Sandheden om jobreferencer

Var det bedre før?

Jobreferencer plejede at være vigtige, når man søgte job. De viste, hvor godt du klarede dig hos tidligere arbejdsgivere. Man kunne stole på, hvad der stod i certifikaterne.

Og hvordan er i dag? I vores videnserie om applikationscoaching lærer du, hvorfor referencer bliver mere og mere meningsløse, og hvordan du stadig kan lande den perfekte ansøgning.

Jobreferencer bliver mindre vigtige

Gode ​​referencer var grundlaget for din ansøgning. Så du kunne ses overalt. Men det var engang. Udtalelser har mistet deres betydning.

ved du hvorfor En kollega fortalte mig sin historie. Det handlede om en af ​​hans ansatte. Lad os kalde ham Max. Min kollega ville ikke længere have Max på sit hold. Så han tænkte på, hvordan han skulle slippe af med Max.

Ved du, hvad han gjorde? Han tilbød Max en aftale. “Max, hvis du giver besked af egen vilje, vil jeg skrive en god reference til dig.” Max var enig. Søgte nyt job og sagde op. Problem løst.

Jeg mistede troen, da jeg hørte det! “Det kan du ikke,” sagde jeg heftigt. Min kollega svarede dog, at alt var i orden med ham, det vigtigste var, at Max var væk.

Ansøgningscoaching: Sandheden om jobreferencer

Aftaler og urigtige fremstillinger

Indtil da havde jeg altid stolet på ansøgernes referencer. Disse er jo sandfærdigt skrevet! Men efter samtalen indså jeg, hvor naivt det var. Så der var jeg. Bevæbnet med et positivt menneskesyn og en fast tro på, at mennesker er retfærdige over for hinanden. Jeg blev meget i tvivl.

Hvis min kollega gjorde det, hvor mange flere var der så? Hvor mange certifikater indeholder forkerte oplysninger? Eller i det mindste et par usandheder? Jeg kender ikke et antal, men jeg har mistanke om et højt antal urapporterede sager.

Okay så. Dette er den nye virkelighed. Arbejdsgivere kan ikke længere stole på referencer. Og referencer er også svære. Ansøgeren udvælger tre. Tre, selvfølgelig, som er velvillige over for ham. Måske kan der også laves en aftale her. God reference til en god flaske vin? Svært at finde ud af.

Men hvad kan virksomhederne stole på? Hvordan kan du afgøre, hvor god ansøgeren er? Og hvad er vidnesbyrd ellers godt for?

Udtalelser viser en pasform

De giver et indledende overblik. Det siger, hvad du gjorde. Der står også, hvordan du gjorde det. En masse information, der giver et første indtryk af dig. Og det hjælper bestemt, hvis du har en god reference. Men det er ikke alt.

Virksomheder ser i dag meget nærmere på, hvad der ligger bag. Hvordan gør de det? Ved at granske dig med deres egne ressourcer. Læs videre. Jeg skal fortælle dig, hvad der skete med mig.

Vær forberedt på hvad som helst

Jeg blev inviteret til en indledende samtale. Så vidt som normalt, indsendte jeg trods alt den perfekte ansøgning. To personer var i samtalen. Først den fremtidige chef. Og en anden fra en anden branche. Et ret stort skud. Nå, de to skulle overbevises under samtalen. Du ved det.

Efter interviewet fik jeg feedback med det samme. Alt var fint. Jeg var glad, fordi jobbet var rigtig fedt. Heldigvis blev den første forhindring ryddet.

Anden runde var meget spændende. Et møde med fremtidens team. Det var alt eller intet. Alle ønskede at blive overbevist af mig. Og det er ikke alt.

Vi arbejdede sammen om en sag. Løste dette sammen. Jeg kendte til sagen på forhånd. Dog ikke hvilket indhold denne sag havde. Og selvfølgelig kendte jeg ikke holdet.

En time er nok

Sagsbehandlingen med teamet tog en time. Det var overstået på ingen tid. Og det var ikke kun mig. De andre i teamet delte også mit indtryk.

Kan du forestille dig, hvad du kan se i en times teamwork? Jeg blev overrasket, fordi det er meget:

  • Hvordan nærmer folk sig hinanden?
  • Hvad er dynamikken i samtalerne og diskussionerne?
  • Hvordan finder du frem til fælles løsninger?
  • Hvem tager hvilken rolle?
  • Hvor godt kan du håndtere forskellige meninger?
  • Hvor kompatibel er du?
  • Hvor god er din ekspertise?

Og meget mere. du bemærker det En time er nok til at lære meget mere om dig, end dine udtalelser siger. Og det er meget svært at narre et helt hold. For der er ingen koder og sætninger som i jobreferencen i teamwork.

Forbered din præstation godt

Den perfekte ansøgning slutter ikke med indsendelsen af ​​dine dokumenter. Det starter virkelig der. Første samtale med virksomheden. Anden og tredje runde. For at få jobbet skal du imponere i alle dine præstationer. Tilpas dig de forskellige mennesker. Reager hurtigt og tilpas.

Husk altid, at det først er nu, det virkelig betyder noget. Dokumenterne er væsentlige. De åbner døren for dig. Men den perfekte ansøgning består af meget mere end bare perfekte dokumenter. Du skal præstere perfekt i interviewene. Du kan lære dette. Hvor godt du også kommunikerer. Du bliver forberedt til dette i en applikationscoaching session.

Og vær altid dig selv. Det er ikke så nemt. Men lad være med at prøve at behage andre. Dette nytter hverken dig eller virksomheden. I stedet præsentere dig selv, som du er. Dette giver virksomheden et realistisk billede af dig. Og det er netop det, der skal til for at undgå skuffelse bagefter.

Kend den relevante baggrund

Schindler forskede allerede i rangdynamikmodellen i 1957. Med denne viden er du godt forberedt til gruppeøvelser. Du skal også være i stand til at skabe et godt forhold til alle i gruppen. Håndter passende med høj og lav status. På denne måde kan du nå ud til alle i gruppen.

Demonstrere mindst et godt niveau af faglig viden og evnen til at absorbere og integrere andres meninger. Application coaching vil også forberede dig til dette.

Applikationscoaching til den perfekte applikation

For at kunne gøre et rigtig godt indtryk i gruppeøvelser, skal du have lidt øvelse. Og en forståelse af, hvordan du kan påvirke gruppedynamikken gennem ovenstående midler.

Det lærer du hos os i en applikationscoaching-session. Vi viser dig, hvordan du arbejder, og hvad du kan forbedre. Og også teorien, du skal kende til det. Forberedelsen og viden giver dig nok selvtillid. Så du overbeviser i det afgørende øjeblik.

Du vil fremstå selvsikker og ikke efterlade nogen tvivl om, at du er god. Du har allerede en vigtig brik i puslespillet til den perfekte applikation i dine hænder. Men vores ansøgningscoaching hjælper dig også, hvis dine certifikater ikke er perfekte.

Interview og CV tæller

Måske havde du ikke en manager, der tilbød dig en aftale. Eller noget gik galt, og dit vidnesbyrd led som følge heraf. Det sker. Det er vigtigt, at du er forberedt på dette. Være i stand til at give en plausibel forklaring på, hvorfor dette skete. Og heldigvis får de mindre og mindre opmærksomhed.

Ifølge en undersøgelse fra 2016 er de vigtigste kriterier i ansættelsesbeslutninger samtalen og CV’et. Kompetencetest følger på tredjepladsen efterfulgt af anbefalinger fra eget netværk. Hvis det ikke er gode nyheder for gennemsnitlige referencer!

Ansøgning coaching kriterier rekruttering

Selvom du ikke længere kan ændre dine legitimationsoplysninger, har du stadig muligheder for at sælge dig selv godt. Dette træner vi også i en applikationscoaching session. For dårlige referencer bør ikke være en hindring for at præsentere dig selv i det bedste lys.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *