager den første kontakt. Foranstaltningen kan være nok for den europæiske arbejder, men virker for upersonlig for chileneren og fjerner ham derfor i stedet for at bringe ham tættere på sin leder.

kommunikationsværktøjer

Sikre, at alle medarbejdere har installeret applikationer og software, nødvendige autorisationer, maskiner, udstyr og andre ressourcer, der er kompatible med kravene og arbejdsaktiviteterne. Sørg også for, at de ved, hvordan de bruger de platforme, teamet kommunikerer gennem, såsom Weebex, Dropbox og Google Drive.

Tilstedeværelsen i det samme fysiske miljø forbinder allerede mennesker i sig selv, men når der ikke er nogen ansigt-til-ansigt interaktion, er god online kommunikation dobbelt vigtig. WhatsApp-grupper er med til at optimere informations- og arbejde f.eks.

Virksomhedens system kan også bruges til udveksling af data. Det vigtige er, at medarbejderen er informeret om alle platformens ressourcer – hans evne til at interagere med andre er trods alt lige så vigtig som hans faglige kvalifikation i dette scenarie.

Klare procedurer og mål

Den virtuelle udvikling af teams kan kun lade sig gøre godt, når alle regler, indikatorer og mål er klare for alle. For eksempel: Hvis virksomheden udfører den digitale vurdering, skal alle medarbejdere fra det øjeblik, de ansættes, være opmærksomme på, hvilke aspekter de vil blive evalueret for.

Tilpasning gør feedbacken mere effektiv, og så den professionelle forstår strukturen i den individuelle udviklingsplan, der gives ham på baggrund af vurderingen. At efterlade nøgleindikatorer og mål meget klare bidrager også til medarbejdernes engagement og arbejdets afslutning.

team identitet

Forstå behovet for at kende hvert teammedlem for at kende den mest effektive måde at kommunikere med ham på, få kulturelle, personlige og professionelle forskelle til at veje til fordel for teamet. Måske er den person, der interagerer mindst i virtuelle møder, din mest kreative medarbejder.

Lederen reagerer bedre på medarbejdernes forventninger, når han kender teamets identitet og hver enkelts særlige forhold. HR-aktiviteter i denne forbindelse har en tendens til at skabe tillid og engagement, vejlede arbejdsadfærd og koordinere aktiviteter på en yderst produktiv måde.

tidsplaner og møder

Undgå unødvendige opkald, der kun tjener til at bringe holdet i kontakt uden udveksling af information, der er nyttig for aktiviteterne. Det er også nødvendigt at respektere tidszoner, når du planlægger et onlinemøde eller starter en live træningsudsendelse.

Hvorfor er virtuel teambuilding en trend?

Med 3,9 milliarder brugere er internettet en forlængelse af offlinemiljøet med en høj kapacitet til at forene og styrke fagfolk over hele verden. Teknologien har gjort det muligt at udføre arbejdsaktiviteter ud over kontorer, hvilket medfører fordele såsom fleksibilitet i tidsplaner og fravær af pendling.

Den virtuelle udvikling af teams er også et godt alternativ for dem, der ønsker at arbejde med et højt kvalificeret team, der ignorerer geografiske afstande. fokus på ekspertise det giver lyse hjerner mulighed for at udføre et godt stykke arbejde ved at bruge de rigtige værktøjer til effektiv kommunikation.

Interne kommunikations- og ledelsessystemer og online læringsplatforme udgør listen over ressourcer, der bruges til uddannelse, kvalificering og engagement af fagfolk.

Den virtuelle udvikling af teams kan holde arbejdsaktiviteterne i perfekt flow, hvis de er godt designet og administreret. Også valget af de rigtige ressourcer til implementeringen bidrager til uddannelsen af ​​den professionelle, synonymt med personlig tilfredshed og afkast for virksomheden.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *