Sådan administrerer du et optimeret salgsteam

Uanset om iværksætteren leder en stor virksomhed eller en lille virksomhed for sig selv, skal han være på forkant med mange spørgsmål relateret til ledelse.

Det er endda essentielt at vide, hvordan man leder et salgsteam, da sælgere får virksomheden til at få synlighed og opnå reelle resultater.

Teamwork kan dog være udfordrende, især blandt sælgere. Nogle hold er kendt for deres konkurrenceprofil, hvilket kan forårsage uenighed blandt medlemmerne.

Derfor er organisering i arbejdsmiljøet afgørende for at opnå bedre resultater.

Derudover vil udvikling af karakteristika for en god salgsteamleder, såsom tillid og viden, gøre hele forskellen i ledelsen.

Sådan administrerer du et salgsteam

Men når alt kommer til alt, hvad skal man gøre for at styre et salgsteam godt?

I første omgang, hvis teamet er ansat af lederen selv, bliver arbejdet lettere, da det vil have en base for hver personlighed, og hvordan disse samarbejdspartnere vil være i stand til at arbejde sammen.

Men hvis lederen af ​​en eller anden grund ikke havde denne kontrol, kan der være mindre komplikationer, men intet at bekymre sig om.

Bare følg vores tips om, hvordan du administrerer en salgsgruppe og forstå, hvad dit team har brug for. Skal vi møde dem?

Ansæt forskellige personligheder

Sælgere skal supplere hinanden, og det er vigtigt, at hver enkelt har unikke færdigheder og egenskaber. Derfor er det interessant at ansætte sit eget team.

Men hvis dette ikke er muligt for lederen, er det stadig muligt at lære hver af de professionelle i gruppen at kende og forstå, hvordan hver enkelt tænker og arbejder. Ud fra dette er det muligt at vide, hvordan man uddelegerer opgaver, hvilke personer der vil være bedre på bestemte stadier osv.

Det er nok at studere profilerne for hver enkelt ved at anvende specialiserede test om emnet, hvis denne leder er interesseret og danner et højtydende team.

Organiser salgsprocessen

Du skal organisere salgsprocessen. Salget sker trods alt ikke på én gang, det kan opdeles i faser, som er:

  • prospektering;
  • kvalifikation;
  • første tilbud;
  • opfølgning;
  • forhandling;
  • lukning;
  • eftersalg og loyalitet.

Dermed kan hver sælger være ansvarlig for et område, og ingen kører over den andens arbejde. Denne adskillelse er afgørende for at undgå skadelig intern holdkonkurrence.

Og det er også vigtigt at organisere sig efter segmenter, hvis virksomheden arbejder med B2B (salg til virksomheder) og B2C (salg til forbrugere).

Hvis begge afdelinger er bemandet, kan der være en overbelastning af opgaver, og arbejdet vil ikke være så effektivt.

Standardisering

Standardiseringen tjener til, at alle salgsled sker gennem den samme proces. Aktiviteter som at tage telefonen og præsentere produkter og ideer på møder skal følge samme tankegang.

Hver kunde og hver sælger vil have deres egne karakteristika, så det kan virke kompliceret at tale om standardisering af service. Det virker dog og er med til at skabe en base for at vinde kunder.

Med et veluddannet og pålideligt team vil standardiseringen, der bruges i dit salg, demonstrere virksomhedens modenhed, skabe tillid til kunderne og styrke dit brand.

Planlægning

Etabler mål og målsætninger for hele teamet, både på lang og kort sigt, ved at udarbejde ugens tidsplan, adskille den højeste prioritet og/eller de sværeste opgaver først.

Det skal huskes, at målet er at arbejde med realistiske mål. Det vil sige, at det ikke nytter noget at fylde sælgernes dag med mange opgaver, det er nødvendigt at spare tid indenfor planlægningen til eventuelle uforudsete hændelser.

Udviklingsanalyse

Ligesom det er normalt at lave analyser for at forstå, hvordan markedet går, hvilke produkter og services der sælger mest, hvilke sektorer af virksomheden der klarer sig eller ej, skal medarbejderne selv gennemgå analyser og præstationsevalueringer.

Sporing af et teammedlems fremskridt giver dig mulighed for at se, om nogen i særdeleshed fejler, eller om markedet generelt er “nede”, og hele teamet har svært ved at sælge, idet de er i stand til at tilpasse strategier i henhold til de opnåede resultater.

Derudover gør denne type analyse det muligt at finde ud af, hvilke der er de mest slående egenskaber og færdigheder hos hver enkelt medarbejder, hvilket hjælper med at søge bedre alternativer for at lære at håndtere hver personlighed og forstå, hvordan man hjælper med interaktion og teamwork generelt .

dynamisk træning

Træning behøver ikke nødvendigvis at være for at lære nye færdigheder, men også med fokus på at forbedre det, der allerede er kendt.

Dynamikken i nogle former for træning kan være gavnlig, da den hjælper hele teamet med at interagere, udover at gøre alle opmærksomme på de mål og mål, som virksomheden foreslår.

Hvordan man leder et vanskeligt team

Hvis det i forvejen er svært at lede et salgsteam, kan det være endnu sværere, når man har at gøre med stærke personligheder i det professionelle miljø.

Sælgere ledes ofte til at handle på en egoistisk og individualistisk måde, fordi de arbejder med mål og kommissioner.

Så for at bevare et mere behageligt arbejdsmiljø er det nødvendigt også at lære at håndtere vanskelige mennesker og teams. Til dette er det første tip: holde sig rolig.

Dette er især gyldigt, hvis personen har en aggressiv profil – som på dette tidspunkt i mesterskabet, manageren allerede har været i stand til at identificere. Under alle omstændigheder skal en leder altid være respektfuld og forstående over for sine samarbejdspartnere.

være direkte og klar

Dette er at tage hensyn til professionalisme, som at sige, hvad der forventes, og hvad der er galt, at give eksempler på lignende situationer og tilbyde hjælp viser lederens tillid.

Alt dette er handlinger, der vil gøre arbejdsmiljøet mere behageligt.

Mennesker med stærke personligheder har en tendens til at være mere direkte og derfor, ligesom du vil fremlægge dine pointer og forslag til dem, skal du lytte til, hvad medarbejderne har at sige, og forhindre dem i at opføre sig på en krænkende måde.

være et eksempel

Hvis du ønsker, at tingene skal fungere på en bestemt måde, er den bedste måde at få det til at ske ved selv at handle på den måde. Folk lærer meget mere gennem eksempler end blot at tale.

Vær selvsikker, men ansvarlig

At være selvsikker er anderledes end at være arrogant. En god teamleder skal vide, hvordan han accepterer sine fejl, og hvad han gør for at agere på en måde, der er bedst for gruppen.

Samtidig ligger ansvaret for at få arbejdsmiljøet til at fungere på hele teamet, så det skal lederen vise til alle.

Når der er vanskelige mennesker på holdet, er det endnu vigtigere at gøre dette klart: intet forhold fungerer, hvis kun den ene side gør en indsats.

Feedback

O feedbackdette udbytte af den professionelles daglige handlinger er altid væsentligt, men når man har at gøre med vanskelige mennesker, bliver det afgørende for teamets overlevelse.

Kom altid på en direkte og overskuelig måde, som nævnt ovenfor, de nødvendige kommentarer og kom med forslag til, at medarbejderen kan forbedre sin adfærd.

Prøv dog at få samtalen til at virke naturlig uden at bruge kritiske toner, da dette kan påvirke folk, og de vil “blokere” for eventuelle forslag og alternativer til forbedringer.

Tipset er altid at starte din tale med lidt ros, så folk er mere tilbøjelige til at lytte til, hvad du har at sige.

HR-værktøj til personaleledelse

At være altid up-to-date er en af ​​de ting, der gør det nemmere at styre og lede teams, da det dermed er muligt at forbedre fx salgsstrategier, måden at evaluere teamet på og hvilke træningsformer der anvendes.

Human Resources-sektoren kan også regne med hjælp fra teknologi, det vil sige: med en medarbejderstyringsplatform. Gennem det er det muligt at bevare kontrol over en stor del af de processer, der involverer ledelsen af ​​et team – herunder at øge dets personales ydeevne.

Ved at tilføje oplysninger om hver enkelt medarbejder foreslår platformen kurser og giver tips til, hvordan vedkommende kan forbedre sine kompetencer.

Denne type systemer erstatter ikke lederens forpligtelse til blandt andet at forholde sig til teamet, snakke, give tips og forslag. Det er dog en fordel at overveje, da lederen med denne hjælp kan bruge sin tid på andre opgaver for at hjælpe gruppen.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *