opdage rollen som denne professionelle

PCP-analytikeren er en stadig mere eftertragtet professionel på markedet. Dette business management system bringer trods alt en række fordele til erhvervslivet, især i produktionsprocessen.

I denne henseende har vi adskilt dette indlæg for at forklare alt, hvad du behøver at vide om det. Fra aktivitetsgrenen med dens funktioner til gennemsnitslønninger. God læsning!

Hvad er PCP, og hvad er dets funktion

Lad os først definere, hvad dette akronym præcist er, og hvorfor det er blevet populært i succesrige virksomheder.

PCP er således produktionsplanlægning og kontrol. I praksis er det et ledelsessystem, der refererer til virksomhedens produktionsprocesser.

Det er således dette system, der bruges til at definere detaljerne om hvornår, hvor meget og hvor produktionen vil finde sted, i betragtning af en ordre. Samtidig giver det mulighed for løbende at kontrollere forretningen.

Som et resultat er det nemmere at handle på fejl og problemer, undgå eller løse uforudsete hændelser og sikre, at det maksimale potentiale opnås.

I første omgang implementeres PCP for at forbedre generelle aspekter af produktionen. Men hurtigt giver dette mulighed for industrioptimering. Det vil sige større konkurrencefordel, der tilføjer værdi og autoritet.

Så dette system virker på flere områder. Fokus er dog på fremstilling, da det er her, der løbende er behov for ressourceplanlægning og kontrol.

I dette scenarie arbejder planlægningen gennem 4 grundlæggende mål, nemlig:

 • Company produktion planlægning;
 • Indlæsning af arbejdsstationer/maskiner;
 • Definition af rækkefølgen under hensyntagen til prioriteringerne;
 • Procesovervågning.

Med disse mål for øje nåede vi også frem til søjlerne i produktionsplanlægning og -kontrol. Det vil sige de aspekter, der vil sikre, at dette system fungerer og bringer fordele til virksomheden.

I planlægningen defineres alle de produkter, der skal produceres, og hvornår dette vil ske, det vil sige, at der er en generel definition af tingenes rækkefølge.

I produktionsplanlægning er alle ressourcer, der skal bruges, defineret fra start til slut. Så vi har et produktionsflow.

I sidste ende, i kontrol, er det muligt at overvåge for at vide præcis, hvad der virker eller ej. Derfor er det her, potentielle fejl såsom forsinkelser identificeres og korrigeres.

Fordele

Hovedformålet med PCP er at sikre orden for virksomheden, bringe en generel organisation og lette produktionen. Men derudover begynder virksomheder at have:

 • Smartere arbejdsgange;
 • Bedre brug af materiale, primært råmateriale;
 • Samlet omkostningsreduktion;
 • Mere rationel handling på markedet;
 • Det letter integrationen af ​​de forskellige områder af virksomheden;
 • Hæver analysedata;
 • Letter beslutningstagning;
 • Reducerer tab og skader, hvilket kan være dyrt;
 • Lagerstyring er optimeret.

Hvad er en CFP-analytiker?

Når vi ved, hvad dette akronym er, når vi frem til PCP-analytikeren, som er den professionelle bag dette system.

Denne analytiker er således ansvarlig for at bistå med definitionen, men primært for at analysere virksomhedens planlægning, kontrol og planlægning.

Dens rolle rækker dog langt ud over det. Da dette er den professionelle, der har en stor intern viden om branchen.

Derfor er det ham, der analyserer og kontrollerer råvarerne og inputs. Hermed letter det organiseringen og driften af ​​beholdningen, så man undgår stop eller materialemangel.

Derudover planlægger analytikeren, at alt udstyr skal gennemgå periodisk vedligeholdelse i henhold til produktionsflowet. Dermed undgår den pludselige stop på grund af brud, opretholder driften og fremmer den kvalitet, som virksomheden har brug for.

Alt dette sker gennem formularer, rapporter og andre arbejdsredskaber.

Det skal bemærkes, at PCP-analytikeren hovedsageligt er i logistik- og produktionssektoren. Arbejder ud fra rapporter og varebeholdninger, udarbejdelse af tidsplaner samt kritisk analyse for ordrer, lagre og mere.

Hvem kan være PCP-analytiker?

PCP-analytikeren er en professionel, der studerer regelmæssigt og opdaterer sig selv på markedet. Især i forhold til de nye teknikker, der dukker op.

Så dem, der følger dette område, har normalt uddannelse i administration og produktionsteknik, foruden andre undersøgelser med fokus på procesvedligeholdelse.

Samtidig er der flere aktivitetsgrene for disse analytikere. Såsom industrier, menneskelige ressourcer, detailhandel, stål og metallurgi mv.

I disse tilfælde er der virksomheder, der kan have behov for specifik viden. I betragtning af typen af ​​anvendt råmateriale, risici og så videre.

Hvad er lønnen for en PCP-analytiker?

Løn er altid et spørgsmål, der sættes i højsædet, når man skal vurdere enhver karriere. Der er trods alt store investeringer med undersøgelser, workshops mv.

Det er der dog uenigheder om. Ifølge Vagas hjemmeside, for eksempel, er gennemsnitslønnen for denne professionelle i Brasilien R$ 3.043,00. Mens Glassdoor-webstedet præsenterer et gennemsnit på BRL 6.277,00 for seniorer.

Virkeligheden er, at selv med disse gennemsnit varierer lønnen fra region og aktivitetsområde. Nogle virksomheder investerer mere i denne professionelle, andre mindre.

På Salario-platformen er lønloftet omkring 8.000 BRL. Men der er brancher, der betaler det tredobbelte. Alt med tanke på udbud, efterspørgsel, faglige kvalifikationer og de opgaver, der indgår.

Derfor står vi tilbage med et gennemsnit på 3 tusind R$, med muligheder for større overskud. Det ideelle er altid at definere godt, hvad dit arbejde vil være derinde.

Hovedfunktioner

Til sidst adskiller vi nogle af hovedopgaverne, som udføres af en PCP-analytiker i industrier. Dette vil gøre dig bekendt med, hvad du kan finde i de grundlæggende krav til ansættelse.

Analyse af salgsprognoser

Før du virkelig begynder at definere en plan, skal du kende salgsprognosen for den pågældende virksomhed. Det vil trods alt imødekomme denne efterspørgsel.

At have disse tal, i betragtning af alle sektorer, såsom marketing og salg, vil derfor give dig en guide til tendenser og forventninger.

Produktionsplan

Med analysen udført, har PCP-analytikeren den information, han skal bruge for at udarbejde en produktionsplan.

På den måde evalueres input (lagerposter, ordrebog mv.) og output (produktionsplan) samt leveringstider, forespørgsler, beløb mm.

Dette er det vigtigste handlingsmoment for denne professionelle og generelt et af dem, der kræver mere tid.

Kør MRP

Med planen på plads involverer din opgave at definere alt, hvad virksomheden skal købe og producere, vælge de bedste tidspunkter at investere i det og definere produktionsordren.

Husk, at en industri kun fungerer korrekt, når den har det nødvendige materiel og udstyr.

Sammen med dette kommer analysen af ​​belastning og kapacitet, behov for input og købsanmodninger. Det er så muligt at følge denne proces.

Frigivelse af produktionsordrer

Efter at have udført produktionsordrerne, er det tid til at bekræfte alt og frigive dem.

På dette tidspunkt forekommer opdelinger efter mapper. Såsom inspektionsark, teknisk ark, produktionsscript, CNC-program osv.

Herefter er der styring af indikatorer, kvalitetskontrol, overholdelse af deadlines og løbende evaluering af forøgelse/reduktion af produktionskapacitet.

Men PCP-analytikerens funktioner stopper ikke der, herunder andre væsentlige krav til industrier, såsom:

 • Produktionsplanlægning;
 • Kommerciel støtte;
 • Opfølgning af processer/trin;
 • Hjælpe med at overholde deadlines;
 • Ledsage kunder i den fremskyndede proces;
 • Indikatorstyring;
 • Verifikation af omkostninger;
 • Tilpasninger vedrørende produktion (reduktion eller stigning).

Anyway, nu hvor du kender dette erhverv, havde du nogle spørgsmål? Spild ikke tid og drag fordel af FM2S PCP-kursuskampagnen!

Sørg nu!

Læs mere:

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *