Hvordan øger man kommunikationskraften gennem historiefortælling?

Ved du, hvordan du øger kommunikationskraften? Storytelling kan hjælpe dig lige nu. Det er trods alt en metode, der bruger ord – med eller uden audiovisuelle ressourcer – til at formidle en fortælling. Denne historie kan fortælles uden for manchetten, eller den kan være underspillet og godt finpudset.

Derfor er storytelling bredt anvendt i forbindelse med læring i organisationer, da det er en vigtig måde at udbrede etiske værdier, principper, kulturelle elementer, meninger og begreber på. Historiefortælling kommer fra begyndelsen og har altid været en af ​​menneskers evner, også før skriftsproget eksisterede. Kunne du tænke dig at forstå mere om dette emne? Så læs videre!

Hvad er fordelene ved storytelling i virksomhedskommunikation?

Folk har kommunikeret meget, men gennem forskellige digitale og virtuelle systemer. I dag er det meget almindeligt, at medarbejdere i det samme team, som arbejder i samme rum, interagerer meget mere gennem apps og e-mails end personligt.

Derfor er menneskelige relationer i virksomhedens miljø blevet ændret, blevet kolde og fjerne – hvilket påvirker interpersonelle relationer mellem medarbejdere, ledere, underordnede og påvirker endda følsomheden af ​​arbejdsteamet – og som følge heraf empati i relationer.

I lyset af dette opstod storytelling fra virksomhedernes behov for at arbejde og udvikle virksomhedskommunikation ved at bruge teknikker som dem, der er udviklet i Kommunikationspyramiden for at:

● øge forbindelsen mellem mennesker;

● hjælpe med engagement ved at skabe større indflydelse på kommunikationen;

● styrke båndene mellem interne og eksterne samarbejdspartnere;

● at dyrke empati på arbejdet;

● motivere og lette bevidstheden;

● øge mødeproduktiviteten med op til 50 %;

● overføre relevant indhold, der opfylder dit mål.

Hvordan laver man god fjernstyring?

I disse dage er ledelse af HR-området og optimering af teampræstation blevet en stor konkurrencefordel. Pandemien har ændret hverdagen for medarbejdere og virksomheder. Flere rutiner blev fuldstændig ændret på grund af hjemmekontoret – og med dem fulgte udfordringer med brugen af ​​nye teknologier, der skulle implementeres for at organisationer forbliver konkurrencedygtige.

Digitaliseringen af ​​processer har været en stor allieret for ledere. Og forudsigelsen er, at selv efter Covid-19, bør denne ændring i nogle tilfælde forblive og blive en realitet – hjemmekontoret bringer trods alt nogle fordele, der resulterer i besparelser for virksomheden. Faktisk arbejdede nogle virksomheder allerede på afstand – der er flere vellykkede sager – og denne modalitet har i høj grad bidraget til deres ansattes livskvalitet.

Men på trods af at det tilbyder en række fordele, vækker én ting stadig bekymring hos HR-chefer: hvordan kan jeg styre teams på afstand og opnå effektiv kommunikation af høj kvalitet?

Strategien, der er fundet, er online træning, såsom dem, der er tilgængelige på Akademy Digital, for at udvikle lederskab og kommunikationsevner. Derudover er brugen af ​​læring gennem erfaring – historiefortælling – et andet meget effektivt værktøj. Ledere har også opfordret deres medarbejdere til at tage praktiske, kortvarige kurser, der arbejder med udvikling af individuelle færdigheder, både personlige og faglige, så nødvendige for succesen for teamet og virksomheden som helhed.

Hvordan skaber man effektiv storytelling?

Storytelling er et meget brugt udtryk, der kommer fra kombinationen af ​​to ord på engelsk, som betyder:

● Historie – indholdet, det vil sige budskabet;

● Fortælle – hvordan man fortæller, kommunikerer – det nytter jo ikke noget at have godt indhold, hvis man ikke ved hvordan man fortæller.

Fortælling har således til formål at give identifikation og mening gennem en enkel historie. Således er det muligt at tilføje medmenneskelighed og empati – at sensibilisere lytteren og bringe varme til fortællingen.

Se disse tre trin:

1 . Karakter

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, hvem karaktererne er, og hvem hovedpersonen er. Det vil således være muligt at etablere et empatiforhold. Til dette bør man vise den persons rutine og ritualer – hvilket giver identifikation og interesse for karakteren. Det er også vigtigt at præsentere, hvor historien foregår, og den forhindring eller konflikt, der skal løses, som hovedpersonen oplever. Husk, at det er vigtigt at bringe denne indledende konflikt op i historien for at fastholde dit publikums opmærksomhed.

2. Forhindringer

Det er det øjeblik, hvor komplikationerne vil stige mere og mere, det er historiens klimaks. Denne anden akt begynder med hovedpersonens svar på den skabte forhindring. På dette tidspunkt bliver konflikterne gradvist mere komplekse. Så hovedpersonen er tvunget til at håndtere det.

3. Slut på din historie

Her præsenteres generelt en sidste krise, hvor hovedpersonen er tvunget til at træffe en beslutning. Stillet over for den endelige krise og dermed klimakset er det tydeligt, at hovedpersonen står over for en konfrontation, og handlingen, der genererede opløsningen, er bevist. Dette er det øjeblik, hvor dit publikum har mulighed for at assimilere, hvad der skete under dilemmaet. Således er det med slutningen af ​​historien muligt at definere opløsningen af ​​de hændelser, der er portrætteret som positiv, negativ eller usædvanlig.

Hvordan man kommunikerer effektivt

Effektiv kommunikation har til formål at bringe effektive resultater, da den har den virkning, at den handling, der vil udfolde sig, er fælles for alle. Så når du vil kommunikere, så svar på følgende spørgsmål:

● er jeg opmærksom på min kommunikation?

● hvem taler jeg med?

● hvordan taler jeg — på hvilken måde?

● hvad jeg taler om — hvilket emne vil jeg tale om?

Ud over disse aspekter er det vigtigt at fremhæve, at det udover at vide, hvordan man kommunikerer gennem ord, er essentielt at vide, hvordan man kommunikerer gennem tonefald og kropssprog. Således vil fortælleprocessen være rigtig effektiv.

Derfor repræsenterer kommunikation med dine medarbejdere succes i forretningen. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man udfører organisatoriske strategier, der balancerer både fornuft og følelser, da:

● fornuften overfører fasthed, objektivitet, klarhed og styrke;

● følelser formidler hengivenhed, tålmodighed, nærhed og hengivenhed.

I det første øjeblik af kommunikation er det også vigtigt at formidle troværdighed og vinde over lytteren. Vær derfor forsigtig med tonefaldet, som er en meget vigtig allieret for at gøre opmærksom på det indhold, du ønsker at formidle og fremhæve. Din kropsholdning, blikket i dine øjne og håndudtryk formidler følelser. En anden vigtig detalje er tøjet, der skal matche publikum, samt farverne og tilbehøret.

Farver formidler følelser eller rationalitet. Tag derfor højde for, at varme farver giver et mere følelsesmæssigt præg, mens kolde farver påvirker på en mere teknisk og rationel måde. Så husk, at det at være bevidst om, hvordan du udtrykker dig, gør det muligt at få det bedste ud af hver enkelt medarbejder i virksomheden.

Derfor, nu hvor du ved, hvordan du øger kommunikationskraften, de fordele og resultater, der er mulige, og du ved, at historiefortælling er en stor allieret i denne henseende — omsæt tipsene nævnt i denne tekst i praksis og høst resultater både i din professionelle liv, som personligt.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *