Hvordan strukturerer jeg min professionelle karriere under krisen?

Det er almindeligt at starte en professionel karriere uden at tænke så meget på langsigtet. Manglen på indledende planlægning og erfaringerne med den udførte aktivitet kan ende med at føre den enkelte til en anden vej end den ønskede, med muligheder, der sætter ham i en anden retning, langt fra hans egentlige ambitioner.

Hvis du befinder dig i denne situation, uden drivkraft eller tid til at stoppe op og effektivt forstå dit nuværende scenarie, hvad med at udnytte kriseøjeblikket, hvor livet ikke længere går med tusinde i timen, til at strukturere dig selv?

Fortsæt med at læse og se, hvordan du tilrettelægger din professionelle karriere for at nå mål, der stemmer overens med, hvem du er i dag og indtager den ønskede plads på arbejdsmarkedet på kort, mellemlang og lang sigt. Tjek vores tips i indlægget og se også serien af ​​videoer, vi har forberedt til dig!

Hvorfor strukturere en professionel karriere?

Kort sagt er svaret: at have veldefinerede mål, der guider dig i dine daglige handlinger. Al planlægning styrer udførelsen af ​​de nødvendige tiltag for at udføre den, en effektiv måde at bevare fokus, disciplin, kropsholdning og holdninger, der fører til opfyldelse af definerede forventninger.

Når en krise – som den vi oplever på grund af Covid-19-pandemien – opstår, bremses markedet, og fagfolk får tid til at revidere deres karriere. Det er således muligt at evaluere dens historie frem til i dag, assimilere de opnåede erfaringer og potentiale og de udviklede færdigheder og kompetencer.

Analysen omfatter også personlige interesser og ambitioner og tilhørsforhold til bestemte fag, områder eller opgaver, der er typiske for en bestemt profession. At forstå hele dette scenarie viser, om dine ønsker er i overensstemmelse med den karriere, der er bygget indtil nu, og den vej, den ser ud til at følge.

Strukturering forhindrer dig i at indtage en høj position på arbejdsmarkedet, blive set som succesfuld af andre, men ikke føle dig sådan. Det præciserer også mål og opretter en handlingsplan, der er i stand til at organisere din rutine, fremme udviklingen af ​​de rigtige færdigheder for at nå det ønskede sted.

Hvad skal man overveje ved strukturering?

En professionel karriere orienteret mod din personlige tilfredshed kan designes baseret på realistiske vurderinger af tekniske og adfærdsmæssige færdigheder. At sætte de observerede karakteristika og hovedmålet på papir hjælper med strategisk planlægning. Se hvilke spørgsmål der kan guide dig i dette projekt.

“Hvad er min professionelle baggrund?”

Hvor du arbejdede, og hvilke stillinger du havde, siger meget om den professionelle du er. Opholdstiden i hvert arbejdsmiljø er også vigtig, da den viser, hvor meget den enkelte har forbedret sig i de aktiviteter, der er udviklet dér, lært det pågældende segment at kende og tilegnet sig organisationskulturen.

Analyser de udførte opgaver. Hvis du for eksempel har været kommerciel analytiker, hvordan vil du så beskrive din arbejdsrutine for en, der aldrig har sat sine ben på kontoret? Hvilke systemer og platforme lærte du at bruge til at udføre dine daglige funktioner?

Angiv også værktøjer, teknikker og metoder, der er brugt – en applikationsudvikler kan mestre PMBOK eller bruge scrum i dit arbejde, forskellige ressourcer, der siger meget om din måde at styre projekter på.

Ud over færdigheder som at udføre markedsundersøgelser, prissætte produkter og tjenester, skabe salgsfremmende handlinger og offentliggøre brandet, skal du også evaluere de mere subjektive. Vi kan nævne forhandlingsevnen, evnen til at tale offentligt og lede teams, overtalelseskraften (almindelig blandt sælgere), kreativitet, gode interpersonelle relationer og robusthed.

“Hvad er min karrierevej?”

Det er nemmere at finde sammenhænge mellem de roller, du har spillet, når din professionelle historie er godt designet. Det er således muligt at assimilere for eksempel, hvilke egenskaber, kompetencer og erfaringer, der førte til, at den kommercielle analytiker blev indkøber af linjen og senere til at fungere som leder eller direktør på et andet område.

At forstå karriereforløbet forklarer endda pludselige ændringer i professionen, da det viser færdigheder, der er fælles for forskellige grene, som personen bærer med sig. En sådan forståelse er væsentlig for at skabe en fortælling, der giver mening for arbejdsmarkedet.

På en sådan måde er det muligt at præsentere individet for de færdigheder og potentialer, der er iboende for ham, dem, der også tages til professionel præstation. Denne opfattelse roser også dens evne til at tilpasse sig forskellige scenarier, overvinde forhindringer og investere i dens udvikling.

“Hvad bragte mig her?”

At analysere tidligere erfaringer og oplevelser belyser de karrierevalg, der gjorde dig til den, du er i dag. Evalueringen fremhæver afgørende øjeblikke, såsom at vælge én salgsfremmende handling frem for en anden, den, der gjorde dig anerkendt blandt reklamekolleger.

At tænke på, hvad der bragte dig hertil, tydeliggør din beslutningstankegang og din professionelle adfærd, trods alt træffes valg hver dag på arbejdspladsen. Når du ser tilbage, kan du se, hvilke muligheder der opstod og blev udnyttet godt, samt de projekter, der var med til at forme dig.

Deltagelse i firmaarrangementer, kurser og rejser kan have styrket din netværk og konsoliderede sit navn i det segment, hvor det opererer – analyser disse fakta omhyggeligt.

Det er også muligt at bruge tilbagemeldinger opnået i vurderinger og gamle præstationsanmeldelser for at assimilere meninger fra kolleger, leverandører, overordnede og kunder om dig. At tage hensyn til opfattelsen af ​​den anden hjælper med at opbygge din fortælling og giver dig mulighed for at drage en parallel til dine fremskridt i din professionelle karriere.

Hvordan kan en konsulent hjælpe?

Der er på markedet virksomheder specialiseret i personaleledelse med mange års erfaring på området, med et højt kvalificeret team udstyret med høj ekspertise i menneskelig kapital, såsom Kienbaum.

Vi er et globalt konsulentfirma med fokus på HR og forretning. Vi leverer tjenester såsom rekruttering af mellem- og seniorledere og ledere, coaching executive- og performance- og kompetencestyringsprojekter. Vi tilbyder også udvikling af successions- og karriereovergangsplaner i vores portefølje.

Der er mange års erfaring med privatpersoner og virksomheder, vide hvordan som kan bruges til at forstå din hidtidige professionelle karriere, personlige ambitioner, interesseområder og hvor du vil hen.

Vores høje tekniske viden inden for HR og forretning hjælper i din undervisning ved at opstille en klar og gennemførlig plan, opbygge en fortælling, der er gunstig for din gode position på arbejdsmarkedet og stadig tro mod dine ønsker.

Udnyt kriseøjeblikket til at tænke over din professionelle karriere med større omhu og opmærksomhed. Det er almindeligt, at folk bliver ledt til andre veje end dem, der stemmer overens med deres profil, deres personlighed og deres interesser, og forbliver i komfortzonen under argumentet om ikke at have tid til at vurdere muligheder godt.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *