Sådan opretter du en effektiv quiz til din medarbejderuddannelsesstrategi

Der gøres meget ud af, hvordan medarbejderuddannelse er en betydelig investering af tid og penge. Men det er også en slags investering i håb. Fordi din virksomheds fremtid kan være anderledes afhængigt af effektiviteten af ​​dine træningsprogrammer. Succesfuld træning holder dine medarbejderes færdigheder skarpe, styrker deres talenter og giver dem den viden og selvtillid, de har brug for for at trives på arbejdspladsen nu og i fremtiden. Ineffektiv træning er spild af ressourcer og tid og kan efterlade medarbejderne frustrerede.

Uanset om det er teoretisk viden, menneskelig viden eller praktiske færdigheder, lover hvert kursus at lære medarbejderne noget nyt. Og det er vigtigt, at du gør det, så begge parter høster fordelene. Men hvordan ved du, om medarbejderne lærte det, de skulle lære under uddannelsen? En gennemprøvet måde at fortælle, om medarbejderne har opnået ønskværdige læringsmål, er gennem test og quizzer (pun intended).

I dette indlæg vil du opdage, hvordan du laver en test, der præcist måler medarbejdernes viden uden at være stressende eller kedelig. De tips, vi har delt, er ikke strengt fokuseret på de trin, der kræves for at oprette en test, men er beregnet til at hjælpe dig med at organisere din online-teststrategi.

Hvordan ser en vellykket test ud?

En test kan antage mange former. Det kunne være en online test med multiple choice-spørgsmål, en simulering eller en live demonstration af praktiske færdigheder. Men uanset hvilken vej du beslutter dig for at tage, er der nogle egenskaber, som enhver succesfuld test bør have.

1. Det stemmer overens med læringsmål

Lad os starte med en no-brainer, som stadig er let at gå glip af: Lav den rigtige type test til det læringsmål, du ønsker at opnå. Generelt bør test af teoretisk viden være meget forskellig fra test af praktiske færdigheder. Ved hjælp af et konkret eksempel kan du se, hvordan du opretter et produkt vs. sikkerhedstræning:

Du kan bruge multiple-choice eller åbne spørgsmål til at se, hvor fortrolige medarbejderne er med produktspecifikationerne. Eller endnu bedre, et forgrenet scenario, hvor en sælger betjener en ubeslutsom kunde. Vil de være i stand til at identificere kundernes behov og foreslå det rigtige produkt?

Disse typer vurderinger er dog ikke tilstrækkelige til at bekræfte, om en lagermedarbejder kan bruge gaffeltrucken. I dette tilfælde, og for hver færdighed med praktisk anvendelse, er det meget mere effektivt at teste medarbejderens viden på området. Så før du udvikler dine tests, så tænk over, hvilken type vurdering der bringer medarbejderne tættere på de virkelige omstændigheder.

2. Det er den rigtige sværhedsgrad

For at bestemme den rigtige sværhedsgrad bør du igen konsultere dine læringsmål. Vil du vurdere viden eller færdigheder? Er kurset indledende eller avanceret? Er det obligatorisk eller valgfrit? Afhængigt af hvad og hvor meget du har brug for, at medarbejderne lærer, vil du bestemme, hvor svære dine test er.

Træk-og-slip-aktiviteter, multiple-choice-spørgsmål og sand-falske udsagn er vurderinger med lavt problem. Det betyder også, at de er den nemme vej ud for medarbejderne. Som en generel regel skal du bruge disse typer online quizzer til elementære eller valgfri medarbejderuddannelseskurser. Men når du vurderer compliance-færdigheder eller viden, kan du oprette mere komplekse vurderinger baseret på scenarier eller bede om en demo.

På den anden side ønsker du ikke at gå for langt og stresse dine medarbejdere – hvilket kan ske selv med en simpel multiple choice-quiz, hvis du beslutter dig for at sætte en umulig tidsgrænse eller negative score. Vær rimelig omkring de regler, du sætter, ellers kan det forårsage angst og forringe dine medarbejderes evne til at tænke klart under vurderingen.

3. det er sjovt

Quizzer kan være kedelige lige så meget, som de kan være stressende (ja, de er seje sådan). Det er bedre at bruge forskellige typer anmeldelser og pifte dem lidt op, så processen bliver mere behagelig for medarbejderne. En online-teststrategi giver generelt mulighed for et større udvalg af aktiviteter og giver mere plads til kreativitet og opfindsomhed. Har du brug for nogle ideer for at komme i gang?

Du kan gøre en multiple-choice-quiz til en interaktiv oplevelse ved at lave en video, hvor animerede figurer stiller spørgsmål, og medarbejderne vælger mellem træk-og-slip-muligheder. Brug flashcards som et alternativ til kedelige lister over medarbejdertestspørgsmål. Hvis dit budget tillader det, kan du oprette simulerede miljøer for at teste medarbejdernes færdigheder, såsom scenariebaserede spil og quizzer. Du kan også tilføje samarbejdsopgaver, især hvis du træner færdigheder, der forbedrer teamwork eller fremmer kreativitet.

4. Giv feedback

En anden væsentlig komponent i en vellykket test er feedback. Du kan vælge at få feedback vist lige efter, at medarbejderen har besvaret et spørgsmål eller gennemført en handling, eller i slutningen af ​​undersøgelsen. Øjeblikkelig feedback fungerer bedst til interaktive typer online quizzer og demoer på stedet. Men det afhænger også af, hvilken effekt du ønsker, at testen skal udkomme. I et scenariebaseret spørgeskema accepterer medarbejderen for eksempel, hvad der betragtes som bestikkelse uden at være klar over det. Ved at give feedback i slutningen af ​​testen giver du dem mulighed for at fortsætte ad den forkerte vej, så de kan se, hvordan en dårlig beslutning starter en kaskade af konsekvenser.

5. Tager indlæringsvanskeligheder i betragtning

Tilgængelighed og inklusion skal være fremtrædende i alle aspekter af den moderne arbejdsplads, herunder medarbejderuddannelse og udvikling. Derfor bør du afdække eventuelle indlæringsvanskeligheder eller andre udfordringer blandt dine medarbejdere, inden du begynder at udvikle medarbejderuddannelse. Det kan du gøre gennem ledere eller ved at kontakte medarbejdere direkte.

Ved at have disse oplysninger tilgængelige, kan du tilbyde alternative vurderingsmetoder til at imødekomme medarbejdere, der står over for udfordringer. Du kan fx tillade en mundtlig eksamen for medarbejdere med ordblindhed. Eller du kan springe forgrenede scenarier over og tilbyde enkle onlinequizzer med klare skrifttyper til synshandicappede elever, der er afhængige af skærmlæsere.

6. Det er pålideligt

Din søgen efter, hvordan man laver en quiz, er ikke slut endnu. Før du integrerer en test i din evalueringsstrategi, bør du verificere, at den er pålidelig. Det vil sige, at testen effektivt måler, om medarbejderen har nået læringsmålene. Falske positiver vil give dig en følelse af sikkerhed, som snart vil blive knust af skuffende medarbejderpræstationer – eller endda juridiske problemer i tilfælde af overholdelse.

En måde at sikre, at din test er pålidelig, er at konsultere din emneekspert, som vil bemærke uoverensstemmelser eller fejl. De vil også foreslå bedre måder at formulere spørgsmålene på, så testen er nøjagtig til at måle viden.

En anden måde at gøre dette på er at lave en betaversion af dit kursus, inklusive den endelige vurdering, til en begrænset gruppe medarbejdere. Få medarbejderfeedback om sværhedsgraden, klarheden og relevansen af ​​spørgsmålene og de mange forskellige vurderinger. Hvis dine medarbejdere ikke er tilfredse med testen, så genovervej din strategi for at opfylde deres behov.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *