Hvordan ved du, hvilke der er dine?

Karriereankre er kombinationen af ​​motiver, færdigheder og værdier, der repræsenterer dine professionelle motivationer. Det er dem, der definerer, hvordan du er i dit professionelle liv, både i dit arbejde og i den virksomhed, du arbejder for.

Der er otte typer af karriereankre, hvis du ved, hvilken der er din, vil det hjælpe dig med at vide, hvilken retning du skal tage i din karriere og dermed blive mere motiveret i dit arbejde.

Samtidig er det vigtigt at forstå, hvad karriereankre er, og hvordan man opdager dem hos fremtidige medarbejdere, så virksomheden kun kan ansætte folk, der er tilpasset dens organisationskultur, hvilket vil give bedre resultater.

I dette indlæg vil du bedre forstå, hvad karriereankre er, lære hver enkelt af dem at kende og finde ud af, hvilken der er din.

» Online rekruttering og udvælgelsessystem

Rekrutter Assertivt med Adfærdsanalyse det er Reducer omsætning med Talent Management!

Med RHbot kan du finde det ideelle talent til hver ledig stilling, hvilket skaber en mere agil og selvsikker udvælgelsesproces. Automatisering bearbejder dig eliminerer fejl og sparer penge!

Tilmeld dig på nedenstående link, prøv vores online fri måde og transformer dine HR-resultater.

Hvad er karriereankre?

Begrebet karriereankre blev skabt af Edgar Schein, som har specialiseret sig i organisationsudvikling og tidligere professor i ledelse ved Sloan School Of Management-MIT.

Dette udtryk er faktisk motivationerne for professionelle. Ifølge Schein skal arbejdsforholdet være gensidigt mellem virksomheden og medarbejderen, da deres behov skal tilgodeses ligeligt.

Dette giver mulighed for mere produktivitet og udvikling af medarbejdernes kompetencer, hvilket vil hjælpe med at udvide virksomheden og få den til at skille sig ud blandt konkurrenterne.

Hvorfor er det vigtigt at kende dit karriereanker?

For ved at kende dine motivationer vil du være i stand til at vælge et job og en virksomhed, der er på linje med dem og dermed få en bedre udnyttelse af dine kompetencer og kunne arbejde tilfredsstillende.

Samtidig med at virksomheder kender deres medarbejderes faglige motivation, vil de kunne forstå, hvordan hver enkelts arbejdsforhold til organisationen er.

På denne måde kan du afstemme dine medarbejderes karriereanker med det, du tilbyder. For eksempel, hvis en professionel søger at arbejde i en specialiseringsstilling, tilbyde kvalifikationskurser og hjælpe ham med at blive placeret i en stilling, der passer bedst til hans kompetencer.

Ellers vil du ikke være i stand til at opnå de resultater, du ønsker med denne professionelles præstation.

Typer af karriereankre

Der er otte typer af karriereankre, som hver især svarer til en faglig motivation. Det er vigtigt at kende dem, så du kan analysere, hvilken der er bedst for dig.

Lad os tjekke:

Teknisk og funktionel kompetence

Til denne første type hører folk, der er engageret i en karriere med specialisering.

De er optaget af at arbejde med deres personlige kapacitet inden for det område, hvor de er eksperter. Det er derfor, de leder efter job, der udfordrer dem og tester deres viden og færdigheder.

Normalt ønsker folk med denne type anker ikke at arbejde i administrative stillinger, som generelt er generalister, men i specialiststillinger som teknikere og specialister.

Generel administrativ kompetence

Mennesker med denne type anker ønsker at udvikle sig i deres karriere og nå administrative stillinger med stort ansvar i den virksomhed, de arbejder i.

Derfor ønsker de ikke at specialisere sig, men forstå de funktionelle områder som helhed for at styre dem. Hans bekymring er interaktionen og integrationen mellem teammedlemmer og resultaterne opnået ved at arbejde sammen.

Normalt sigter disse fagfolk til leder-, CEO-, leder-, koordinator- og supervisorpositioner.

Autonomi og uafhængighed

Denne type anker er relateret til mennesker, der ønsker selvstændighed og autonomi i deres arbejde, og som kan agere efter deres egne forhold.

Folk, der går denne vej, ønsker at gøre tingene på deres egen måde, så de organiserer deres professionelle liv omkring job, der giver dem magten til at vælge.

De er optaget af at være frie og uafhængige, normalt er liberale fagfolk, iværksættere og konsulenter en del af denne gruppe.

sikkerhed og stabilitet

Mennesker, der skal føle sig trygge og stabile i arbejdsmiljøet, hører til denne type anker. De leder efter job, der giver finansiel stabilitet, med pensionsordninger og et godt omdømme.

De er en del af denne faggruppe, der har mange års erfaring i samme virksomhed og embedsmænd.

iværksætter kreativitet

I denne type anker er fagfolk, der kan lide at skabe nye virksomheder og virksomheder. Det er mennesker, der har en iværksætterstribe og ønsker at have deres egne virksomheder.

Normalt kan disse fagfolk gerne tage risici, have udfordringer og skabe ting. Denne gruppe omfatter software- og spiludviklere, arkitekter og fagfolk, der skaber nye teknologier.

dedikation til en sag

I denne type karriereanker bekymrer folk sig ikke så meget om deres færdigheder, men mere om deres ønske om at være med til at gøre verden til et bedre sted gennem deres arbejde.

Det er derfor, din største bekymring er at hjælpe andre. Denne gruppe omfatter lærere, frivillige arbejdere, omsorgspersoner for børn og ældre.

Ren udfordring

I denne type anker er fagfolk, der ønsker at møde umulige udfordringer eller finde løsninger på uløselige problemer. Det er mennesker, der har brug for at føle, at de er i stand til at opnå, hvad de vil.

Det er derfor, at alle dine beslutninger på arbejdspladsen altid har til formål at overvinde stadigt større forhindringer. De er en del af denne gruppe scrum masters og fightere.

Levevis

Denne sidste type karriereanker refererer til mennesker, der ønsker at finde en måde at tilpasse deres professionelle og personlige liv. Derfor ser de ikke arbejdet som den vigtigste faktor, men en del af deres liv, og de er ikke mindre engagerede i deres arbejde.

Disse mennesker ønsker fleksibilitet, og det er derfor, når de søger job, leder de efter virksomheder, der har et mere fleksibelt arbejdsprogram, så de kan balancere deres personlige og professionelle liv.

Blandt de personer, der er en del af denne gruppe, er: fagfolk, der arbejder på hjemmekontoret og konsulenter.

Hvordan finder du dit karriereanker?

Nu hvor du har mødt typerne af karriereankre, er det tid til at finde ud af, hvilken der er din. Til dette er der karriereankertesten, som blev skabt af Edgar Schein.

Han skabte denne test i 1970’erne gennem forskning, han udførte med studerende og fagfolk. Han udvalgte en gruppe på 44 studerende, som interviewede dem om deres akademiske og professionelle interesser.

Schein fulgte udviklingen af ​​disse fagfolk i deres karrierer i omkring 10 til 12 år. På baggrund af interviewpersonernes historie observerede han således, at årsagerne til, at de interviewede valgte deres veje, og følelsesmønstret på arbejdet var i overensstemmelse med hinanden.

På den måde kan han vurdere, at de mennesker, der arbejdede med noget, der ikke passede dem, ønskede at søge en anden vej, der var mere i overensstemmelse med deres værdier.

Denne analyse hjalp ham med at klassificere respondenternes interesser i de otte grupper, vi talte om i det foregående emne. Selvom den blev skabt i USA, er denne test universel og kan bruges overalt i verden, inklusive Brasilien.

Testen omhandler 40 udsagn, som du skal være enig eller uenig i og besvare efter dine interesser. I slutningen af ​​den vil du være i stand til at tjekke resultaterne og dermed analysere, hvad dit karriereanker er.

Spørgsmål til at reflektere over dit karriereanker

Ud over testen er der tre spørgsmål, som kan hjælpe dig med at reflektere over, hvad dit karriereanker er. Lad os møde dem:

Hvad ved du, hvordan du gør bedre end andre mennesker?

Du bør tænke på den færdighed, der skiller dig mest ud for dig, såsom analytisk tænkning, offentlige taler, blandt andre. Så du kan afspejle, hvad du bedst kan lide at lave i dit arbejde.

I hvilke situationer bliver du rost af andre?

Skal du analysere, hvad du gør, som andre anerkender for dit arbejde, har det at gøre med at gøre tingene på din måde, løse et vanskeligt problem eller nå et mål, der vil hjælpe andre mennesker?

På den måde kan du få en idé om, hvad dit karriereanker er.

Hvilken værdi tager du mest hensyn til, når du udfører et job?

Du skal reflektere over værdier, som du virkelig tager hensyn til og ønsker, at den virksomhed, du arbejder for, er på linje med det.

» Udvælgelsesprocesser + Hurtig og effektiv

Rekrutter Assertivt med Adfærdsanalyse det er Reducer omsætning med Talent Management!

Med RHbot kan du finde det ideelle talent til hver ledig stilling, hvilket skaber en mere agil og selvsikker udvælgelsesproces. Automatisering bearbejder dig eliminerer fejl og sparer penge!

Tilmeld dig på nedenstående link, prøv vores online fri måde og transformer dine HR-resultater.

Nu er det op til dig!

I dette indlæg så du, at karriereankre ikke er andet end kombinationen af ​​motiver, færdigheder og værdier, der motiverer dig fagligt.

Dette udtryk blev opfundet af organisationsudviklingsekspert Edgar Schein.

Det er vigtigt for folk at kende deres karriereanker, så de kan vælge et job og en virksomhed, der er tilpasset dem, og udnytte deres kompetencer bedre.

Det kommer virksomheden også til gode, da den kan regne med fagfolk, der vil arbejde med større tilfredshed, med bedre ydeevne, mere produktivitet og resultater.

Der er otte typer karriereankre, herunder:

  • teknisk og funktionel kompetence;
  • generel administrativ kompetence;
  • autonomi og uafhængighed;
  • sikkerhed og stabilitet;
  • iværksætter kreativitet;
  • dedikation til en sag;
  • ren udfordring;
  • Levevis.

For at finde ud af, hvilken type du er, bør du tage en karriereankertest, som er lavet af Schein, gennem svarene vil du vide, hvilken gruppe du tilhører, og du kan tilpasse dit professionelle liv til den.

På denne måde vil du ikke kun have mere tilfredshed på arbejdet, men vil udføre dine opgaver bedre, hvilket bringer flere resultater til den virksomhed, du arbejder for.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *