Efterhånden som flere fjernmedarbejdere tager eLearning til sig, er det en stor udfordring at holde dem engageret i længere perioder. I denne artikel beskriver jeg, hvordan L&D-professionelle kan bruge gamification til at drive aktiv læring på arbejdspladsen for at løse denne udfordring.
Hvad er aktiv læring?
Aktiv læring er en undervisningsmetode, der tilskynder eleverne til (i forhold til passiv læring) at engagere sig mere aktivt i læringsindhold. Dette kan gøres gennem diskussioner, gruppearrangementer, casestudier, rollespil, spilbaserede aktiviteter, problemløsning og andre relaterede undervisningsmetoder.
Hvor vigtig er aktiv læring i nutidens arbejdspladsdynamik?
Et kendetegn ved nutidens fjernarbejde er udbredelsen af enkeltpersoner og teams, der arbejder fysisk og geografisk adskilt fra hinanden i miljøer (typisk hjemmet), hvor der er mange distraktioner. At fremme og opretholde læring på arbejdspladsen i sådanne miljøer er mere udfordrende i dag, end det var endda for et år siden.
At omfavne aktiv læring på arbejdspladsen i dag giver betydelig værdi, fordi:
- Fremmer større elevinvolvering;
- Det bryder monotonien af indespærring på samme sted (hjemme) 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og letter læring; Det er,
- Den byder på social interaktion gennem problemløsning, brainstorming og simulering, som også holder fjernmedarbejdere engageret og engageret i læringsprogrammet.
Derudover tilføjer aktive læringsstrategier såsom gamification tiltrængt “underholdningsværdi” til en mangelfuld læringsoplevelse. Dette bringer ikke kun lethed til træning, det fremmer også en følelse af fællesskab, samarbejde og konkurrenceevne – afgørende færdigheder for succes i nutidens arbejdsverden. Deltagelse i aktive læringsstrategier såsom spil, simuleringer og virtuelle øvelser spiller en væsentlig rolle i at udstyre eleverne med de praktiske færdigheder, der er nødvendige for i morgen.
Hvorfor er gamification en god mulighed for at tilskynde til aktiv læring?
I modsætning til at læse træningsmanualer eller se PowerPoint-dias, kræver spil mere engagement. Derfor er en ideel strategi for aktiv læring på arbejdspladsen spilbaseret læring (GBL) [1].
Så hvad involverer GBL, og hvordan passer det ind i bredere træningsstrategier for arbejdsstyrken? GBL henviser til anvendelsen af spil til andre virksomhedstræningsmål. Formålet med at ansætte GBL er at:
- Hjælpe eleverne tilegne sig nye færdigheder;
- Forbedre eksisterende færdigheder blandt arbejdsstyrken;
- Fremme teambuilding og samarbejde gennem holdspil og konkurrencespil; Det er,
- Effektiv adfærdsændring ved at belønne elever, der omfavner og udmærker sig ved den ønskede adfærdsændring, der er vedtaget gennem spillet.
En GBL-strategi kan involvere brug af tilpasset spilindhold, eller den kan involvere tredjepartsspil til at understøtte et træningspensum. Fordi GBL er sjovt (i modsætning til passivt at lytte til podcasts, læse en manual eller læse over PPT-dias), tilskynder det til større engagement og entusiasme blandt eleverne. Dette gør det til et godt værktøj til at fremme aktiv læring på arbejdspladsen.
Takket være dens enorme popularitet og fleksibilitet har gamification fundet bred anvendelighed i aktiv læring på arbejdspladsen. Ikke alene passer det godt med VILT-modeller, men gamification øger også i høj grad effektiviteten af blandet eller fuldt selv-tempo læring. Faktisk, på grund af hvor godt gamification kan tilpasses til applikationer i den virkelige verden, finder virksomhedsundervisere, at det er en yderst nyttig strategi til at understøtte de fleste virksomhedsuddannelsesbehov.
Hvordan drive aktiv læring på den ændrede arbejdsplads med gamification?
Når det er gjort rigtigt, er her nogle resultater fra den virkelige verden. [2] Hvad du kan forvente af gamification:
- 14 % stigning i ekspertviden
- 11 % forbedring af faktuel viden
- 9% stigning i fastholdelsesprocenten
Men for at opnå disse resultater er det nødvendigt at anvende en velgennemtænkt tilgang; Tilfældig indførelse af “spilpauser” vil ikke gøre det trick!
Her er nogle tilgange til at overveje at fremme aktiv læring gennem gamification:
- Kend dine elever
Forstå, hvem de er, hvilken tidligere spiloplevelse de har, og hvor fortrolige de er med de foreslåede spilværktøjer og -teknologier. - Håndter din frygt og bekymringer
Ikke alle elever kan uden videre acceptere gamification som et “seriøst” middel til aktiv læring på arbejdspladsen. Som følge heraf vil de have frygt, angst og mistanke om strategien; succes afhænger af at dæmpe denne frygt. - undgå monotonien
Det er en af de mest almindelige årsager til elevers frafald. Introduktion af spilaktiviteter med jævne mellemrum i løbet af kurset er en måde at bekæmpe monotoni og løsrivelse på. - Lad eleverne styre, hvad der sker
Færdigpakkede spilrutiner afføder fortrolighed, hvilket får eleverne til at miste interessen. Brugen af elevdefinerede variabler (avatarer, roller, miljømæssige indstillinger), forgreningsscenarier og elevdrevne beslutningsveje sikrer, at eleverne altid har kontrol over, hvordan spillet forløber. - Brug velkendte temaer, karakterer, historier og casestudier.
Serialiser din spilaktivitet for at give kontinuitet til et tema eller en historie. Brug karakterer, roller og casestudier, som er velkendte for publikum. Dette giver eleven empati i spillet og opmuntrer ham til at fortsætte med at forfølge hver “episode” med stor entusiasme.
For at kunne udnytte gamification som en aktiv læringsstrategi på arbejdspladsen skal du engagere eleverne, mens de spiller. Gør dette ved at give rettidig og nyttig feedback, tips, kommentarer og anbefalinger. Og glem ikke at belønne elever med badges, point og ranglister for deres præstationer.
4 tips til at drive aktiv læring på arbejdspladsen ændret med gamification
Før du begynder at integrere det for at understøtte aktiv læring på arbejdspladsen, skal du bruge lidt tid på at overveje følgende tips og strategier for at gøre gamification mere effektiv:
- Forpakning versus tilpasning
Modstå trangen til at pre-plotte en bestemt bane under gameplay. Åbn det i stedet for at tilpasse spilstier baseret på elevernes præferencer og valg. Gør dette ved at bruge tilpassede avatarer, tilpassede spilstier og skræddersyede karakterer og roller. - Strikkede historier kontra usammenhængende episoder
Den bedste måde at opbygge (og opretholde) elevernes engagement over længere tid med gamification [3] er at væve en fascinerende historie igennem spillet. Studerende vil finde dette mere attraktivt end at deltage i enkeltbegivenhedsspil. - Holdspil versus individuelt spil O
Aktiv læring på arbejdspladsen sker gennem mere end instruktør-elev interaktioner. Noget af det mest effektive læring sker gennem peer-interaktion, hvilket er hvad holdspil fremmer. - At vinde og tabe er ikke alt.
… men læring, ja! Mens mange studerende (især i holdbaserede spil) elsker at vinde, handler gamification ikke om vindere og tabere. Design i stedet dine spil, så eleverne har flere forsøg på at “få det rigtigt” (dvs. lære).
Vigtigst er det, at bruge gamification som en effektiv strategi for aktiv læring på arbejdspladsen, bruge kontinuerlig, konstruktiv feedback som en mekanisme til at fremme elevernes engagement. I stedet for at give bestået/ikke-bestået feedback, skal du tilbyde eleverne konstruktiv feedback om deres præstationer, så de kan bruge denne feedback til at lære.
Det er en kamp op ad bakke at bevare elevernes engagement i længere perioder ved hjælp af passive træningsmetoder. Gamification er en strategi, der ikke kun fremmer aktiv læring på arbejdspladsen, men også hjælper med at levere bedre læringsresultater.