Hvordan reducerer man arbejdstiden?

I denne artikel kan du finde:
• Hvad er en arbejdsdag?
• Typer af arbejdstider med CLT
• Typer af arbejdstidsplan
• Hvordan beregner man en arbejdsdag?
• Hvornår og hvordan kan jeg reducere min virksomheds arbejdstid?
• Hvordan fungerer arbejdsdagsreduktionen med den foreløbige foranstaltning?

Kriseøjeblikke, der opstår efter hurtige tilpasninger til forretningsstabilitet, er ikke store problemer.

I disse situationer er det lige så vigtigt som at bevare den økonomiske sundhed og sikre medarbejdernes sikkerhed. Til dette er et af alternativerne til at opretholde aktiviteter at reducere arbejdsdagen.

Men hvordan skulle det ske? For at hjælpe dig adskiller vi nogle vigtige oplysninger, som bør analyseres på tidspunktet for andelen af ​​enhver ændring i arbejdsrutinen.

Vi vil også behandle, såsom nye timereduktionsmuligheder og kontraktsuspendering i den nye foreløbige foranstaltning.

Hvad er en arbejdsdag?

Arbejdsdagen er ikke andet end den tid, som arbejderen bruger på at udføre sine aktiviteter i virksomheden, hvilket ifølge CLT svarer til otte tabte timer og 44 timer om ugen.

Og her er et opmærksomhedspunkt: spisetider og medarbejderens rejsetid til virksomheden er ikke inkluderet i denne konto.

Loven er klar. En arbejdsplan behøver dog ikke følge nøjagtigt som otte timer mindre.

CLT præsenterer forskellige typer rejser, som giver fleksibilitet til virksomheder og sikrer en mere effektiv anvendelse. Alt sammen inden for normerne.

1. Normal arbejdstid

Dette er den mest kendte type rejse. I dette tilfælde vil medarbejderen have 44 timers fri fra arbejdet, dog højst otte timer mindre.

Fra det øjeblik denne daglige tidsgrænse overskrides, bruges de senere timer på døgnet som ekstra, det vil sige, at der registreres en stigning på 50 % på normale dage og 100 % på søn- og helligdage. Derudover fastsætter en CLT grænsen på op til to overarbejdstimer pr. dag.

2. Deltidsarbejde

I denne rejse vil medarbejderen højst have en arbejdsbyrde på op til 30 timer om ugen. På denne måde, hvis kontrakten er på 30 timer, eller medarbejderen ikke kan gøre det over tid .

Men hvis kontrakten er på op til 26 timer om ugen, er der mulighed for at tilføje op til seks ekstra timer om ugen.

3. Intermitterende arbejdsdag

Denne type rejse kan forstås som eller kendt som arbejde af freelancer, men selvfølgelig med en signeret pung.

Ifølge Lov nr. 13.467 / 17 denne rejse kan bruges, når leveringen af ​​tjenester sker sporadisk, den kan også bruges til projekter og ændringer i brug, defineret i timer, dage eller måneder.

I denne type kontrakt kan der være en variation mellem aktivitet og inaktivitet. Men en arbejdsgivervirksomhed foretager kun betalingen, mens medarbejderen yder service. Arbejdstiden varierer i dette tilfælde alt efter omfanget af brugen i kontrakten.

4. Nattevagt

Med en periode fra kl. 22.00 til kl. 05.00 kan det variere for landdistrikterne og husdyrsektoren, en arbejdsdag natlig, der har nogle ejendommeligheder.

En times arbejde beregnes til 52 minutter og 30 sekunder efter normal arbejdstid. Derudover skal natbetalingen have en stigning på 20 % i forhold til dagperioden – hvilket er kendt som nattillæg.

Typer af arbejdsplaner

CLT-arbejdsdagen kan også have forskellige variationer, tilpasset de mest forskelligartede sektorer på markedet, lagerindustrier:

5×1 skala

Hver femte dag får arbejderen en fridag. Derudover har han ret til en fri søndag om måneden. Varigheden af ​​det daglige arbejde er i dette tilfælde 7 timer og 20 minutter.

5×2 skala

Hver femte dag gives to dage i træk, de kan være fortløbende eller intermitterende. I dette tilfælde arbejder arbejderen 8 timer og 48 minutter om dagen.

4×2 skala

Medarbejderen arbejder 11 timer om dagen i fire dage i træk, derefter to dage. Typisk arbejder denne professionelle i 20 dage og får yderligere 10 fridage med 220 timer. I dette tilfælde vil han modtage et ekstra overarbejde.

Hvorfor sker det? Tænker på en arbejder, der arbejder på en 5×2 skala (8t48min off) i samme periode. Om 30 dage vil han kun have otte fridage, og han vil arbejde omkring 22 dage, og han vil have omkring 193 timer arbejdet (44 timer x 4 uger + 2 dage i den anden uge). Alt dette i henhold til CLT-reglerne for måneden.

Hvis du sammenligner, skal du bemærke, at de første arbejdstimer efter den anden periode, ekstrapolerer det ideelle antal timer. På denne måde skulle du få cirka 30 ekstra timer (220-193).

6×1 skala

Efter seks dages arbejde har medarbejderen hviledag. Hvis der arbejdes i weekenden, eller medarbejderen kan holde mindre end én søndag fri hver syvende uge på det meste.

12×36 skala

Brugt af fødevarevirksomheder, biler og endda hospitaler, i denne skala, udfører arbejderen opgaver i 12 timer og derefter 36 timer.

18×36 skala

I denne skala arbejder medarbejderen 18 timer i træk og har derefter 36 timer fri.

Skala 24 × 48

Almindeligvis brugt af områder som offentlig sikkerhed, i denne eller professionel skala, arbejde i 24 timer i træk, og derefter er der 48 timer fri.

Og hvordan beregner man en arbejdsdag?

For at beregne en arbejdsdag for et team eller en medarbejder skal du følge disse trin:

Det) Lad os overveje din virksomheds arbejdsdag, mandag, dine medarbejdere beskæftiget otte timer om dagen og om lørdagen brug i fire timer : 8 timer x 5 dage = 40 timer + 4 timer (lørdag)

B) Ifølge CLT foretages beregningen af ​​det månedlige timegrundlag på cirka 220 timer. Derfor, hvis en medarbejder f.eks. modtager 3.000 R$, skal du dividere dette beløb med antallet af månedlige timer:
BRL 3.000 / 220 timer = BRL 13,63

Hvis han arbejder 180 timer om måneden, kan han lave følgende beregning: BRL 3.000 / 180 timer = BRL 16,66

Hvornår og hvordan kan jeg reducere en arbejdsdag i min virksomhed?

Selv før parlamentsmedlemmerne, og ifølge Labour Reform 2017, nedsættelse af arbejdstiden og løn kan søges gennem en overenskomst eller en arbejdsoverenskomst. Men for at være lovlig kræver det deltagelse af den angivne fagperson.

Som midlertidige foranstaltninger fra den føderale regering, på grund af Covid-19, vil undtagelsesvis i de kommende krisemåneder ikke kræves en indikatordeltagelse, men kontrakterne vil stadig blive indgået.

Da vi oplever et øjeblik med pandemi og global krise, annoncerede den føderale regering en foreløbig foranstaltning for at beskytte arbejdere og virksomheder.

Det er værd at forstå, før du fortsætter, en tidslinje for alt, hvad der skete, alt om de vedtagne foranstaltninger.

Den første var MP 927/2020, som fik artikel 18 tilbagekaldt, da den blev betragtet som kontroversiel. Den artikel sagde, at det var muligt suspendere virksomhedens ansattes ansættelseskontrakter i op til fire måneder, men uden den virksomhed, der har betalt deres udgifter.

På grund af dette blev MP 936/2020 i april 2020 vedtaget for at regulere dette spørgsmål.

Denne MP 936/2020 blev omdannet til lov nr. 14.020 / 2020, hvor nedsættelse af arbejdstiden og suspension og suspension af nødvendige kontrakter overholder følgende grænser:

  • løn- og arbejdstidsreduktion på op til 70% i op til tre måneder;
  • suspension af ansættelses- og forbrugeraftaler i op til to måneder; det er
  • mener, at suspendering af en kontrakt var obligatorisk, at det ske med 30 sammenhængende dage (eller hvis en virksomhed beslutter at tilbagekalde denne suspension efter kun at have passeret 18 dage, kunne den ikke længere suspendere eller ansætte den pågældende medarbejder i de øvrige 12 dage, der ville være tilbage ).

I den sammenhæng er det muligt at nedsætte medarbejdernes arbejdstid og løn med op til 70 % eller i mere ekstreme tilfælde suspendere eller ansætte medarbejdere. Men der er nogle regler.

Regler for nedsættelse af arbejdstid og kontraktsuspension

Små virksomheder, med overskud på op til 4,8 millioner R$, kan helt suspendere ansættelseskontrakten i op til to måneder uden at betale medarbejderens løn. Regeringen vil sørge for arbejdsløshedsforsikring til disse arbejdere.

Da medier og store virksomheder kan suspendere kontrakten, men de skal betale 30% af udgifterne, og regeringen vil være ansvarlig for resten, med de beløb af embedsmænd, der er berettiget til arbejdsløshedsforsikring.

For nedsættelser er det muligt at skære 25 % af rejsen og lønnen, alt efter antal timer og mindre arbejde, uden kompensation fra det offentlige. Aftalen kan indgås individuelt uanset lønspænding.

I tilfælde af en reduktion på 25 % til 50 % betaler staten 25 % af arbejderens løn ifølge arbejdsløshedsforsikringen. Hvad angår reduktionen på 50 % til 70 %, vil regeringen betale en kompensation på 50 %. I tilfælde af 70 % har arbejdstageren ret til 70 % ifølge arbejdsløshedsforsikringen.

I disse tilfælde kan der forhandles mere end 25 % for dem, der tjener op til 3.135 BRL, mens de, der tjener mere end 3.135 BRL op til 12.202 BRL, vil blive forhandlet i fællesskab. Hvis over 12.202 BRL, kan aftalen også være individuel.

Men nu i midten af ​​juli 2020 udstedte den fungerende præsident et dekret, der ændrede disse regler vedrørende fristerne for at suspendere kontrakter og reducere rejser.

Før, som vi allerede har nævnt ovenfor, var suspensions- og reduktionsperioderne de samme, henholdsvis to og tre måneder.

Fra nu af kan denne periode forlænges til op til fire måneder (120 dage), som kan opdeles i intervaller på mindst 10 dage (30 dage), der kan forlænges op til grænsen på disse 120 dage.

Dekretet blev lavet for at beskytte virksomheder og arbejdere i denne krisetid og kan være en måde at redde din virksomhed på i de kommende måneder.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *