Hvorfor dit salgsteam har brug for træning i konkurrerende produkter

Et effektivt produkttræningsprogram inkluderer også dine konkurrenter. Lær hvorfor og hvordan en konkurrenceanalyse kan hjælpe dig med at udvikle stærkere salgsteams.

Gør konkurrenceanalyse til en del af din træning

Produkttræning er et stærkt værktøj i din salgsaktiveringsindsats. At holde dine teams opdateret på dine tilbud har indlysende fordele. Men hvad med at træne dem i, hvad der ellers findes derude? Hvor vigtig er konkurrenceanalyse for salgssucces?

Tilføjelse af konkurrentprodukttræning til dine salgsaktiveringsplaner forbereder dit team til succes på et marked i konstant udvikling.

Produkttræning giver dine hold en konkurrencefordel

Med produkttræning fokuserer vi generelt på et dybt dyk ned i detaljerne i vores produkter og tjenester. Dine sælgere øger deres evne til at tale om kundens smertepunkter, funktioner og fordele. Dette hjælper dem med at give bedre kundesupport og skabe en overlegen shoppingoplevelse.

Produkttræning har en direkte indflydelse på opbygningen af ​​langsigtede kunderelationer og øget medarbejderfastholdelse. Men vidste du, at det at uddanne dine sælgere om andre virksomheders produkter også bidrager til disse resultater? Konkurrencedygtig produkttræning giver blandt andet dit personale en grundig forståelse af hvad du tilbyder og som løse dette på markedet.

Hvorfor du bør overveje konkurrentprodukttræning

Tre fjerdedele af virksomhederne siger, at konkurrencemæssig intelligens er afgørende for salgsprocessen. Konkurrencedygtig intelligens involverer indsamling af information og analyse af styrker og svagheder hos andre vigtige industriaktører. Dine resultater giver dig en fornemmelse af, hvor du er på markedet, og hjælper dig med at vide, hvordan du planlægger dit produkts vækst fremadrettet.

At dele disse oplysninger med dine sælgere vil hjælpe dem med at forstå dine styrker og overgå rivaliserende tilbud. At gennemføre konkurrentprodukttræning i din organisation gavner dine salgsteams på mange måder.

Vis det store billede

At lære om industriens konkurrenters produkter er en anden måde at lære om dine. At se, hvordan produkter som dit bliver præsenteret og brugt af kunder, kan afsløre mere om potentialet i dine egne tilbud.

Er der noget, du mangler i dit salgsargument, som du ser andre steder? Eller er der noget, du laver, som andre ikke gør, som du kunne fremhæve som en fordel?

Ekstern produktviden giver dine sælgere en dybere forståelse af branchen. Overblikket sætter dit produkt i sammenhæng. Dette hjælper med at opbygge dit teams tillid til at kunne præsentere dine løsninger. Det giver også flere oplysninger om kundernes behov, så de hurtigt kan identificere og løse problemer.

Afklar dit unikke salgsforslag

At lære kontrasterne mellem dine tilbud og dine konkurrenters tilbud viser dine reps, hvad der får dig til at skille dig ud fra mængden. Hvis der er et hul mellem dine løsninger og andre, kan de pege på, hvordan dit produkt udfylder det.

Brug af andre produkter og tjenester som benchmarks giver dig mulighed for at identificere, hvad der gør din virksomhed, dit produkt eller din tjeneste unik. Når dit salgsteam er klar over, hvad der adskiller dig, vil de være bedre i stand til at tale om dine fordele.

Følg markedstendenserne

Konkurrenceanalyse giver dig mulighed for at se, hvad der sker i din branche som helhed. Du vil være i stand til at identificere ting som, hvilke løsninger folk leder efter, hvordan de implementerer dem, og hvordan de bruger deres budgetter.

Når dine salgsteams har en bedre idé om, hvad folk vil have, vil de se dine produkter med nye øjne. De vil vide, hvordan de skal betjene kunder, hvor de er, og kan endda være i stand til at se potentielle nye målmarkeder.

Kort sagt, at træne dine sælgere i andre produkter giver dem en konkurrencefordel. Det forbedrer også deres selvtillid, hvilket igen øger deres vilje og evne til at advokere for dine produkter og støtte dine kunder.

Hvordan man udfører en konkurrenceanalyse

Selvfølgelig er det nyttigt at forstå markedet fra mere end én vinkel. At tilføje konkurrentproduktviden til din salgstræningsindsats er en win-win for hele organisationen. Så hvordan skal din træning se ud?

Uanset hvilken platform du bruger til at levere din salgstræning, bør visse emner være kernen i det. At levere analyser af følgende 5 områder vil skabe et solidt grundlag for konkurrentens produkttræning.

1. Direkte konkurrenter

Sørg for at afklare, hvem dine direkte konkurrenter er. Fokuser på dem, der gør præcis, hvad du gør for at sammenligne æbler med æbler. Hvis de ikke er et direkte match til dit produkt eller din tjeneste, er det sandsynligt, at mange af de fordele, de promoverer, og deres målmarkedsoplysninger ikke er så nyttige. For at få en klar idé om, hvad der sker på markedet, skal du undgå at henvise til konkurrenter, der kun er løst eller delvist relaterede.

2. Produktsortiment

Forstå alt, hvad dine konkurrenter tilbyder – alle produkter i alle variationer. At kende alle konkurrerende produkter og tjenester hjælper dig med at sammenligne dit eget produkt mere fuldstændigt. Tag fat på aspekter som kvalitetsniveauer, funktionalitet og pålidelighed. At kende udvalget af hver vil hjælpe dine sælgere med at fokusere på mere specifikke fordele ved dit produkt.

3. Pris og fordele

Du skal vide, hvad andre på dit marked sælger, og hvad de tilbyder til den pris. At vide, hvordan priser og tilbud adskiller sig fra dine, forbereder dine teams på at behandle dem, når de taler med kunder. De vil være i stand til at dele årsager ud over prisen at afveje, når de beslutter sig for en løsning.

Tilbyder du for eksempel lignende funktioner til samme eller lavere pris? Hvis ikke, har dit produkt flere eller bedre funktioner, der er prisen værd? Er der nogle fordele, der ikke er så klare i starten, men som er vigtige for den samlede oplevelse? Sørg for, at de er top of mind på en sælgers liste over talking points.

4. Målgrupper

Gennemgå de typiske køberprofiler, som dine konkurrenter sælger til. Hvis deres publikum matcher dit, kan du tale om, hvordan du taler mere direkte til den gruppe. Hvis du bemærker, at en konkurrent udforsker nye demografiske forhold, så udforsk hvorfor. Overvej, hvordan dit produkt også kan tjene denne målgruppe.

Vær også opmærksom på use cases. Hvordan og hvornår bruger folk produkter som dine? Hvilke andre måder kan du starte din egen på? Hvilke andre behov kunne du udfylde?

At lære om målpersonas vil hjælpe dine teams med at fokusere deres indsats på nuværende kunder og nå uudnyttede markeder.

5. Marketingstrategi

Giv et overblik over, hvordan dine konkurrenter taler om deres produkter. Fører de med ét salg eller smertepunkt frem for et andet? Strukturerer de deres løsning i et bestemt sprog, der giver genklang hos købere? At vide, hvordan andre nærmer sig markedet, kan hjælpe dine reps med at tale om almindelige tendenser og bekymringer. Det kan også vise dem muligheder for at pitche dit unikke salgsforslag.

Dine teams vil være bedre rustet til at få dit budskab til at skille sig ud, når de ved, at budskabet, konkurrenterne konsekvent deler med markedet.

Konklusion

Træning af dine salgsteams i andre virksomheders produkter fremmer en dybere forståelse af, hvordan du sælger og støtter dine. Tilføjelse af konkurrentens produkttræning til din salgsaktiveringsindsats giver dig en ekstra fordel. Når dine repræsentanter forstår, hvem dine konkurrenter er, og hvordan de fungerer, kan de konkurrere på mere end blot prisen.

Når du opretter og implementerer konkurrentprodukttræning, skal du huske at opdatere den regelmæssigt. Det er vigtigt at lave regelmæssige konkurrenceanalyser på et marked i konstant forandring. Sæt dine salgsteams op til succes ved at sikre, at de altid har opdateret information.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *