Sådan leverer du produkttræning på afstand

Når det kommer til produkttræning, har eksterne muligheder meget at byde på. De giver også nogle unikke udfordringer, især når du coacher folk i ins og outs af et fysisk produkt. Få tips til at gøre din fjerntræning mere effektiv.

Bedste praksis for fjerntræning

Skiftet til fjernarbejde og social distancering har gjort fjerntræning til næsten den eneste mulighed for mange organisationer. Når det kommer specifikt til produkttræning, har eksterne muligheder meget at byde på. Men de giver også nogle unikke udfordringer, især når du coacher folk i ins og outs af et fysisk produkt.

Produkttræning er en afgørende del af medarbejders succes. Men hvor effektivt er det, når folk ikke selv kan opleve produktet? Lær, hvordan du leverer succesfuld træning, selv eksternt, og giv dine medarbejdere den oplevelse, de har brug for for at sælge og understøtte dine produkter.

Fordelene ved fjerntræning

Uanset om fjerntræning var dit første valg eller et valg forårsaget af pandemien, er der helt sikkert en fordel. Brug af et LMS til at administrere, spore og levere produktvidentræning gavner både arbejdsgivere og medarbejdere.

Online træning er let på medarbejdernes tidsplaner

Fjerntræning giver mulighed for mikrolæring i eget tempo. At arbejde hjemmefra betyder ofte, at medarbejdere jonglerer med arbejde og familieansvar på samme tid. At tilbyde fleksibilitet og kortere timer forhindrer træningen i at føles overvældende. Det lader folk lære, når det er praktisk, uden at afbryde deres arbejdsgang.

Fjernundervisning er konsekvent

Klasser og træningsmoduler hostet af LMS sikrer, at alle får en ensartet oplevelse med indholdet. Online træning giver dig også mulighed for hurtigt at opdatere indhold for at informere folk om nye processer eller funktioner. Hvis du f.eks. har udgivet version 2.0 af dit produkt, er det nemt at tilføje lektioner for at bringe dem, der allerede er trænet op i fart. Du kan også indarbejde det nye indhold i basisuddannelsen for fremtidige praktikanter.

Online træning er skalerbar

Online levering giver dig mulighed for at udrulle træning i hele din organisation hurtigt og effektivt. Du kan nå ud til et bredt publikum og samtidig spare tid og omkostninger. Dens fleksibilitet tilpasser også læringen til medarbejdernes behov.

Just-in-time træning giver folk adgang, når de har brug for det

Selv efter træning kan dine sælgere og medarbejdere logge ind på din træningsplatform for at finde hurtige svar på deres spørgsmål. De kan genopfriske deres forståelse af specifikke funktioner og hurtigt lære om nye. Nem adgang hjælper folk med at betjene kunderne bedre og giver en førsteklasses shoppingoplevelse.

Der er et klart argument for fjernproduktuddannelse. Men hvad med, når det kommer til fysiske produkter? Ved første øjekast kan begrænsningerne virke indlysende. Men med den rigtige tilgang kan du overvinde udfordringerne og høste fordelene ved engagerende og effektiv online træning, selv eksternt.

Udfordringerne ved fjerntræning for fysiske produkter

Den virkelige udfordring, når det kommer til fjerntræning, er, at folk ikke altid kan interagere direkte med produktet. Når du lancerer ny software eller uddanner folk i din SaaS-løsning, er eLearning et naturligt medie. Folk oplever den ægte vare, ligesom de ville uden for træning. Men hvad hvis du sælger ting som hvidevarer, elektronik eller kosmetik? Hvordan videregiver man produktviden omkring en fysisk vare på afstand?

Fjernundervisning fjerner eleverne fra det rigtige merchandise, så førstehåndserfaring er begrænset eller ikke-eksisterende. Dette kan gøre folk mindre sikre på din produktviden. Men med den rigtige tilgang kan fjerntræning øge medarbejdernes evne til at tale, sælge og støtte dit produkt.

Sådan opbygger du effektiv fjernprodukttræning

Uanset om du taler om digitale løsninger eller fysiske aktiver, kan effektive simuleringer i træning give nyttige praktiske erfaringer. Her er 4 tips til at gøre fjernprodukttræning mere effektiv.

1. Lær at bruge video

LMS-platforme er særligt velegnede til videoindhold, et levende medie, der kan bringe din træning til live. Konkrete visuelle demoer giver en levedygtig virtuel oplevelse med produktet. De kan også være mere mindeværdige end blot skriftlige instruktioner. Overvej videointegration på følgende måder:

  • Opret et praktisk videoselvstudie, der leder eleverne gennem brugen af ​​produktet.
  • Vis funktioner og korrekt brug eller samling af det, du tilbyder.
  • Brug video til at demonstrere typiske kundeinteraktioner. Del scripts for at besvare almindelige spørgsmål eller bekymringer.
  • Medtag videocasestudier for at hjælpe medarbejderne med at skabe forbindelse mellem funktioner og fordele.

At se virtuelle oplevelser kan være en effektiv måde at lære ins og outs af et produkt. At se dine løsninger i aktion og høre om specifikke use cases kan hjælpe medarbejderne til bedre at forstå deres fordele og resultater. Og at se kundeinteraktioner opbygger din selvtillid, når du nærmer dig lignende samtaler.

2. Tilbyd interaktive produktture

At give eleverne mulighed for at interagere med en virtuel version af dit tilbud er en fantastisk måde at præsentere det på eksternt. Simuleringer kan omfatte virtuelle produktkort, som eleverne kan navigere på egen hånd. Du kan også give folk en chance for at “bruge” produktet online. Giv dem mulighed for at engagere sig i eksempler på arbejde med digitale produkter. Prøv træk-og-slip-aktiviteter, der giver eleverne mulighed for at eksperimentere med at samle eller betjene fysiske tilbud.

Uanset din tilgang, fokuser på at gøre elevoplevelsen mere interaktiv. Giv dem fordelen ved at prøve produktet uden frygt for fejl.

3. Integrer rollespilsaktiviteter

Simulering kan give eleverne brugbare erfaringer med produkter og support. Hjælp medarbejderne med at øve sig i problemløsning eller at reagere på almindelige kundeproblemer med træningssimuleringer. Overvej at vise interaktioner via video eller skriftlige instruktioner fra mere erfarne sælgere. Brug derefter virtuelle situationer, der beder eleverne om at demonstrere de færdigheder, de har lært.

Situationer kan omfatte eksempler på spørgsmål-og-svar-sessioner, hvor medarbejderne har til opgave at besvare typiske kundespørgsmål. De kan også spænde op til mere vanskelige scenarier, hvor eleverne arbejder med en kunde, der kæmper for at få produktet til at virke.

Prøv at sætte scenariebaserede spørgsmål ind i testelementerne i din træning. Medtag quizspørgsmål, der gentager virkelige situationer, og bed eleven om at svare. Hvis de scripts, de har lært, i praksis vil opbygge “muskelhukommelse”, så de hurtigt kan gå i gang.

4. Spil seriøst

Du kan tage scenarie-simuleringer til et dybere niveau med seriøse spil. Disse er spil designet til et andet formål end underholdning, såsom læring og demonstration. De har skabt et buzz i online træningsverdenen og er en fantastisk mulighed for at engagere fjernstuderende.

Seriøse spil giver folk mulighed for at omsætte deres viden til handling ved at se scenarier i den virkelige verden. De bevæger sig gennem spillet ved at reagere på bekymrede kunder eller udføre udfordrende opgaver. Når de træffer beslutninger, oplever de også de virtuelle resultater af deres handlinger.

At arbejde igennem en udfordring kan give folk en fornemmelse af de trin, der kræves for at samle eller betjene produktet eller for at løse problemer med kunderne.

Nøglen til at gøre disse spil nyttige er at holde dem forankret i det virkelige liv. Byg dine aktiviteter omkring produktbrug eller demonstration for at gøre dem effektive. Giv eleverne en idé om, hvad de kan støde på i fremtiden, og lad dem teste deres viden i et risikofrit miljø.

Konklusion

Fjernundervisning kan være en nødvendighed i dag, men det er også en effektiv produktvidenløsning i fremtiden. Online muligheder er avanceret for at muliggøre en hidtil uset interaktiv brugeroplevelse. Du kan give fjernmedarbejdere en chance for at lege med produktet, undersøge funktionerne og gennemse dets fordele og resultater på afstand.

Fjerntræning kan være en game changer for at overvinde omkostningerne og vanskelighederne ved at implementere traditionel træning. Fordelene ved virtuel oplevelse, coaching og praktisk erfaring er mere end nok grunde til at omfavne fjernproduktuddannelse.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *