Logistik 4.0: Koncept og hovedteknologier

Logistics 4.0 kommer som en opgradering til et koncept, der allerede er kendt på markedet, og får nye formater og forståelser. Det refererer jo til en af ​​de mest

På samme måde er det en gradvis forandringsbevægelse i flere processer, primært for at sikre den støtte, som virksomhederne har brug for forbundet med de nye teknologier, der dukker op på markedet.

Så lad os få lidt mere at vide om dette koncept, hvordan man virkelig forstår emnet, samt hvilke teknologier der bliver brugt.

Hvad er begrebet logistik 4.0?

For det første er logistikken “administrativt område ansvarlig for planlægning, eksekvering og distribution af produkter/ydelser”. Men hovedfokus er al transport og opbevaringsmedie.

I dette scenarie er der fire grundlæggende typer, der hver især er ansvarlige for et område: produktion, distribution, reverse og forsyninger. Når vi bringer denne idé til logistik 4.0, taler vi om de nye retningslinjer, som bruger teknologi til at optimere disse operationer.

Gennem dette “partnerskab” bliver systemet mere effektivt og automatiseret og får synlighed og styrke, så driften og processerne forbedres. I denne logistik bruges det gamle koncept, nævnt i begyndelsen, og kombinerer flere komponenter (som er teknologierne). Her kan vi nævne de mest forskelligartede sæt. Fra køretøjer og containere til kunstig intelligens.

Derfor er det en intelligent industri, der er i stand til at opnå det maksimale resultat af, hvad der kan bruges (og tilgængeligt i århundredet).

Det er værd at bemærke, at hovedformålet med alt dette er at sikre bedre udnyttelse af materialer, øge produktiviteten, optimere processer og have en solid arbejdsmodel.

Hvad er branche 4.0 inden for logistik?

Industri 4.0 i logistik præsenterer konceptet om den fjerde industrielle revolution (deraf tallet).

I praksis refererer det til automatiseringsprocessen og integrationen af ​​teknologier.

Så der bliver brugt nye værktøjer, såsom robotteknologi og tingenes internet. Samtidig er der en digitaliseringsbevægelse. Alt dette er gennemtænkt, så interne processer bliver automatiseret.

Det er vigtigt at huske på, at der i øjeblikket er en søgen efter at forbedre virksomhedernes og industriernes funktion. Dette samtidig med, at der sker en reduktion i omkostninger og integration af systemer og sektorer.

Alt er information og effektivitet.

I lyset af alt dette er industri 4.0 inden for logistik god til at forene alle tilgængelige ressourcer og garantere kæderesultater.

Forestil dig, at det ikke er nok, at kun industrisektoren eller kun logistiksektoren vokser. Begge skal have harmoni. Gennem denne fjerde revolution finder dette “partnerskab” sted gennem automatisering af processer.

Som konklusion er logistik fortsat afgørende i industriens proces. Derfor, fra ændringen i den ene eller anden sektor, skal de andre udvikle sig.

Endelig er målet at sikre en mere intelligent, selvstændig produktion med en reduktion af risici.

Hvad er de vigtigste teknologier inden for logistik 4.0?

Velvidende, at denne revolution handler om nye teknologier, der dukker op på markedet, og deres anvendelse i industri, logistik og ledelse. Her adskiller vi de vigtigste for sektoren, tjek det ud:

Kunstig intelligens

Betragtes som en af ​​de vigtigste innovationer på markedet. Kunstig intelligens er ikke en nyere teknologi, men den er blevet populær og har fået ny luft.

På denne måde er AI bringer autonomi til maskiner og systemer. Det vil sige, at uden menneskelig indblanding træffer de databaserede beslutninger, forudsiger fejl, retter fejl, kommunikerer og så videre.

Dette giver større uafhængighed til tjenester og sektorer. Derfor er menneskelige agenter i stand til at dedikere sig til andre (vigtigere) funktioner, der virkelig kræver menneskelig opmærksomhed.

Det er værd at sige, at der er fordele og ulemper ved kunstig intelligens. Der er endda flere nyheder om reguleringen af ​​denne teknologi, selv fra Det Hvide Hus. Uanset hvad, er dens bevidste brug afgørende.

big data

Big Data-teknologi er i stand til at analysere en stor mængde ustruktureret information og definere forholdet mellem dem.

Netop derfor er det uundværligt i logistik 4.0, der sikrer et strategisk syn på tingene og bringer relevante data frem i lyset. Data, der ikke altid kunne bekræftes af et menneske, eller som ville tage måneder.

Ikke underligt, denne teknologi er essentiel i industrien, hvilket øger produktionsflowet hurtigt.

Sky

Skyen fungerer ved at gemme og administrere en virksomheds data eller filer. Derfor letter det adgangen og giver samtidig større sikkerhed.

Snart, du finder nogle variationer som privat og hybrid. Men relevansen her er at spare plads og penge. Du behøver jo ikke flere computere og et helt it-system. Alt er i skyen.

Derudover bringer dette system mobilitet og tilgængelighed på tværs af flere enheder, effektiv genopretning i tilfælde af ulykker og mere. Du kan f.eks. få adgang til det, mens du rejser, i et nødmøde og meget mere.

Internet of Things

Internet of Things er teknologien, der forbinder flere forskellige enheder ved hjælp af det samme sprog gennem internetadgang.

I praksis giver det flere enheder mulighed for at arbejde i harmoni. Som computere, mobiltelefoner, tablets og især de nye. Som industrimaskiner, droner og køretøjer.

Dette system fungerer ved at sende og modtage data, transmittere information. Resultatet er, at alle arbejdstrin bliver intelligente og automatiserede.

Maskinelæring

Efter perspektivet af kunstig intelligens (og mange andre), er maskinlæring den teknologi, der tillader en allerede automatiseret maskine at have flere funktioner.

I dette scenarie er denne maskine i stand til at lære og kritisk analysere al den information, den modtager.

Gennem denne teknologi er det muligt at optimere information, forbedre databasen og bringe mere sikkerhed til virksomheden, hvilket f.eks. forhindrer fejl.

Alt dette uden at nævne, at maskinlæring giver mere smidighed og gør udstyr mere præcist.

Fordele

Alle disse logistik 4.0-teknologier bringer information i realtid og viser, hvordan processer fungerer. Samtidig giver det det ansvarlige team mulighed for at få øjeblikkelig adgang til disse data.

Ligeledes giver det mulighed for at bruge ressourcer intelligent, optimerer flåder og udstyr, forbedrer beslutningsprocessen og reducerer fejl.

Det giver også ledelsen mulighed for at forudse problemer og optimere forholdet til leverandører og kunder, hvilket sikrer højere tilfredshed. Det skal bemærkes, at du kan vælge værktøjerne i overensstemmelse med dine forretningsbehov og foretage en gradvis ændring.

Hvad er vigtigheden af ​​logistik 4.0 for ledelsen?

Ledelse er et af de grundlæggende punkter i enhver virksomhed. Det garanterer jo organisering og administration af tingene. Uanset om det er til drift, levering, returnering eller endda lager.

På denne måde reducerer anvendelse af effektiv ledelsespraksis driftsomkostninger, forbedrer processer, øger økonomisk sundhed, forhindrer fejl, blandt andre aspekter.

Med den industrielle forandring ændrede denne ledelse sig også.

Så vigtigheden af ​​logistik 4.0 for ledelsen er forbundet med interne forbedringer i processer, som bliver mere effektive og hurtigere. Når alt er ordentligt struktureret, øger det kundetilfredsheden og giver mulighed for mere assertive investeringer.

Endnu vigtigere, uden dette fremskridt inden for logistik, halter ledelsen bagud. Det vil sige, at råvarerne/produkterne ikke er i harmoni med ordrerne, og hele virksomheden begynder at fejle.

Denne teknologirige logistik gør det muligt at definere og anvende ledelsen i overensstemmelse med hver enkelt virksomheds behov. Uanset om man forbedrer en eller flere sektorer, laver en funktionel integration, forbedrer materialeflowet og mere.

Læs mere:

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *