Sådan gør du din virksomhed succesfuld med fokus

Enhver, der introducerer OKR (Mål og nøgleresultater) i sin virksomhed, har en virksomhedskultur med fokus, alignment, engagement, gennemsigtighed og stræk. Mere information her.

I dag handler det om, hvordan det rette fokus i teamet betaler sig, forbedrer teamets og kundernes tilfredshed og resultaterne.

Stigende pres fra mere og mere konkurrence, men også hurtige fremskridt gennem eksponentiel vækst på mange områder af livet som teknologi, videnskab, økonomisk samarbejde og nye faglige områder gør ofte udvalget af muligheder forvirrende. På grund af den øgede stress kan dette føre til lammelser eller hektisk handling – både for den enkelte og for hele virksomheden.

Godt for alle, der så ved præcis, hvor de vil hen, og hvad de vil holde øje med.

Definition fokus: Ordet fokus kommer fra latin og betyder: arne/ildsted. The Duden beskriver det som fokus eller centrum for interesse. Så hvis du fokuserer, har du et fokuspunkt, som du koncentrerer dig om og altid holder ilden brændende der.

At miste synet af ildstedet kan få ilden til at dø ud eller komme ud af kontrol og efterlade brændt jord i kølvandet. Det er derfor vigtigt, at fokus i virksomheden er klart defineret og ikke farer vild fra lederne og deres teams.

Hvordan finder du dit fokus?

Grundlæggende er det meget enkelt: Virksomhedsvisionen beskriver det store mål, som vi som virksomhed er her for. Dette resulterer i en mission og konkrete strategiske mål – disse nedbrydes derefter i årlige mål.

Men det er her, de fleste virksomheder holder op med at gå. Fokusemnerne er ikke engang overvejet, for årsmålene blev fejret i januar og senest i april har den daglige forretning indhentet alle. Spørger du virksomhedens medarbejdere, kan de måske nævne et af målene. Om sommeren tager alle på en velfortjent ferie, og i december ser alle på deres mål og er næsten lige så overraskede over resultaterne, som de er over, at julen er lige om hjørnet.

Forhåbentlig er det ikke så slemt for dig, men det ville være meget bedre, hvis alle fokuserede på målene i løbet af året.

Hvorfor holde fokus?

Når målene er i alles blik, er der klarhed over, hvad der skal til, og hvilke beslutninger der skal træffes. Du og dit team er meget fokuserede – på de tiltag og resultater, der bidrager til dit mål og dermed til din virksomheds vision.

Især når tid og ressourcer er begrænsede, er vi nødt til at vælge. Så udelad det overflødige.

”Folk tror, ​​at fokus betyder, at man siger ja til de ting, man har øjnene på. Men det betyder at sige nej til de andre hundrede gode ideer.”

– Steve Jobs

Det er bedre at gøre et par ting rigtig godt end at gøre tingene halvvejs eller rigtig dårligt. Den største udfordring er, at selv rigtig gode ideer skal kasseres, hvis de vil bidrage endnu mere til målet.

Det muliggør vækst også i svære tider med restriktive rammebetingelser, og helt nye ting kan udfolde sig hurtigere.

Fokus betyder også, at succeser hurtigt kan genkendes – og det samme er fiaskoer. Dette giver dig mulighed for hurtigt at tage modforanstaltninger, hvis den forkerte retning er taget. Det betyder, at du vil gøre flere og flere ting i din virksomhed, som giver mening og er forståelige for alle, og det øger blandt andet tilfredsheden.

Succes kan opnås med en ledelseskultur, der fokuserer på det væsentlige

En fin sideeffekt: Hvis du integrerer dette i din virksomhedskultur, kan du også træffe beslutninger bedre, fordi dit team kender retningen og derfor kan træffe målrettede beslutninger. Dette aflaster dig på øverste ledelsesniveau og gør dig i stand til at nå dit mål på egen hånd.

Hvordan holder du fokus?

Brug lidt tid på fokus med dit team
Sørg for, at du og dine medarbejdere er i konstant kontakt for at give hinanden feedback. Herfra kan du samle nye ideer, opdatere dine mål og tilpasse dem til ændrede rammebetingelser og integrere det du har lært i hverdagen. På denne måde forbliver du agil og fleksibel i en VUCA-verden, og fokusemnerne i virksomheden forbliver i udsigt.

Gør dine mål værd for alle
Du kan forstærke dette ved gentagne gange at henvise til virksomhedens vision og mission og dermed holde ”hvorfor” i alles sind.

Hvis du involverer medarbejderne, hvis du kan ændre og være med til at forme mål gennem deres perspektiv og have indflydelse på målopfyldelsesmålene, så vil der udvikles en ånd i dit team, der fremmer engagement og engagement. Forpligtelsen til at nå dette mål vil helt sikkert påvirke fokus i den daglige forretning. Alle i teamet ser på, hvordan han eller hun ansvarligt kan integrere målene i sin hverdag og dermed bidrage til helheden.

Sæt grænser

Når du som Steve Jobs siger “nej” til så mange ting for at fokusere, betyder det også, at du skal sætte grænser.

Begræns den tid, hvor du ønsker at nå dine mål: Tre kvartalsmål som grundlag for at definere tiltag er helt tilstrækkeligt. Derefter kan dit team se, om målene skal justeres, eller om du skal ændre initiativerne. På den måde kan du altid tjekke, om du skal undlade visse ting, fordi du ikke bidrager til dit mål.

Reducer dokumentationen til det absolut nødvendige.
Hvilke formularer og protokoller er vigtigere for afdækning end noget andet? Det samme gælder dine e-mails. Reducer dem, hvis de ikke (eller ikke længere) tjener deres formål.

Fredmund Malik anbefalede systematisk affaldsbortskaffelse. Så ryd op. Mit yndlingsspørgsmål her er igen og igen: “Hvad er bedre ikke at gøre mere?”

Skab tid, hvor du undgå meningsløse distraktioner. Er der tidspunkter, hvor du og dine medarbejdere kan arbejde uden afbrydelser? Skal alle virkelig være tilgængelige og i luften hele tiden? Vær ærlig – det bliver ikke verdens undergang, hvis du først får svar tre timer senere.

Sidste skal være din Sæt møder på prøve:

  • Er alle møder nødvendige?
  • Hvad sker der, hvis mødet aflyses eller forekommer sjældnere?
  • Er denne gruppe af deltagere altid nødvendig, eller er det nok, hvis enkelte personer kun læser referatet eller kun kommer med til bestemte dagsordenspunkter?
  • Hvad ville der ske, hvis deltagerne selv besluttede, om de ville deltage i mødet?
  • Hvordan kunne kvaliteten blive bedre, så alle har lyst til at deltage?

Vedligeholde troen på målopfyldelse
Tillid og troen på, at du kan nå målet, er stærke hjælpere, når det kommer til, at alle tager sig sammen og holder sammen. Dette er især vigtigt, når der er krise, og alting bliver lidt sværere. Du kan læse om, hvordan teamudvikling er en stærk hjælper til selvtillid her.

synlighed af fremskridt
Hårde fakta er nødvendige for at bevare tilliden. Hvor effektive er vores tiltag? Dette spørgsmål bør besvares af et gennemsigtigt system, der gør fremskridt tilgængeligt for alle, der bruger nøgleresultater.

Det kræver nøgletal, der fungerer som en indikator så tidligt som muligt for at vise, om man kan nå i mål. For at sige det enkelt: Hvad nytter det at se på den månedlige omsætning, hvis jeg ikke kan ændre noget i slutningen af ​​måneden? Er det ikke mere nyttigt at se, hvor mange ordrer der er blevet underskrevet? Eller hvor mange leverancer er allerede sendt?

Find den metric, der fungerer som en indikator for effektivitet for dig. Diskuter den nødvendige nøglefigur med dit team for at finde den rigtige. Ikke en nem opgave!

På den måde kan alle i teamet selv reflektere over, om det rigtige bliver gjort, for at holde fokus for øje, eller om der skal justeres. Teamet kan træffe beslutninger på eget ansvar og handle selvstændigt.

Opfyldte du dette krav?

Af denne grund er det vigtigt, at tallene er tilgængelige for alle interessenter i virksomheden, og alle kan se, hvordan hvert team udvikler sig. Dette tilskynder til udveksling: “Hvordan gjorde du det?” “Hvad har du brug for?” “Hvad kan vi lære?”

spidst:

Enhver, der tror, ​​at kun medarbejderne har brug for fokus, er kun halvdelen af ​​kampen. Hvis topledelsen ikke tager fokus seriøst og begrænser sig selv, så springer alle fra et vigtigt emne til et andet. Dette stresser ikke kun alle i virksomheden, nej, det betyder også, at ingen ved, hvilke tiltag og mål, der rent faktisk var effektive.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *