hvordan man udvikler + 3 dynamik

Udbredt i psykologi refererer udtrykket “emotionel intelligens” til personer, der har evnen til at være opmærksomme på deres følelser. Jo mere viden om sine egne følelser han har, jo mere følelsesmæssigt dygtig vil han være.

Da de fleste mennesker bruger deres tid på arbejdet, er følelsesmæssig intelligens på arbejdet blevet en nødvendighed, da disse tider bringer større faglige og personlige krav med sig.

Af denne grund har vi bragt nogle metoder, der hjælper balance og følelsesmæssig kontrol, og som kan anvendes i hverdagen, med små værdifulde bevægelser til udvikling af selvkontrol.

Men hvad er følelsesmæssig intelligens?

Udtrykket “emotionel intelligens” er et psykologisk koncept, der bruges til at karakterisere individer, der har evnen til at genkende og kontrollere følelser, hvad enten de er deres egne eller andres.

Blandt disse individers færdigheder er evnerne til at være selvmotiveret, vedholde, kontrollere impulser og humør, være empatisk, håbefuld og søge selverkendelse.

Med alle disse egenskaber har individet et højt niveau af Emotional Quotient (EQ), som i dag i høj grad er forbundet med adskillige karrieremæssige fordele og er blevet en del af kravene i rekrutteringsprocesser.

Hvorfor er følelsesmæssig intelligens vigtig på arbejdet?

De fleste situationer på arbejdspladsen kræver beslutninger og forståelse, menneskelige færdigheder, der genererer faglige og følelsesmæssige konsekvenser. Følelsesmæssig intelligens er ansvarlig for at kontrollere forskellige negative og positive scenarier, der opleves i tjenesten.

Den, der har dem, er i stand til at formidle mere tolerance og empati ved at vide, hvordan man bedre kan håndtere modstridende lejligheder, øjeblikke med pres og vigtige beslutninger. Når vi ved, hvad vi føler, er vi i stand til at måle vores reaktioner og ord og sætte os selv i den andens sted.

Alt dette hjælper med at undgå krænkelser, sorger, tilbageslag og opretholder det organisatoriske klima, bevarer kvalitetsrelationer og resulterer i positive indvirkninger på sameksistensen og produktiviteten for alle, der arbejder i virksomheden.

5 tips til at udvikle følelsesmæssig intelligens

1. Skab et positivt miljø

For at folk skal føle gode følelser, har de brug for, at klimaet omkring dem er positivt. Det betyder at give frihed og opmuntring i kreativitet, i udførelsen af ​​faglige færdigheder og i venskabelige og kammeratlige forhold til at hjælpe og udveksle viden på arbejdspladsen.

Det er vigtigt at understrege, at et positivt miljø ikke er et sted, hvor fejl accepteres, men snarere et sted, hvor det forstås, at det at begå fejl er en del af processen, og at lære, rette og irettesætte høfligt og etisk er trin, der skal følges, når det er nødvendigt.

2. Udvikle selverkendelse

Selverkendelse kan udvikles gennem aktiviteter og dynamikker, der genererer refleksioner over holdninger, værdier, følelser og færdigheder. En anden måde at udøve det på er at holde et åbent sind over for meninger, der adskiller sig fra, hvad du normalt tror, ​​lære om forskellige perspektiver og udvikle dig selv yderligere.

3. Øv og tilskynd til empati

Empati skal praktiseres ikke kun i arbejdsmiljøet, men i alle sociale relationer, hvilket bidrager til den generelle udvikling af fællesskabet og ensartet vækst af alle individer, der er en del af det, uden at handle på en diskriminerende måde.

Det er vigtigt at arbejde på empati med projekter, der har til formål at forstå den andens plads og forstå deres behov, der hjælper på en eller anden måde, så målet med det næste bliver opfyldt på en mindre vanskelig måde.

4. Træn Yoga og Meditation

Fordelene ved disse praksisser viser sig på lang sigt, da de kræver konstant træning og udvikling i deres positioner, men de er perfekte og meget velegnede til dem, der søger selverkendelse og selvmotivation. Disse praksisser hjælper med følelsesmæssig kontrol og anerkendelse og afværger negative tanker.

5. Få psykoterapi

Med hjælp fra en psykolog kan du udvikle dine følelser på mange måder og på mange planer. Ved at starte en dyb selverkendelse, vil resultatet opnået gennem sessionerne være anerkendelse og kontrol af dine følelser. Desuden gør hjælpen fra en professionel søgningen mere præcis og sikrer følelsesmæssig forbedring.

Eksempler på dynamik til at arbejde med følelsesmæssig intelligens

Motivationsdynamikker genererer altid interaktion, tilnærmelse og refleksion, men når det kommer til følelser, er det vigtigt at have en psykologprofessionel eller en rådgiver uddannet til at håndtere folks følelser.

Dette skyldes, at minderne og det intime, der skal opdages, kan vække forskellige konsekvenser hos et individ.

Nedenfor er nogle eksempler på dynamikker, der hjælper med udviklingen af ​​følelsesmæssig intelligens.

1. Er du det værd?

Mål: demonstrere Pygmalion-effekten

Nødvendig tid: 30 minutter

Gruppestørrelse: op til 20 personer

Lokal: stort værelse

Nødvendige materialer: ti mønter og et stykke pap med en malet cirkel i midten

Dynamisk trin for trin

  1. Lederen vil bede om to frivillige. De skal forlade lokalet, mens dynamikken forklares for resten af ​​gruppen.
  2. Deltagerne er opdelt i to undergrupper: Gruppe 1 skal opmuntre og motivere den første frivillige og behandle den anden frivillig med ligegyldighed.
  3. Gruppe 2 bør optræde neutralt over for den første frivillige og fraråde den anden.
  4. Den første frivillige kommer ind og opfordres til at kaste mønterne omkring 2 meter væk fra ham og forsøge at ramme dem i den centrale cirkel af pappet.
  5. Gentag med den anden frivillige.
  6. Til sidst reflekterer du over resultatet, og hvordan de frivillige havde det. Lederen introducerer, hvad Pygmalion-effekten er, og vigtigheden af ​​at tro på andre diskuteres.

Bemærk: Pygmalion-effekten er i psykologien det fænomen, hvor jo højere forventninger du har til en person, jo bedre præstationer du.

2. Fremhæv det positive

Mål: forbedre ideer om sig selv ved at udveksle indtryk

Nødvendig tid: 20 minutter

Gruppestørrelse: op til 20 personer

Lokal: stort værelse

Nødvendige materialer: kuglepenne og papir

Dynamisk trin for trin

1. Mentoren bør begynde med at forklare vigtigheden af ​​at erkende det gode i dig selv. Kort efter vil han bede dig om at sidde i par.

to. Alle bør sige til deres partner:

  • To dele af din krop, du kan lide.
  • To egenskaber, han godt kan lide ved sig selv.
  • En færdighed eller viden man er stolt af.

Bemærk: Ingen negative eller neutrale kommentarer kan siges, det positive svar skal findes.

3. Til sidst er der et refleksionsmoment med hele gruppen, hvor udvekslingen vil blive analyseret, om de følte sig trygge ved at tale om sig selv på en positiv måde, om det var nemt at se gode ting i sig selv osv.

3. Brug af metaforer

Mål: lære at udtrykke følelser relateret til et bestemt område ved brug af metaforer

Nødvendig tid: 45 minutter

Gruppestørrelse: 15 personer eller single

Lokal: stort værelse i en gruppe, traditionelt værelse når det er individuelt

Nødvendige materialer: intet er nødvendigt

Dynamisk trin for trin

1. Gruppelederen bør bede alle om at vælge et område af deres liv, de gerne vil reflektere over: arbejde, fritid, familie, venner, sundhed eller hvad du nu kan lide.

to. Hver for sig tænker hver enkelt på historier fra det område, de har valgt, og de følelser og følelser, som disse minder bringer.

3. Derefter skal deltagerne tænke over billedet af de mennesker, der er en del af historierne i det valgte område, og forsøge at begrebsliggøre dem med blot et adjektiv eller et billede, der i virkeligheden ikke er en perfekt menneskelig beskrivelse (øjenfarve, hår, stil osv.) og diskuter med din rådgiver.

4. Folk, der ønsker det, kan dele deres tanker om området med resten af ​​deres jævnaldrende og tale metaforisk om de mennesker, der omgiver disse minder.

Alle disse stimuli vil hjælpe med udviklingen af ​​følelsesmæssig intelligens, som udover at transformere arbejdsmiljøet til et mere optimistisk og imødekommende sted, vækker selvværd og selverkendelse, både afgørende for personlig og professionel vækst.

Han er intelligent, der optrævler sine følelser, for først da er det muligt at kontrollere dem.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *