Kan læring ændre verden?

Viden er mere værd for mennesker og organisationer end økonomiske fordele. Det menes, at det er nemt og gratis for alle at få adgang, men er det virkelig? På trods af alt dette er det op til læringsprofessionelle og undervisere at gøre det tilgængeligt for alle og bidrage til at ændre verden.

Vil du ændre din læringstilgang?

Tror du på, at kontinuerlig læring og viden kan ændre verden? Bør ethvert samfund ikke fremme behovet for at lære? Det ville ikke tage lang tid; mennesker lærer instinktivt. Det er programmeret ind i vores genetik. Ellers ville vi være uddøde for tusinder af år siden. Vi lever i en verden, hvor viden og information er mere værd for mennesker og organisationer end økonomiske fordele. Spørg enhver smart person, om de ville acceptere en engangsbetaling eller en livslang strøm af værdifuld viden. Valget er enkelt: Flertallet vil altid vælge viden.

De fleste førende organisationer er udelukkende videnbaserede, og hvis de ikke er det, er de vidensdrevne. Det alene siger meget. Tænk på, at nogle af disse store vidensfokuserede virksomheder har væsentligt færre aktiver og mennesker end traditionelle aktivbaserede virksomheder, og dette videnfokus har også gjort dem væsentligt mere værdifulde. Selv nye iværksættere udvikler forretningsmodeller med information og dataindsamling i tankerne, selvom de producerer eller sælger et produkt.

Tilgængelig viden har en pris

Virkeligheden er, at viden og information er usædvanligt værdifulde varer. En verden af ​​let tilgængelig og ubegrænset viden koster for de fleste. Selv når folk giver det væk gratis (f.eks. Facebook-brugere eller en hvilken som helst social medievirksomhed), ender de samme brugere med at betale prisen i sidste ende. Vil du lære noget nyt eller blot genopfriske din viden? Det vil koste dig. Viden er den nye profitable forretningsmodel. Du tror, ​​at adgang er gratis, men du betaler faktisk for det. Det er lumsk, og jeg kan tilføje som iværksætter, en genial tilgang til at skabe overskud.

Bør viden ikke være gratis og tilgængelig for alle? Burde det ikke være en altruistisk og social ydelse? Hvis nogen kan få adgang til viden og lære, ville det så ikke gavne os alle? Er der måder at tilfredsstille de to mestre af uselviskhed og overskud? Vi er måske ikke de eneste, der tager fat på og besvarer disse og mange andre spørgsmål, men de skal stilles.

Inden du bliver beskyldt for at være venstresocialist, skal du huske på, at jeg er en profitorienteret forretningsmand, og jeg står for en ansvarlig, fri og retfærdig markedsøkonomi. Som mange andre studerer jeg tvangsmæssigt forskellige forretningsmodeller og forbedrer løbende mine egne forretningsmodeller for at sikre, at jeg maksimerer min virksomheds indtægter og overskud. Min bekymring, som jeg håber også vil blive din, er at opdage en model, der sikrer, at alle har adgang til kontinuerlig læring og viden, så organisationer kan realisere profitfordele.

e-læringsressourcer

Wikipedia er måske en organisation, der er lykkedes med en passiv læringstilgang, men det er ganske vist ikke en profitorienteret organisation. YouTube er en fremragende læringsressource; Jeg bruger det meget. Det er gratis for brugere og tjener penge til udgivere og YouTube, men det er ikke en ordentligt struktureret læringstilgang. LinkedIn Learning, en ressource jeg udvikler mange kurser til, er en vidunderlig, formaliseret læringsressource, men den er ikke gratis. Og naturligvis er der mange leverandører, der tilbyder gratis læringsressourcer som webinarer og kurser, men igen har de en implicit bias: at promovere de produkter eller tjenester, de tilbyder, hvilket er forståeligt.

Fortsæt selvfølgelig med at bruge alle disse vidunderlige læringsressourcer med sund fornuft. Grundlæggende forsøger enhver læringsressource at hjælpe med at gøre verden til et bedre, mere uddannet og informeret sted. I disse stadig mere tumultariske tider har folk brug for pålidelige læringsressourcer, de kan stole på. De har brug for ressourcer, der er objektive, giver viden intuitivt, giver troværdig og verificeret viden, er løsningsfokuserede, er bæredygtige og understøttes af et fællesskab.

Ny forretningsmodel for gratis og tilgængelig viden

For nylig udviklede vi en forretningsmodel, som ikke ville krydse hovedet på de fleste iværksættere, og som ikke ville være genstand for refleksion af mange i vores lærde økonomiske paradigme. Målet er at tilbyde specifikt strukturerede og pålidelige e-læringskurser og -ressourcer gratis til organisationer, der fremmer standardiseret faglig vækst og udvikling.

Ja, du læste det rigtigt: gratis! Det er ikke en perfekt løsning, men det er en elegant. De fleste organisationer, især non-profit og professionelle, er udfordret med et eller alle af følgende: evnen og erfaringen til at designe og udvikle e-Learning, belaste de ublu omkostninger forbundet med e-Learning-udvikling og/eller risiciene ved at udvikle Irrelevante e-læringsressourcer.

Denne model eliminerer disse bekymringer og bekymringer. Vi er i stand til at udvikle målrettede kurser til enhver organisation uden omkostninger eller risiko for at imødekomme dit publikums specifikke behov gennem en delt indtægtstilgang. Ved at eje den intellektuelle ejendom, kan kurserne genbruges til enhver anden organisation. Selvfølgelig er der en omkostning for slutbrugerne, efter organisationens skøn, men det er en win-win. En organisation belaster ikke omkostningerne og risiciene forbundet med udvikling af eLearning-kurser, medlemmer og slutbrugere modtager strukturerede og indholdsmæssige læringsressourcer til en reduceret pris, udbydere deler indtægter og er i stand til at genbruge et kursus til gavn for andre organisationer. Åh, og det er let tilgængeligt for alle hvor som helst i verden takket være lærings- og eLearning-teknologier.

Sikkert, du tænker, “Men det er ikke gratis.” Du har ret. Men det reducerer barrierer og adgang til lærings- og videnressourcer markant. Er det ikke formålet? Intet vil nogensinde være 100 % gratis, men med tanke, brud med forudfattede meninger og med en vis kreativitet kan enhver organisation påvirke til gavn for sine mennesker og følgelig påvirke samfundet.

Hvorfor dele denne idé og forretningsmodel? For det gavner alle, hvis det bliver gjort. Det stimulerer også tænkning og kreativitet. Dette er måske ikke den bedste eller perfekte tilgang, men det er et friskt og innovativt perspektiv, der kan så kimen til endnu flere læringsinnovationer. For at være ærlig, vil de fleste mennesker læse denne artikel og derefter gå tilbage til det, de gør i øjeblikket, som om det “virker”. Men virker det? Og selvom det er det, kan det så være bedre end det er? At stille kritiske spørgsmål hjælper med at flytte stenen fremad.

Ændre din tankegang for at ændre verden

Hvis du vil ændre verden, skal du ændre din tankegang. Som Marshall Goldsmith engang sagde: “Det, der fik os her, vil ikke bringe os derhen.” Eller for at fange Gandhis tanker: “Hvis vi kunne ændre os selv, ville verdens tendenser også ændre sig… vi behøver ikke vente med at se, hvad andre vil gøre.” Som jeg har sagt mange gange, er dette tidspunktet for enhver praktiserende læge til at træde op og skinne. Læring og viden er vores valuta, og din rolle er nøglen til at få det til at ske. Del dine tanker, del dine ideer, del hvordan du tror på, at læring kan ændre verden.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *