Oplev de 4 største myter om ledelse

Ledelse kan betragtes som en af ​​de vigtigste ting i en organisation og netop på grund af denne betydning er der flere myter om ledelse og hvordan man er en god leder og disse myter er hyppigere end vi forestiller os.

Men for at du kan udvikle dig effektivt som en god leder, skal du kende disse myter, men løbe væk fra dem på din udviklingsrejse. Derfor oplister vi i dette indhold de 4 største af disse myter, så du kan være opmærksom og sikre dig, at du ikke begår dem.

Myte 1 – Mennesker er fødte ledere

Mange mennesker har den trofaste overbevisning om, at lederskab er noget, en person bør fødes med, eller han er født som leder eller har ingen anden måde at være en succesfuld leder på. Men hvad med dem, der gennem videns eller livsomstændigheders kraft blev sat til at lede, og deres sejr på denne rejse kom fra mange, mange timers studier, dedikation og konstant praktisering af lederskabsvaner.

Nogle mennesker tror også, at en god leder skal have studeret på de bedste skoler og universiteter, og at han kun kan være en effektiv leder, hvis han er bygget inden for det miljø, han har til hensigt at lede.

Nå, først skal du forstå, at en effektiv leder har nogle specifikke egenskaber, som måske eller måske ikke bliver født. Sammenfattende kan en person blive født med nogle af disse træk, men han kan også udvikle mange af dem.

Det er også værd at nævne, at ledere, der betragtes som født, normalt har positive egenskaber såsom: en stærk personlighed, god indflydelse, en kommandostemme, lethed ved at uddelegere, modet til at søge resultater og tilstedeværelsen af ​​ånd. De har dog behov for blandt andet at udvikle disciplin, teamwork, lære at følge regler.

Ligesom uddannede ledere normalt søger viden, er de fokuserede, disciplinerede, er altid åbne over for at lytte til teamene, baserer deres ledelse på virksomhedens normer og politikker, er meget planlagte og organiserede i forhold til rutiner. Men de skal udvikle indflydelse på holdet, opnå gruppens respekt og arbejde på modet til at møde udfordringer og konflikter.

Sandheden er, at du opnår effektiv ledelse, når du formår at have den nødvendige indstilling, kompetencer og egenskaber til at påvirke dine medarbejdere og dermed formår at guide dem gennem rejsen med faglig udvikling og opnå resultater.

Myte 2 – Kun dem i lederstillinger er ledere

En anden myte i forhold til ledelse er, at det kun er dem, der besidder en lederstilling, der udøver ledelse, det vil sige dem, der bliver teamleder, supervisor, koordinator, supervisor eller leder.

Som vi kommenterede i den foregående myte, er ledelse meget mere relateret til stillinger, adfærd og karakteristika end nomenklaturen af ​​positioner. Grundlæggende kan den, der kan påvirke mennesker, lede dem.

Du har måske allerede set tilfælde, hvor den professionelle navngivne leder eller leder ikke er i stand til at øve indflydelse på sit team, da en gruppeanalytiker f.eks. Ifølge Folha de São Paulo fejler 60 % af lederne i deres første to år som ledelse, og 83 % af dem mener ikke, at de er i stand til at mobilisere deres folk.

Derfor er lederen den, der har folk, der følger ham, ikke på grund af titlen, men på grund af sin egen vilje, inspireret af sin måde at håndtere dem på og sin karakterstyrke.

Myte 3 – Ledere laver ikke fejl

At lede mennesker er en stor udfordring for ethvert menneske. Det er rigtigt, du skal huske, at lederen ikke er andet end et MENNESKE. Og som en er han også sårbar over for at begå fejl.

Det skal bemærkes, at i betragtning af den betydning, som lederen har inden for virksomheden, kan hans fiasko faktisk have en enorm indflydelse på organisationen, så det er meget vigtigt, at lederen ved, hvordan man vender situationen bedst muligt.

Derfor er det meget vigtigt, at en leder ved, hvordan man opretholder følelsesmæssig balance, søger tydeligt at se de næste skridt, forbliver rolig til at rette fejlen og opretholder en positiv holdning til teamet.

Han skal kende vigtigheden af ​​at erkende sine fejl, påtage sig sit ansvar og lede efter måder at gøre det til en mulighed eller en lærerig oplevelse.

Myte 4 – Du skal være en morder eller en god fyr

Som om der kun var disse to adfærdsmuligheder, ikke?

Denne myte rejser så mange tvivl, at vi endda talte om den i en video, klik her for at se den.

Men sandheden er, at en leder skal være retfærdig og søge handlinger og løsninger, der understøtter og samtidig styrker sit folk. Til dette tror vi meget på situationsbestemt ledelse, det vil sige, at lederen tilpasser sig det behov, som teammedlemmet har.

Hvis han har et teammedlem, der udviser en høj grad af engagement i virksomhedens mål og politikker og udfører effektive leverancer, kan lederen for eksempel give mere plads til, at han på en ansvarlig måde kan søge sin autonomi i udførelsen af opgaver.

På den anden side, hvis teammedlemmet har et lavt niveau af engagement og/eller stadig ikke er i stand til at levere effektivt, er lederen nødt til at arbejde på ledelse tættere på ham og søge at forstå og støtte ham i hans behov.

Der er stadig utallige myter ud over disse om ledelse. Disse fire plejer at være de mest almindelige. Men for at udvikle og vokse som leder med effektive resultater, er det vigtigt, at vi glemmer disse begrænsende overbevisninger og søger den nødvendige udvikling.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *