Ved du, hvad PDI er, og hvor vigtigt det er for virksomheden?

At tænke på den korte, mellemlange og langsigtede fremtid for medarbejderen i virksomheden er også en måde at fremme organisationens gode funktion. Ud over justeringen af ​​værdier opstår der flere andre fordele ved denne struktur, hvorfor vi vil diskutere PDI.

Den individuelle udviklingsplan er en stadig mere populær ressource i virksomhedsmiljøet, især blandt store virksomheder. De har en tendens til at investere massivt i yderst effektiv personaleledelse, idet de forstår vigtigheden af ​​at passe godt på menneskelig kapital for at være yderst konkurrencedygtig på markedet.

Fortsæt med at læse for at få værdifuld information om, hvad PDI er, dens anvendelse, dens formål, dens relevans for ledelsen og dens indvirkning på HR.

Hvad er PDI, og hvad bruges det til?

Den individuelle udviklingsplan er en ressource udarbejdet af personaleområdet sammen med virksomhedens medarbejder. Det består i at strukturere den vej, der skal følges, for at den professionelle kan udvikle sig i sin karriere, omfattende mål, opgaver, forventninger og klar analyse af det nuværende og fremtidige scenarie for opnåelse af mål.

En sådan planlægning omfatter forskellige aspekter: personlig (såsom adfærd, personlighed, potentiale, færdigheder og kompetencer, der ligger i den ønskede stilling), den organisation, man arbejder i, og evalueringen af ​​hele virksomhedens omfang.

Såfremt medarbejderens plan er at nå ledelsen om 2 år og blive direktør 4 år senere, omfatter PDI i analysen og uddybningen virksomhedens, sektorens og arbejdsmarkedets forventninger. På den måde arbejdes medarbejderen og hans forventninger ud fra et realistisk scenarie, der stemmer overens med fremskrivningerne i og uden for virksomheden.

For den enkelte stimulerer den individuelle udviklingsplan deres karrierefremskridt, og for organisationen forbereder den den engagerede fagperson, optimerer leveringen af ​​deres ydelser, som en effektiv måde at bringe individuelle og kollektive værdier tættere sammen og høste gode resultater, som dem, der diskuteres i rækkefølge.

Hvilken betydning har PDI for god ledelse?

Ud over den allerede nævnte ensretning af værdier, påvirker PDI positivt interpersonelle relationer i virksomheden og udvikler potentiale. Se andre fordele ved at anvende denne strategi i din virksomhed.

Flere engagerede fagfolk

Den individuelle udviklingsplan fremmer selverkendelsen og får medarbejderen til at opdage og tilegne sig kompetencer, evner, interesseområder, handlemuligheder og hvor hans ekspertise kan godt anvendes.

Ved at tilskynde fagfolk til løbende at søge og yde deres bedste, anerkender de virksomhedens investering, afstemmer deres personlige mål med fælles mål og har som konsekvens et større engagement i teamet.

Øget produktivitet

Mennesker, der er integrerede og tilfredse med arbejdsmiljøet, har en tendens til at arbejde mere og bedre. Alligevel, med sikkerheden ved at blive nøje overvåget i deres karrierefremskridt, har de en tendens til ikke at lade standarden af ​​deres tjenester falde, da de har klare mål, opgaver og veldefinerede deadlines.

Med større produktivitet begynder ledelsen at bemærke, at betydelige resultater konsekvent opnås. Denne faktor er positiv for positioneringen og konkurrenceevnen for den virksomhed, der investerer i PDI på et så voldsomt marked, karakteristisk for informationsalderen og den globaliserede kontekst, vi lever i.

Styrkelse af corporate governance

Fremme af den individuelle udviklingsplan er også en god måde at udbrede virksomhedens sæt af overbevisninger, værdier, politikker og retningslinjer. Reglerne er således bedre assimileret, så man undgår at kompromittere virksomheden på grund af manglende overholdelse af reglerne i overholdelsefor eksempel.

PDI styrker virksomhedsledelse, udbreder god praksis og får den påtænkte medarbejder til bedre at assimilere organisationskulturen – en faktor, der er i stand til at holde en virksomhed stående, med et forenet team, engagerede fagfolk og en smidig operationel funktion i tider med intern krise eller økonomisk recession.

Hvordan kan PDI implementeres i virksomheden?

Den individuelle udviklingsplan er en strategi, der kan anvendes af din egen HR-afdeling eller ved at ansætte en udliciteret specialist i faget. Uanset valget, tjek implementeringstrinene for denne kraftfulde ressource nedenfor.

Definition af mål

Du vil ikke kunne placere fagfolk med forskellige profiler, kompetencer og potentiale hen imod bedre personlige resultater og for virksomheden, hvis du ikke helt ved, hvor administrationen planlægger at gå hen.

Sæt deadlines, analyser ressourcer og hold dig på forkant med forventede resultater for at guide medarbejdernes udvikling og den organiske ordnede fremgang for virksomheden på markedet. Således adskiller HR sig ikke fra andre sektorers præstationer og er assertiv og i overensstemmelse med ledernes forventninger og fremskrivninger.

Kompetencekortlægning

Ved at forstå det nuværende scenarie og fremtiden er det muligt at opdage virksomhedens styrker, svagheder, muligheder og trusler, information der styrer organisationen og virksomhedens interne struktur, som en effektiv måde at udarbejde en fremragende PDI.

Strategisk fremme udviklingen af ​​fagfolk, kortlægge deres færdigheder, investere i vurdering og ikke kompetencetjek. Således opdages potentialer, kapaciteter, teknisk beherskelse af emnet og væsentlige egenskaber inden for virksomhedsområdet, såsom interpersonelle færdigheder og teamledelse.

Kommunikation til teamet

Vær altid klar og gennemsigtig omkring virksomhedens mål, som en måde at validere mål og holde fagfolk fokuseret på deres respektive PDI’er. Alligevel er det nødvendigt at være objektiv, når man sporer de personlige resultater, der skal opnås.

Med klarhed på begge områder har den professionelle større chancer for at udvikle sig fuldt ud og selvhævdende, og også i overensstemmelse med organisationskulturen. Derfor er de personlige og virksomhedens gevinster større.

Hvorfor hjælper PDI med personaleledelse?

Forvaltning af menneskelig kapital er ikke enkel og objektiv, og det kræver heller ikke vedtagelse af strategier, der udelukkende er baseret på tal. Vedtagelse af en individuel udviklingsplan bidrager til en god ledelse af mennesker, som direkte påvirker driften og positioneringen af ​​enhver organisation på markedet.

Fastholdelse af talent

Unddragelse af kompetente medarbejdere spilder tid og kapital, der er bestemt til deres uddannelse, hvilket betyder et bidrag ydet med det formål at bringe tilbage til organisationen i vide hvordan og bedre service.

Da karriereplanen er skitseret i PDI, og de trin og opgaver, der skal udføres, følges nøje, er det lettere at identificere talenter, fagfolk, der gør en forskel i medarbejderstaben og dermed i virksomhedens resultater.

lederudvikling

Det er nemmere at udpege potentielle nøglejobholdere, når de overvåges. Så det er også muligt at forme dem til virksomhedens behov og arbejde på deres evne til at lede teams med det samme – nyttige faktorer i successionsplanlægning, for eksempel.

HR får en solid database til at agere strategisk og tilpasse fagfolks interesser med virksomhedens. Det er en fantastisk måde at tænke på personaleledelse, god ledelse og langsigtet virksomheds levetid.

Reduceret fravær og omsætning

Medarbejderens tilknytning til virksomheden bliver større, når PDI’en fremmes, da han tilegner sig organisationskulturen, har større engagement i teamet og er tilfreds i arbejdsmiljøet. Sådanne faktorer øger hans engagement, gør ham mindre fraværende og har en tendens til at fortsætte med at arbejde i den virksomhed, der investerer i ham.

PDI’en er et værktøj, der er i stand til at hjælpe de professionelle med at stige og samtidig bringe forbedringer i hele virksomheden, fra kultur til klima og endda produktivitet. Ved at bruge denne vigtige ressource til fordel for administrationen er det muligt at maksimere HR-ydelsen og øge virksomhedens konkurrenceevne på markedet.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *